Skromny ogród Joli część 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Skromny ogród Joli część 7

Post »

Asieńko ;:196 jakbym siebie słyszała 3 lata temu :roll: jeszcze dużo muszę się nauczyć ale od tamtej pory potrafię już rozpoznać wiele roślin. Są na forum ludzie którzy... :roll: można powiedzieć znają nazwy większości roślin......i tez za każdym razem podziwiam ich wiedzę :lol: Zobaczysz Aniu posiedzisz tutaj poobcujesz z ogrodnikami i będziesz co dzień wiedziała więcej.... :lol:

Gieniu ;:196 jak to się mówi małe dzieci małe kłopoty duże dzieci większe kłopoty :lol: a ze zwierzętami rożnie to bywa....ale maluchy trzeba przyznać są urocze i niejednokrotnie doprowadzają do łez :lol:

Agniesiu
;:196 to prawda umaszczenie jest bardzo ciekawe, znaleźliśmy, tego biedaczka samotnego opuszczonego będąc w mieście, był taki malutki .....mój mąż go pierwszy zauważył i właśnie to umaszczenie bardzo mu się spodobało :lol: zawsze sobie obiecuję że koniec z przygarnianiem kotów ale chyba za miękkie mam serce.....był jeden teraz znów trzy są :lol:

Jacku i to się chwali co piszesz ;:196 liczą się uczucia ;:167 Wiesz moja córka 2 miesiące temu wyjechała do Anglii zostawiając swojego ukochanego kota, nie może teraz go do siebie zabrać ale jak tylko będzie to możliwe to na pewno to zrobi .....Przed wyjazdem powiedziała, wiesz mamuś ja swoją"Kasię " kocham całym sercem i jakby jej się coś stało to nie wiem co bym zrobiła......
Ja też tego uczucia doświadczam......

Grażynko ;:196 tak słyszałam to co napisałaś, bo tacy ludzie są ponoć bardziej wrażliwi ....Pamiętam jakieś 2 lata temu napisałam tutaj na forum że ludzie którzy nie mają kwiatów w domu to są tacy "zimni i oschli " jakoś tak, nie pamiętam dosłownie moich słów.....a napisałam to dlatego że znam z doświadczenia takich ludzi......po jakimś czasie napisała do mnie jedna forumowiczka że nie jest osobą zimną i oschłą mimo że nie ma kwiatów domu a nie ma bo jest na nie uczulona......Dlatego teraz wolę nie pisać co myślę, wolę czasami ugryźć się w język :wink: Ale uważam tez że każdy jest inny, każdy ma prawo lubiec inne rzeczy itp, itd :lol:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Jolu. Widzę u Ciebie żółtą dalię. Jest piękna, bo ma taką samą moja sąsiadka w ogrodzie. Ja mam 3 u siebie, ale dopiero zaczynają mieć pąki i nawet nie zdążę zobaczyć jakie maja kolory :(
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Bogusiu ;:196 pisząc że nie zdążysz zobaczyć masz na myśli ze nie zdąży zakwitnąć w tym roku ? czy gdzieś się wybierasz i nie będzie Ciebie w domku :roll:
Ja kiedyś miałam kilka odmian dalii, zawsze przechowywałam je w piasku w piwnicy, nie wiem gdzie jest reszta :roll: nie możliwe żebym zapomniała je wykopać na zimę...... :?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wczoraj kupiłam pnącego jaśminowca i roślinkę o nazwie pieprz......nie zawile informacji w internecie na jego temat....

Zdjęcia pokażę wieczorem... :lol:

Pozdrawiam Wszystkich i życzę udanej niedzieli ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Twoja wspaniała szałwia trójbarwna :!: Jest i w moim ogródku i zawsze się gdzieś rozsieje. Będę musiał w przyszłym roku siewki przenieść, bo są coraz mniejsze w tym miejscu.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Jacku ;:196 czasami się zastanawiam jak jest z tą szałwia trójbarwną :roll: jedna przekwita szynko następna rośnie pięknie przez całe lato aż do jesieni a czasami nawet do przymrozków.....Może masz rację, możliwe że lubi suche podłoże i słońce tam gdzie kwitnie bardzo długo i jest bardziej dorodna, tam gdzie cień szybciej przekwita i jakaś mniejsza....

