Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Post »

Lucynko przyłączam się do pochwalnego chóru ;:138 a majowych piwonii zwyczajne zazdroszczę.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj piękna już ta wiosna u Ciebie Lucynko,u mnie przez te sarny tulipany marnie wygladają i nie wszystkie zakwitną.Sadzonki pierwszy sort ;:333 ,ja dzisiaj mało popracowałam na działce ,co nieco tylko posiałam .Wczoraj przesadziłam więc dzisiaj nie obyło się bez wspomagaczy ;:147 .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Naturalnie działkę zaliczyłam. :tan
Słoneczko tylko od czasu do czasu się pokazywało i było chłodniej niż wczoraj, ale nie zimno i bezdeszczowo.
Niewiele zrobiłam, ale inspekt gotowy czeka na jutrzejsze siewy, wypikowałam samosiewki prawdopodobnie werbeny, Posadziłam cebulkę i wysiałam szczypiorek czosnkowy, wysadziłam do gruntu przechowane przez zimę chryzantemy, również ukorzenione w domu, wypiłam dwie kawusie, poplotkowałam z sąsiadką i wróciłam do domku. A! Jeszcze zdjęcia zrobiłam.

Maryniu - starałam i staram się ze wszystkich sił, by jak najwięcej wysianych w domu roślinek trafiło na działkę. Niestety, nie wszystkie. Część zawsze odpada po drodze. ;:224

Madziu - ja nie wiem, jaką mam tę pnącą hortensję. Dostałam sadzonkę od sąsiada. Wiem jedynie, że pnąca, no i widzę, że się pnie. ;:306
Dlaczego nie miałabyś dogodzić hortensjom? One nie są uciążliwe w uprawie. Zaryzykuj, a sama zobaczysz .... ;:108

Stasiu - co to jest ta "sroczyna"? Wygooglowałam, ale niczego się nie dowiedziałam. Oświeć mnie, proszę. ;:180
Dzisiaj gołębie odstraszałam przy pomocy kolorowo błyszczących wiatraczków. Bały się. ;:224

Marysiu [Maska] - nie grzesz, bo się na Ciebie Twoje siewki obrażą. ;:202
Mnie też nie wszystkie rosną. Duża część wysiewów zginęła, ale heliotropy są wszystkie. ;:333 Znaczy wszystkie dziewięć. :;230
To ja miałam lepszą pogodę. Mogłam działać i ani nie zmarzłam, ani nie zmokłam. :tan

Iwonko [00..], Tereniu [TerDob] - przemiłe jesteście. ;:108
Wielkie dzięki. ;:196

Ewelinko - nie wiem, dlaczego niektóre pąki piwonii nie chcą się otworzyć. ;:185
Ja nigdy nie miałam tego problemu. Oczywiście porządnie je dokarmiam i podczas kwitnienia pilnuję, by nie miały sucho.
Obejrzyj dokładnie pąki. Jeśli są duże, to z pewnością rozwiną kwiaty. ;:204

Beatko - ależ tej hortensji nie jest zimno i nigdy nie było. Rośnie tuż przy altanie i gołębniku.
U sąsiada ma miejscówkę na otwartej przestrzeni i co rok jest wprost obsypana kwiatami. A sadzonkę od tego sąsiada dostałam.
Ona nigdy jeszcze nie miała takich rozetek, więc pewnie musiała poranie dorosnąć, dojrzeć. ;:131

Julio - ;:196
Moja majowa piwonia jest jeszcze młoda, ale kawałek już da się uszczknąć. Jeśli przypomnisz się w sierpniu, to z przyjemnością Cię kawałkiem obdaruję. ;:63

Tereniu [tencia] - moje tulipany też nie wszystkie zakwitną. Część zwyczajnie zgniła, niektóre tylko listki pokazały, ale na szczęście większość dała radę. ;:333
Nie nadwyrężaj sił, oszczędzaj kręgosłup, bo działkowanie dopiero się zaczęło i jeszcze dużo czasu oraz pracy przed Tobą. ;:168

