Ogród przy domu
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród przy domu
A moje serce skradły już dawno temu liliowce i trzymają mnie do dzisiaj.
Piękny Alchymist przy tarasie, będzie ładny widok w czasie jej kwitnienia.
Wiem że tylko raz kwitnie, ale za to jak .
Mam kilka kwitnących raz w sezonie i nie zamienię je na inne na pewno.
Piękny Alchymist przy tarasie, będzie ładny widok w czasie jej kwitnienia.
Wiem że tylko raz kwitnie, ale za to jak .
Mam kilka kwitnących raz w sezonie i nie zamienię je na inne na pewno.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu rojniki masz wyjątkowo dorodne. Ja właśnie dziś swoje marnoty rozsadzałam. Hortensjowe widoki śliczne, choć ja wolę jak długo białe.
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu co tam u Ciebie? Jestem ciekawa jak tam pomidorki. Dałaś radę coś posiać w tym roku?
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
To niedobrze, że coś z oczami nie tak mam nadzieję że to problem do rozwiązania
Widoki z ogrodu mówią wszystko co trzeba, jest pięknie, jest kwitnąco, jest letnio
Widoki z ogrodu mówią wszystko co trzeba, jest pięknie, jest kwitnąco, jest letnio
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu rabaty wypieszczone, dalie tyle koloru wnoszą do ogrodu. Dynie śliczne wyhodowałaś, nigdy nie sadziłam ozdobnych. Dużo zdrowia i spokoju.
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie Aniu wygląda Twój ogród. Zdjęcie z szerszej perspektywy wspaniałe!
Jak ładnie już wyrosły hortensje! I przeróżne kabaczki, dynie ozdobne... No fajne to. Ja miałam takie tylko jeden rok i jakoś zaniechałam siewu.
Zdrówka życzę, zaglądaj częściej i pokazuj te śliczne zakątki
Jak ładnie już wyrosły hortensje! I przeróżne kabaczki, dynie ozdobne... No fajne to. Ja miałam takie tylko jeden rok i jakoś zaniechałam siewu.
Zdrówka życzę, zaglądaj częściej i pokazuj te śliczne zakątki
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Cieszę się, ze się odezwałaś, ostatnio zastanawiałam się, jak tam u Ciebie.
Ogród wygląda przepięknie, zdjęcie balonów ma niesamowity nastrój.
Życzę powrotu do zdrowia.
Ogród wygląda przepięknie, zdjęcie balonów ma niesamowity nastrój.
Życzę powrotu do zdrowia.
Blueberry kwitnie standardowo, posadzone kilka lat temu Hortensje. Zaczynają kwitnąć zimowity, powtarzają kwitnienie róże. Ogród dalej zdobi. Fotografii z sezonu jest dużo, barak tylko czasu na wstawienie do wątku Roczna wnusia nie daje siąść przy laptopie, wszędzie jej pełno
cyma2704 o Daliach zapomniałam, kilka karp zostało posadzonych w lecie...dopiero zawiązują pąki kwiatowe. Sadzonki kupione wiosną kwitną...odmiany nie zgadzają się z opakowaniem. Ale niech sobie rosną i kwitną, zawsze to jakaś odmiana w ogrodzie. Jedną Dalią jestem zachwycona...odmiana niska, kwiaty białe bardzo duże ok 15 cm. Dynie polecam jeszcze rosną w warzywniku...z dwu torebek, urosło kilka różnych kształtów Dyniek wyglądają bardzo ozdobnie...połączone z wrzosami powinny ciekawie wyglądać.
kropelka Mariolo, ogród się rozrósł...zrobił się niezły busz. Zaczynam obsypywać rabaty korą, brakuje miejsca na nowe rośliny.
Zaczynam kombinować gdzie posadzić Klony palmowe. Na razie rosną w doniczkach, na zimę pasuje posadzić je do gruntu. W pomieszczeniu nie chcę ich trzymać. Przetrwają zimę, albo nie...będzie widać na wiosnę.
Madziagos dziękuję Biorę leki, dni jakoś mijają...dalej są skierowania na badania. Wizyty u specjalistów, trzeba dalej jakoś prosperować
Ogród trochę podupadł, pokazują się chwasty...trawnik rośnie w najlepsze. Ostatnio wieje, pada...nic nie można robić. Najgorzej wygląda duży skalniak, malutka koniczynka rośnie wszędzie. Kombinuję jak poprawić to miejsce, zmiana jest konieczna...miejsce wygląda brzydko
Aktualności z ogrodu...
CYCLAMEN HEDERIFOLIUM - NEAPOLITAŃSKI-dalej kwitnie.
