Wiecie co moje mieczyki nie mają ani "kłosa".Posadziłam je 5maja.Zaczynam sie powoli martwić o nie .Liście maja piękne szerokie i na wysokość koło 60cm.
Trudno mi cokolwiek powiedzieć, bo nie jestem znawcą i sama w tym roku po raz pierwszy "rzuciłam" się na te odmianowe, ale byc może zależy to też właśnie od gatunku moje też niektóre jeszcze kłosów nie mają, a wkładałam chyba prędzej.
Termin kwitnienia zależy od odmiany jak i wielkość cebul są wczesne i późne.
Nie ma co się martwic jak liście są zielone i ładne lada dzień wybiją w kłos.
Po prostu zakwitną później.
Śliczne są te Wsze gladiole bardzo ładne kolory, a ja niestety tak jak wspomniałam wcześniej nie doczekałam się zielonych ale czerwony też jest piękny i ten następny
a to wszystkie kolory jakie wyszły, już niestety moje piękności przekwitają , przepraszam za jakość zdjęć ale posługuje się telefonem
Krysiu jak widzisz muszę zapytać czy Twoja propozycja jest dalej aktualna?(zielone gladiole)
Przepiękne są - u mnie dopiero wczoraj wyszły zielone kłosy ale pózno sadziłam , w dodatku leje co dzień - te co wyszły to mają być Priscilla ,zobaczymy
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
marek69 ale piekne te mieczyki masz , ja juz sie swoich doczekac nie moge jak na razie tylko jeden zakwitł a w kolejnych juz powoli kolorki jakies wystaja
bianka powaliła mnie na kolana!
a ja mam tylko zwykłe czerwone- o ile jeszcze mam. Po wczorajszej wichurze nie ma odwagi pojechac na działkę.
W przyszłym roku poszaleję z mieczykami.
Bianka zapisana na liście chciejstw.