Odstraszacze gołębi.
Obrazek

Obrazek

Skrzydlate bokami dzisiaj chodziły.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mój jedyny młodziutki bodziszek.Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jakie wypasione Twoje parapetowce ;:oj Piękne sadzonki. Moja hortensja pnąca zakwitnie w tym roku chyba tylko dwoma kwiatkami. I właściwe mnie to nie cieszy, bo w ubiegłym roku też miała dwa. Spodziewałam się obfitszego kwitnienia, szczególnie, że jest już u mnie około pięciu lat. Moja to Mirranda (ma dwubarwne liście)
Coraz piękniej na Twojej działeczce ;:173 , każdego dnia przybywa kolorów. Tulipany masz jakieś takie :napakowane", będą pełne? Moje jeszcze zupełnie mikre, ale też się starają.
A Wasze gołąbki każą sobie drogo płacić za gó.....ne złotko. Zapłatę odbierają w naturze :;230 Ciekawe czy z czasem nie przywykną do tych wiatraczków?
Bodziszek, to żałobny?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja jeszcze wrócę do Kobylińskiego
Dlaczego się zawiodłaś? ja jeszcze nigdy. Jestem bardzo zadowolona z roślin jakie tam kupuję.
Rewelacyjnie wyglądają te twoje ścieżynki między rabatami. Widać, że wykorzystałaś już każdy skrawek ogródka. Może powinnas obejrzeć się za czyms większym? Widać, że Cię nosi :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No tak ja chwalę to ja grzeszę ...inni chwalą jak ja to są przemili...strzelam focha ;:oj
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko 1 - kochana, byłam u Ciebie. ;:108 Widziałam Twoje bogactwo parapetowe i balkonowe. :tan
Wcale nie masz ani mniej, ani mniejsze roślinki. ;:303 ;:303 Przeciwnie. Widziałam ogromnie dużo rozmaitych roślin. ;:63 ;:63
Moja hortensja pnąca ma zielone liście i liczy sobie kilka lat. Pierwszy raz zakwitnie. ;:224
Mam nadzieje na pełne oraz wielokwiatowe tulipany. Niektóre oczywiście. A jak to będzie, się okaże. ;:218

Obrazek

Gosiu [Margo] - zawiodłam się dwa razy. Kupiłam konkretne odmiany roślin, które okazały się zupełnie inne. ;:222 Mówię o hortensji i rododendronie. Pani tłumaczyła się w ten sposób, że prawdopodobnie klienci podmieniają kartki z opisem. Ale przecież nie ja mam wiedzieć, czy towar zakupiony jest pomylony, czy nie. ;:185 ;:185
Oj, chętnie zakupiłabym jeszcze jedną działkę, ale musiałaby sąsiadować z moją. Niestety, żaden z sąsiadów nie ma zamiaru pozbyć się swojej działeczki. ;:174

Obrazek

Marysiu [Maska] - a strzelaj sobie, ale przyjmij do wiadomości, że chwaląc moje sadzonki, obrażałaś swoje. ;:108 ;:108
A przecież wiem, że masz ich tyle, że zastanawiasz się, gdzie je pomieścisz ... ;:1

Ja mam dużo wolnego miejsca.Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy, kochani, a na weekend dużo słoneczka. ;:4
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko też miałabym ochotę na powiększenie działki tym bardziej ,ze obok mam taką zaniedbaną,na której głownie mlecz
rośnie siejąc się wszędzie :evil: . Nawet z właścicielem rozmawiałam ,bo pojawia się ze dwa razy w sezonie. Ale też nie bo nie.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu nie fochaj ;:306 a Lucynka, to taka skromna jest, bo nie widziałam u nikogo tak wypasionych siewek i to jest fakt ;:108 tam gdzie cebule są to masz jeszcze coś Lucynko?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko kiedy dostałam pozwolenie więc... !
Nie wiem czy jest skromna czy tak bardzo dba o moje rachityczne sadzonki :;230
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko czy ja dobrze widzę, że u Ciebie korona kwitnie? Czasu ostatnio jakby mniej wpadam tylko i czytam.
Pozdrawiam weekendowo :).
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Wróciłam z działki cała happy. ;:303
Uchetałam się porządnie, ale w tym cała RADOŚĆ. ;:33
Zapełniłam wysiewami cały inspekt, wyplewiłam chwaściory i popołudnie minęło jak z bicza strzelił. ;:138

Julio - rozumiem, że mamy zbieżne marzenia dotyczące powiększenia areału.
Niestety, działkowcy niechętnie pozbywają się swoich arów. ;:185 Na co liczą? Trudno dociec. ;:218

Obrazek

Iwonko [00..] - cebulowe w większości siedzą w doniczkach, gdy przekwitną, przeniosę je w ustronne miejsce, a na ich miejscu znajdą się jednoroczne. Obok są inne cebulowe: lilie, irysy, iksje, a także byliny, które jeszcze nie wychyliły nosków. ;:108

Obrazek

Marysiu [Maska] - ja skromna? ;:306 ;:306
A Ty znowu obrażasz swoje sadzoneczki. ;:224 Pochwal je, porozmawiaj z nimi, a zobaczysz, jak ruszą z kopyta. :D

Obrazek

Iwonko [Iwona i P...] - dobrze widzisz. ;:108 Kwitnie jedna korona, a wystartowało ich kilka, tylko kwiatów nie zechciały pokazać. ;:145

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Bardzo ładna korona, u mnie będą dwie ale pomarańczowe.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”