Liriope muscari
Hortensja Swwet Summer
Hortensja Sundae Frais
Tytoń leśny
RÓŻA CONCERTO '94
Liliowiec 'Spacecoast Freaky Tiki' Hemerocallis
Hortensja dębolistna
Jeżyna bezkolcowa
Świecznica (pluskwica)
cyma2704 o Daliach zapomniałam, kilka karp zostało posadzonych w lecie...dopiero zawiązują pąki kwiatowe. Sadzonki kupione wiosną kwitną...odmiany nie zgadzają się z opakowaniem. Ale niech sobie rosną i kwitną, zawsze to jakaś odmiana w ogrodzie. Jedną Dalią jestem zachwycona...odmiana niska, kwiaty białe bardzo duże ok 15 cm. Dynie polecam jeszcze rosną w warzywniku...z dwu torebek, urosło kilka różnych kształtów Dyniek wyglądają bardzo ozdobnie...połączone z wrzosami powinny ciekawie wyglądać.
kropelka Mariolo, ogród się rozrósł...zrobił się niezły busz. Zaczynam obsypywać rabaty korą, brakuje miejsca na nowe rośliny.
Zaczynam kombinować gdzie posadzić Klony palmowe. Na razie rosną w doniczkach, na zimę pasuje posadzić je do gruntu. W pomieszczeniu nie chcę ich trzymać. Przetrwają zimę, albo nie...będzie widać na wiosnę.
Madziagos dziękuję Biorę leki, dni jakoś mijają...dalej są skierowania na badania. Wizyty u specjalistów, trzeba dalej jakoś prosperować
Ogród trochę podupadł, pokazują się chwasty...trawnik rośnie w najlepsze. Ostatnio wieje, pada...nic nie można robić. Najgorzej wygląda duży skalniak, malutka koniczynka rośnie wszędzie. Kombinuję jak poprawić to miejsce, zmiana jest konieczna...miejsce wygląda brzydko
Aktualności z ogrodu...
CYCLAMEN HEDERIFOLIUM - NEAPOLITAŃSKI-dalej kwitnie.
Liriope muscari
Hortensja Swwet Summer
Hortensja Sundae Frais
Tytoń leśny
RÓŻA CONCERTO '94
Liliowiec 'Spacecoast Freaky Tiki' Hemerocallis
Hortensja dębolistna
Jeżyna bezkolcowa
Świecznica (pluskwica)
- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Aniu, ale cudnie jest u Ciebie. Te hortensje, to są niesamowite rośliny ! Ile one uroku dają w ogrodzie , bajeczne są
Twoje ścieżki ogrodowe, fantastycznie wyglądają ! Bujnie, kolorowo i pewnie pachnąco.
Aniu, pierwszy raz widzę tyle balonów ! to musiał być widok na żywo .... ja bym nie wsiadła do takiego balonu, bałabym się, że spadnę
Pozdrawiam cieplutko
Twoje ścieżki ogrodowe, fantastycznie wyglądają ! Bujnie, kolorowo i pewnie pachnąco.
Aniu, pierwszy raz widzę tyle balonów ! to musiał być widok na żywo .... ja bym nie wsiadła do takiego balonu, bałabym się, że spadnę
Pozdrawiam cieplutko
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Aniu...ślicznie u ciebie w ogródku, największą uwagę przyciągają hortensje pięknie wybarwione. . U mnie też kilka i zakusy na więcej tylko jak zwykle ..gdzie ja to pomieszczę. . Dziś po raz pierwszy w sklepie na żywo widziałam Liriope muscari, piękna roślinka tylko znów pomyślałam gdzie ja ją zmieszczę. Teraz troszkę żałuję, może jutro polecę i kupię. Aniu..zdrówka życzę.
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Aniu,
diabelski chwast, zwany przez Ciebie, malutką koniczynką, był jedną z przyczyn, przez które zarzuciłam plany powiększenia skalniaka.
Ostatecznie zostało tyle, ile było od początku.
Wyginęło kilka gatunków roślin, pozostały te silne.
Koniczynka nadal tam jest, jednak przygłuszona przez co silniejsze rośliny skalne, które rozrosły się i stworzyły pewien ekosystem, który można określić jako będący w stanie równowagi.
Całość wygląda naturalnie i dzięki temu niewielka ilość chwastu nie razi.
W każdym razie pragnienie posiadania wypielęgnowanego skalniaka zniknęło z mojej głowy już dawno temu.
diabelski chwast, zwany przez Ciebie, malutką koniczynką, był jedną z przyczyn, przez które zarzuciłam plany powiększenia skalniaka.
Ostatecznie zostało tyle, ile było od początku.
Wyginęło kilka gatunków roślin, pozostały te silne.
Koniczynka nadal tam jest, jednak przygłuszona przez co silniejsze rośliny skalne, które rozrosły się i stworzyły pewien ekosystem, który można określić jako będący w stanie równowagi.
Całość wygląda naturalnie i dzięki temu niewielka ilość chwastu nie razi.
W każdym razie pragnienie posiadania wypielęgnowanego skalniaka zniknęło z mojej głowy już dawno temu.