Zielono wszędzie (Frael)
- Paulinaaa
- 1000p
- Od: 9 sty 2013, o 15:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zielono wszędzie (Frael)
Ale u Ciebie jest raj dla moich oczu
Nie dość, że hoye dorodne to i jeszcze kwitnące
Nie dość, że hoye dorodne to i jeszcze kwitnące
Marysiu, hoje nadal kocham, i tak już chyba zostanie, ale równorzędnie dopuszczam do parapetów i serca inne zielone, min sukulenty, no i filodendrony, a to już się robi totalna dżungla i przychodzi potrzeba selekcji (niekoniecznie naturalnej). I w tym momencie ja siadam w środku tej zieleniny i zaczynam ryczeć, bo za nic nie potrafię z niczego zrezygnować...chinanit pisze:Elu
Widzę, że u Ciebie dalej prym wiodą hoje. Zresztą bardzo ładne.
Sukulenty też niebanalne.
Patrycja
Dziękuję. Wiele prawie całą zimę próbowało kwitnąć, ale niestety za mało słońca by się to jakoś spektakularnie udawało. Teraz też kilka coś kombinuje, zobaczymy co z tego wyjdzie.Paulinaaa pisze: Nie dość, że hoye dorodne to i jeszcze kwitnące
Dzisiaj dla odmiany kilka moich filodendronów, strasznie dużo miejsca zajmują, ale jakie piękne są.
Philodendron Violin gold
Philodendron Serratum Splash
Philodendron Mi Sap Variegata, nie wybarwia mi się za bardzo, ale nie tracę nadziei.
Philodendron Sagittifolium - chyba, nie jestem pewna, jak ktoś jest niech mnie poprawi.
Philodendron Black Emerald Variegata
Monstera silver leaf, na jej żywot skłąda się głównie gubienie liści...
Philodendron xanadu, zakupiony w Ikea, za 10zł, wyglądał strasznie, musiałam mu usunąc chyba z połowę pozasychanych liści.
Epipremnum N'Joy
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Elu piękna sesja obrazkowatych
U mnie Monstera silver leaf też coś teraz marudzi do zimy pięknie rosła a teraz to stoi w miejscu jak zaklęta
U mnie Monstera silver leaf też coś teraz marudzi do zimy pięknie rosła a teraz to stoi w miejscu jak zaklęta
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Elu
Zaglądam tu i pytam czy można?
Podziwiam Twoją piękną kolekcję roślin doniczkowych.
Ilość sukulentów zwaliła mnie z nóg
Bardzo mi się spodobała hoja soligamiana, ja kiedyś miałam tę biało kwitnącą z rosą. Chyba "splash".
Padła po przeprowadzce. Za ciemno miała.
Jeśli pozwolisz zajrzę jeszcze kiedyś
Podziwiam Twoją piękną kolekcję roślin doniczkowych.
Ilość sukulentów zwaliła mnie z nóg
Bardzo mi się spodobała hoja soligamiana, ja kiedyś miałam tę biało kwitnącą z rosą. Chyba "splash".
Padła po przeprowadzce. Za ciemno miała.
Jeśli pozwolisz zajrzę jeszcze kiedyś
No pewnie, o każdej porze dnia i nocy.witch pisze:Witaj Elu
Mnie ona od początku marudzi, rośnie głównie łysym pędem. Może to za mało słońca? za sucho ja trzymam? Sama juz nie wiem... A taka jest fajniutka.Andziax007 pisze: U mnie Monstera silver leaf też coś teraz marudzi do zimy pięknie rosła a teraz to stoi w miejscu jak zaklęta
Dzisiaj Dischidia ovata, hojowa kuzynka.
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki
Fajna ta kuzynka hoi
Fajna ta kuzynka hoi
- Paulinaaa
- 1000p
- Od: 9 sty 2013, o 15:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie tylko hoye masz piękne, reszta roślinek również prezentuje się niesamowicie
A te philodendrony cudo
A te philodendrony cudo
Ładnie się kuzynka hoji wybarwia możesz napisać jak ją uprawiasz?Widziana przeze mnie była głównie w terrariach i stąd ta ciekawość .
Ta Dischidia rośnie u mnie w podłożu z kokosem, wisi w oknie zachodnim. Zraszam od czasu do czasu, tak samo jak hoje.
Tak sobie przypomniałam, że w zeszłym roku niewiele, albo nawet wcale nie pokazywałam mojego balkonu... To pokażę teraz (Monika mnie natchnęła w swoim wątku ).
Po prawdzie, to nawet i zdjęc mam niewiele z sezonu balkonowego - to nie był dla mnie dobry rok...
No, ale kilka fotek mam, może niezbyt wystrzałowych, ale zawsze. W tym roku się poprawię.
To było pelargoniowo, jutro wkleję inne które gościły na moim ciasnym balkonie.
Po prawdzie, to nawet i zdjęc mam niewiele z sezonu balkonowego - to nie był dla mnie dobry rok...
No, ale kilka fotek mam, może niezbyt wystrzałowych, ale zawsze. W tym roku się poprawię.
To było pelargoniowo, jutro wkleję inne które gościły na moim ciasnym balkonie.
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To co Tygryski lubią najbardziej cudne pelaśki
Też wóciłam do żywych bo się okazało że nawet znośnie się wrzuca fotki z komórki przez fotosika
PS jak ci przezimowała Wood's Suprice? Bo mi padła i musiałam zamówić nową
Też wóciłam do żywych bo się okazało że nawet znośnie się wrzuca fotki z komórki przez fotosika
PS jak ci przezimowała Wood's Suprice? Bo mi padła i musiałam zamówić nową
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
Wood's Suprice miałam w tej doniczce dwie - jedna padła, druga jak na razie żyje. Ale i tak jedną zamówiłam. Ja zazwyczaj Peltatum/bluszczolistnych nie przechowuję, bo nie mam warunków i miejsca, i jak dla mnie one są bardzo trudne w zimowaniu. Miałam piękną pelargonię Variegated Giraffee, dostaną w gratisie, bardzo chciałam ją przezimować, ale niestety nie udało się...
To ta:
To ta: