Zieleń w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zieleń w wiejskim ogrodzie

Post »

Oj brak prądu przez kilkanaście godzin ostatnio przerabiałam. I też kombinowałam jak tu zasilić komputer gazem ;:306 Niebieska kropka na lobelce na pewno bardzo cieszy - kiedyś chyba z lobelką próbowałam, jeszcze za czasów blokowych, ale nie było spektakularnych (ba, nie było żadnych) efektów i teraz nawet nie próbuję :D Woda u Ciebie podobna w ogrodzie do mojej - a tak chciałam zbierać czarny bez na sok, nawet 'kubusie' wlewałam w siebie, żeby mieć butelki ;:201 I pewnie bez zdąży przekwitnąć, tym bardziej że jego trzeba zbierać w słonku ze względu na pyłek. Ale wiem wiem, to jest bardzo nieprzyzwoity powód do narzekania, w obliczy problemów, jakie mają niektórzy Rodacy...
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelina pisze:Ciemno, zimno, mokro, brrr
Ale kwiatki ładne - na pociechę :) Pozdrawiam, życzę dużo ciepła, słoneczka i ... prądu :;230
o tak bardzo proszę o spełnienie tych życzeń ;:180
Obrazek

Milenko mój bez jeszcze nie rozkwitł, ale jak tak dalej będzie to pewnie zbrązowieje :?
Ja z lobelką pierwszy raz :oops: życzę wykonawstwa soczku ;:173
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Marysiu, u mnie czarne bzy kwitną od dobrych kilku dni, na okolicznych łąkach rośnie ich sporo, do dróg daleko, więc soczek obowiązkowo :D Może jeszcze się uda :) Nie wiem, czemu skupiłam się na lobelii a nie pochwaliłam reszty ;:124 Purple Spider to tegoroczny nabytek? Mój kwitł krótko w pierwszej dekadzie maja i nagle koniec - jak ręką odjął... :roll: Podobno dorasta do kilku metrów, a mój na razie stoi praktycznie w miejscu, wszystkie pozostałe dawno go przerosły :)
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo podoba mi się ten różowy powojnik, u mnie kwiaty też stoją w pąku od kilku tygodni bez zmian ;:131
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pogoda i u mnie się zepsuła, choc nie ma mowy o stojącej czy płynącej wodzie. Wiatr wiał całą noc.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Paaaskudna woda w roślinkach na ostatnim zdjęciu ;:131
Trochę już mogę sobie porównywać moje roślinki do Waszych, też coś mam co iinni mają :uszy Powojnika tego blado różowego co u Ciebie Marysiu a ja sobie nie dawno kupiłam i juz mi kwitnie właśnie :D
Intrygują mnie u Ciebie też żurawki w skalniaku, czyli mogą być w słońcu :uszy
Pozdrawiam i suchości życzę duuużo :uszy
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Marysiu,masz piękny kolor łubinu.Ja ostatnio bardzo polubiłam te kwiaty,wysiewałam dwie paczki u siebie 2 lata temu,ale wyszły wszystkie fioletowe,jeden rózowy.Co roku kupuję inne kolory w biedronce w kapersach i one gina mi w ziemi.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marysiu, dobrze, że Cię wczoraj przywrócili! Obawiałam się, że awaria poważniejsza i skutki nawałnic będą dłużej naprawiane...
Laptop na gaz w takiej sytuacji to byłoby cos! :lol:
Twój aparat robi świetne zdjęcia! Ujęcia całokształtów i pojedynczych roślin fantastico!
Pozdrawiam ciepło z zachmurzonej stolycy,
A
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Marysiu nie mogę liczyć na wnuki. mają dopiero 5 i 2 lata , teraz lubią pozować do zdjęć, będę musiała poczekać na pomoc parę lat ;:224
Leje i leje siedzę w domu przy maszynie, robię sobie przerwy na FO. ;:304
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Masz makutrę na skalniaku ? ;:oj
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Marysiu - gratulacje dla własnoręcznie wyhodowanej lobelki!
