Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej cz. I (2013- 2017)
- drakka
- 500p
- Od: 4 lip 2016, o 23:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej
Tylko, gdybym zrobiła styropian zamiast stołów, wtedy mogę zamówić więcej chryzantem .
Na obecnym metrażu ( 23 stoły po 3,125 m2) wejdzie 287 chryzantem.
Na obecnym metrażu ( 23 stoły po 3,125 m2) wejdzie 287 chryzantem.
-
- 200p
- Od: 25 lis 2011, o 08:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bał bym się Tylko że ze stołów by mi zdmuchnęło chryzantemy jak by nie było foli na tunelu . Mieszam akurat na górce i ciągle wiatr
Jak na razie zostaje przy rabatówce na ziemi , później ściągam folie z namiotu i rozkładam kroplowniki do chryzantem a w połowie września zakładam folię i zostaje już na rabatówkę
Od kiedy planujesz wprowadzić się z kwiatkami do namiotu ?
Możesz spróbować część na stołach a część na styropianie - i porównasz efekty
Jak na razie zostaje przy rabatówce na ziemi , później ściągam folie z namiotu i rozkładam kroplowniki do chryzantem a w połowie września zakładam folię i zostaje już na rabatówkę
Od kiedy planujesz wprowadzić się z kwiatkami do namiotu ?
Możesz spróbować część na stołach a część na styropianie - i porównasz efekty
Pozdrawiam-Dawid
- drakka
- 500p
Póki co wszystko stoi na regałach i jest doświetlane 12h dziennie i zraszane w miarę potrzeby żeby nie przeschło. Temperatura przy podłodze to 18 st. C a na wysokości najwyższej półki 20-25 st. C zależy kiedy drzwi otworzę na przedpokój.
Dzisiaj wieczorem chce już zacząć nawozić nawozem 13-40-13 połową dawki ( dalie, osteospermum, gazanie, cynie, petunie, lobelie, starca )
Dzisiaj wieczorem chce już zacząć nawozić nawozem 13-40-13 połową dawki ( dalie, osteospermum, gazanie, cynie, petunie, lobelie, starca )
-
- 200p
Bardzo ładne siewki Szykuję się mnóstwo pikowania
Pozdrawiam-Dawid
- drakka
- 500p
Dawid, na samą myśl gęba mi się śmieje, bo kocham to robić.
Jakiś czas temu narzekałam że każdy w moim otoczeniu na czymś się zna, do mamy ludzie dzwonią jak się pytają o kuchnię - bo jest kucharką od 20 lat, do męża dzwonią pytać się o komputery, sieci i zabezpieczenia, do szwagra- bo jest mechanikiem, do siostry- bo jest położną, a ja.. szkołę musiałam przerwać, wcześniej nie skończyłam studiów z racji na charakter byłego męża, więc postanowiłam rozszerzać swoją wiedzę na temat roślin
- teraz do mnie dzwonią pytać się o rośliny doniczkowe
Cudowne uczycie być przydatnym i sama świadomość że ktoś mnie potrzebuje
A ja potrzebuję WAS, żeby móc rozszerzać swoją wiedzę dalej i przeżywać piękną przygodę
Jakiś czas temu narzekałam że każdy w moim otoczeniu na czymś się zna, do mamy ludzie dzwonią jak się pytają o kuchnię - bo jest kucharką od 20 lat, do męża dzwonią pytać się o komputery, sieci i zabezpieczenia, do szwagra- bo jest mechanikiem, do siostry- bo jest położną, a ja.. szkołę musiałam przerwać, wcześniej nie skończyłam studiów z racji na charakter byłego męża, więc postanowiłam rozszerzać swoją wiedzę na temat roślin
- teraz do mnie dzwonią pytać się o rośliny doniczkowe
Cudowne uczycie być przydatnym i sama świadomość że ktoś mnie potrzebuje
A ja potrzebuję WAS, żeby móc rozszerzać swoją wiedzę dalej i przeżywać piękną przygodę
-
- 200p
To tylko teraz się rozwijać Jeśli się kocha to co się robi to życie piękniejsze , a jeszcze jak by przynosiło to dochód
Każdy jest z czegoś dobry Pomalutku a do przodu Ja też się uczę ciągle - dopiero trzeci sezon mam rabatówkę a chryzantemy czwarty
Każdy jest z czegoś dobry Pomalutku a do przodu Ja też się uczę ciągle - dopiero trzeci sezon mam rabatówkę a chryzantemy czwarty
Pozdrawiam-Dawid
- drakka
- 500p
No, ale już pięknie Ci to wychodzi.
Czym ogrzewasz tunel?
Czym ogrzewasz tunel?
-
- 200p
- drakka
- 500p
no to pięknie. a dmuchawę jak masz skierowaną przy tych styropianowych stołach?
W tamtym roku miałam pół torfu i pół zwykłej takiej ziemi z pola. Efekt był fajny pod tym względem, że doniczki z kwiatami były leciutkie Znam ludzi, którzy sadzą w zwykła ziemię z pola i też wychodzą, tylko problem z ciężkimi doniczkami :/ Ale kwiaty się udają. A Ty od razy wysadzasz w grunt i potem je dołujesz?
-
- 200p
Stołów nie mam wgl, na ziemi tzn na matach tylko ułożony styropian, jest zamontowana metr nad roślinami.
Ja sadzę od razu do doniczek i układam w tunelach i podpinam kroplowniki do każdej doniczki. A we wrześniu zakładam folie
Ja sadzę od razu do doniczek i układam w tunelach i podpinam kroplowniki do każdej doniczki. A we wrześniu zakładam folie
Pozdrawiam-Dawid
- drakka
- 500p
Dawid, masz może jakieś zdjęcie jak to wygląda zamontowane?
Dzisiaj przyjechał do mnie piec nadmuchowy, nie miałam nawet czasu go rozfoliować.
Dzisiaj przyjechał do mnie piec nadmuchowy, nie miałam nawet czasu go rozfoliować.
To tak samo jak ja. A jakie nawozy stosujesz i kiedy?