Zielona radość :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielona radość :)

Post »

PiotrekP :wit Nie narzekaj na jesień ,bo to cudna pora roku -jesienne róże ,wrzosy ,kolorowe liście i oczywiście "babie lato. :;230 Myślę ,że w tym roku będzie piękna jesień przynajmniej tak wyczytałam . Do tej pory w moich okolicach cudna pogoda. Tylko sucho. Uroczystości "owocobrania " się udają . Jablka i śliwki w okolicach Łącka obrodziły i będzie dużo Sliwowicy. :;230 :heja
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

plany super ale nie zazdroszczę, czyli z mojego projektu nici :( chyba, że ustawię się w kolejce - tylko najpierw poproszę o ofertę bo nie wiem czy mnie stać ;:oj
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piotruś mam do ciebie pytania odnośnie wrzosów bardzo mi się podobają i chciała bym mieć kilka u siebie w ogrodzie
jaką muszą mieć mieć glebę,czy trzeba je nawozić i czy podcinać,szukałam w necie ale zdania są podzielone.
Będę wdzięczna za odpowiedz ;:180 dodam iż chciała bym je posadzić w towarzystwie z jasną zieloną żurawką.
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2011, o 08:42

Post »

Dziękuję Wam :) zdradzę trochę tajemnicy , będzie tam woda ale w jakiej postaci to nie powiem :uszy
Dzisiaj było pierwsze skrobanie samochodu , niestety trawnik zacznie już żółknąć ale myślę że niedługo spadnie pierwszy śnieg ;:204

Wrzosy powinny mieć glebę kwaśną i przepuszczalną, powinny... z powodzeniem uprawiam jednego wrzosa na glebie cieżkiej i lepiej wygląda niż te na kwaśnej. Kwiaty ma większe ale szybciej przekwita.

Nawożę wrzosy 2 razy do roku polifoską 20stką , zakwaszają mi glebę od razu. Podcinane są wiosną i na zimę szczelnie okryte gałązkami świerkowymi.
Z żurawkami będą się gryźć ale co kto lubi :uszy
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Jak nic-ciurkadełko pewnikiem ;:172 ;:215
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Strasznie mnie intryguje co Ty tam masz zamiar zrobić, pokaż jak najszybciej zdjęcia. A przez kompostownik to ja sobie do ogrodu całe stada nornic sprowadziłam i teraz mam za swoje. Na szczęście od tego lata sąsiad pozwolił mi na swojej pustej działce składować resztki roślinne i mam nadzieję pozbyć się tego dziadostwa. Przez ubiegłą jesień i tegoroczną wiosnę połowę cebulek mi zjadły. :roll:
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Miejsce do siedzenia z daszkiem,jak to się tam zwie(mam dziury w mózgu :twisted: )?
trafiłam?
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Tak , trawnik masz NIESAMOWITY !!! ;:180
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Piotrek, ja rozumiem, że rok szkolny dla studentów właśnie się zaczął, ale mnie tu ciekawość zżera co Ty tam masz zamiar zrobić.
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przepraszam że dopiero teraz ale praca praca praca... studia to najmniejszy problem. Z robotami u siebie stoję i tak to odłożę do wiosny.
W tym kole będzie woda , mini fontanna wypływająca z ziemi. grazynarosa22, zgadła 8-)
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Czyli poczekamy do wiosny aby zobaczyć efekt. A pracy niestety wszyscy mamy dużo. Chyba należy się cieszyć że jest, gorzej gdyby jej nie było wcale.
majre
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 19 paź 2012, o 19:40

Post »

Gratuluje ogrodu.
Mam pytanie, czy zabiegi pielęgnacyjne trawnika o których pisałeś można wykonywać na trawie jednorocznej? Ma czerwcu zakładałem trawnik. Pierwsze nawożenie mieszanką Florovit zrobiłem po 3 tygodniach od wysiania trawy. Troch się bałem żeby nie spalić, ale po bardzo szybkim wykiełkowaniu (po 3 dniach!) trawa rosła ładnie przez 2 tygodnie a potem się zatrzymała. Nie wiem czym było spowodowane to nagłe wyhamowanie. Innych negatywnych oznak nie zaobserwowałem. Glebę mam bardzo gliniastą ale pod trawnik nawieziono ok 15-20 cm ziemi czarnej. Przez sezon wykonałem 3 nawożenia, 4 jesiennym nawozem przed 2 tygodniami. Trawnik był wałowany raz na 3 tygodnie i koszony 2 razy w tygodniu. Jestem zadowolony z jego wyglądu, ale zawsze może być lepiej, dlatego postanowiłem się wpisać:). Zastanawiam się czy na moim trawniku mogę wykonać pozostałe zabiegi o których mówiłeś czyli aerację, wertykulację czy piaskowanie. Może poczekać z tym do wiosny? Będę wdzięczny za poradę i jeszcze raz gratuluje "dywanu".
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

Czekamy na fotorelację budowy fontanny!!
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

taki zalatany ,że nie ma już czasu dla nas :cry:
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

majre, witaj :)

Dziękuję za pochwały. Nie lubię doradzać w takich sprawach jak nie widzę gleby na żywo ale coś napiszę. Wykonaj na rocznym trawniku tylko aerację powierzchniową (grabienie). Wertykulację płytką i "głęboką" zostaw na kolejny rok tak jak i piaskowanie.

misiaczekm, będzie tylko nie wiem kiedy :uszy

drewutnia, czasu brak ale w zimie to nadrobię jak nie będzie co robić, chyba że będę odśnieżał działki, chodniki, itd. ;:130 .

Trochę świerzych fotek po "odświerzeniu" ogrodu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jutro ciąg dalszy 8-)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”