I dzisiejszy zakup.....

Obrazek Clematis "Proteus "

Obrazek Clematis "Fujimusume "

I roślinka zakupiona dwa dni temu 'Pieprz " nie bardzo widać na fotce...ale patrząc na etykietkę kiedyś powinna wyglądać tak...

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dzieci2
200p
200p
Od: 20 lip 2011, o 19:52

Post »

Jolcia zakupy , że ho...ho... ;:224
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47

Post »

Jolu, czy to pnącze, które kupiłaś to nie jaśmin nagokwiatowy? Wspaniała roślinka, ale w naszym klimacie chyba raczej do uprawy doniczkowej?
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ;:196 to zaszalało się troszeczkę ;:224

Obrazek

Daluś ;:196 o którym pnączu mówisz ? masz na myśli ten jaśminowiec pnący który pokazywałam wcześniej ?

Obrazek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Jolu, bardzo ładny ten nowy krzaczek. Pieprz to nie jest ale drugi człon nazwy do niego nawiązuje - niepokalanek pieprzowy. Pierwszy raz widzę tę roślinkę. Ciekawe, jak będzie rosła.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Chyba wstyd się przyznać, ale u mnie szałwia trójbarwna była tylko rok - nie rozsiała się :(
Zakupy powojnikowe cudne! Coraz bardziej mnie kręcą powojniki ;:108 I chyba kupię kolejne, bo przy nowej altance mam sporo kratek, a tym samym miejsca na nie :tan
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Jolu, cudeńka pokazujesz :D Koty boskie, jakież mają kolory i te pręgi :shock:
Zazdroszczę Ci takiej ilości miejsca do sadzenia, co też u ciebie się jeszcze zmieści?
Nad stawem trawy będą się doskonale prezentować. Trzymam kciuki :wit
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Ciągłe zmiany widzę w twoim ogrodzie na lepsze oczywiście :) Zakupy udane, to cieszy :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Jacku masz racje z tą nazwą ;:196 ...napisałam pieprz bo jak kupowałam tę roślinkę w ogrodniczym właśnie tak ją tam nazwali....pobuszowałam na internecie i znalazłam właśnie tę roślinę pod taką nazwą :lol:

Witaj Izuniu ;:196 powiem Ci ze ja na powojniki zachorowałam jakieś dwa lata temu ale jakoś przycichło z kupnem ich bo za bardzo nie miałam gdzie je obsadzać......ale teraz kupując nie zastanawiam się gdzie je posadzę tylko jak już je mam wtedy szukam dla nich miejsca...... :lol: zawsze się gdzieś je wciśnie :wink: Co do szałwii trójbarwnej to muszą być dwa powody dlaczego jej nie masz....
Pierwszy to wszystkie młode sadzonki wyplewiłaś.....lub
Drugi nie zdążyła zawiązać nasion a Ty ją już wyrwałaś.....
Tylko takie rozwiązania wchodzą z grę, jestem tego pewna :wink: rozsiewa się jak szalona...przez cały sezon wysiewa się i gdzie nie popatrzę wyrastają....

Kasiu ;:196 powiem tak miejsca jeszcze sporo do obsadzeń...ale z roku na rok coraz to bardziej jestem przerażona że coraz go mniej :;230 gdzie ja będę potem sadzić :wink: Dziękuję za miłe słowa :lol:

Grażynko dziękuje bardzo ;:196 uwielbiam te dni kiedy robię zakupy w ogrodniczym ;:109
Zresztą chyba nie ma takiej osoby tutaj które tego nie lubią :lol:

No i kochani na temat pogody nie chce mi się ;:110 wypowiadać...pokaże tylko zdjęcie......

Obrazek grad
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

Ja pierdziu ! :evil: jeszcze grad na dokładkę ci się trafił ! U nas wczoraj lunęło znienacka
po południu :(
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Jolcia :wit jak nie zalana to zasypana :roll: u nas deszczyk taki z kropidła , fakt pracować się po tym nie da ale kto komu zaraz każe pracować ;:136
Powojnikowe zakupy udane jak nic ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”