U mnie też niezły potop, nawet jeśli coś kwitło lub miało zakwitnąć to pewnie po tych opadach skończyło :twisted:
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Kwiatuszki wspaniałe Marysiu i dzielnie sobie radzą mimo potopu. U mnie już praktycznie po rododendronach, kamasja też przekwitła. Lawenda po solidnym przycięciu ma bardzo dużo kwiatostanów :) Ale powiem Ci, że skalniak masz genialny! U mnie zawsze to były takie niezdarne kopce z powtykanymi kamykami różnego kształtu i autoramentu. A u Ciebie piękna kompozycja! ;:63
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Marysiu masz urokliwy skalniak pokaż go bardziej z bliska i bardzo się cieszę że masz już prąd ;:196
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Marysiu odkryłam u Ciebie Andiantum pedatum ale wydaje mi się, że to inna odmiana, niż ta o której pisałam.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jak nie urok to przemarsz wojska..... ;:65 ;:65 dzisiaj zabrali mi internet, nie było go pół dnia. Pewnie teraz konserwowali prąd tam gdzie jest główny serwer albo jak to się nazywa. Nim odpowiem wszystkim to coś Wam opiszę: latam do tego ogrodu co chwile i oglądam tą stojącą wodę bo dzisiaj to już jest makabra, jak część roślin nie zgfnije to będzie dobrze. Na mojej różance mam w jednym miejscu różę i widzę, że pełno wody wokół niej się zbiera. Zaczęłam tą wodę wybierać kubkiem i wybrałam już ładnych parę litrów a woda dalej stoi. To jest chyba jakiś ciek wodny bo zewsząd woda spływa do tej róży. Wykopałam obok dołek i woda spłynęła do dołka, ale tam jest i było kilkanaście litrów wody, chyba muszę tą różę stamtąd zabrać, tylko czy mogę teraz?
Milenko Purple Spider to nabytek zeszłoroczny ale kwitnie pierwszy raz i w dodatku wśród roślin i mało brakowało a przegapiłabym. Też jest niziutki :lol: Ja w tym roku czarny bez odpuszczę bo nie ma warunków a mam parę słoiczków z ubiegłego roku.
Ewciu w, a rok temu nie kwitł już myślałam że przepadł ale jest. Też mi się podoba!
Ewo majowa jakbyś miała to co ja to miałabyś na co narzekać :shock:
Basiu dzisiaj jest trzy razy gorzej, ale już wiem gdzie kopać oczko wodne, sama woda do niego wpłynie :heja
Moje żurawki rosną w paru miejscach i nawet te mocno wybarwione w słońcu dobrze się prezentują, nawet chyba lepiej niż te w półcieniu. A suchości by się zdało, oj zdało ;:224
Małgosiu mnie też ten B nie wychodził, chociaż jeden wyszedł w doniczce a potem przepadł. Przyniosłam rok temu garść nasion od koleżanki i wysiałam przetrwały trzy rośliny ale jeszcze jedna padła i są dwie. Jak pójdę do niej to zbiorę jeszcze nasiona i dam znać to Ci poślę :lol:
Agnieszko to compact Olympusa mój podręczny noszę go często na szyi, bo lustrzanka to już na specjalne robienie zdjęć; nie podczas pracy ;:185 Muszę koniecznie zaopatrzyć się jeszcze w statyw ;:333 ale bądźmy szczere do Twojego profesjonalizmu ma się to jak przysłowiowa pięść do nosa ;:306
Irenko mogłabym poprzez syna coś Ci poradzić, ale nie wiem jakimi środkami dysponujesz. Swego czasu któać dziewczyna kupiła na promocji w B. i całkiem dobre zdjęcia robi ;:333
Aniu tak pękniętą ;:306 a w niej goździki skalne Obrazek
Olu gratulacje przyjmuję z radością, a o potopie możesz poczytać wyżej ;:215
Zuzanno zobaczymy jak będą wyglądać jak woda postoi :shock: Kamasja myślałam że już nie będzie kwitła, a może biała jest późniejsza , niebieska była tylko jedna a miałam ich kilka ;:131
Skalniak jest na kupie gruzu po remoncie, już trochę siadł i żałuję że więcej nie nadsypałam. Zasługa wyglądu leży chyba w kamieniach, które są tutejsze więc pasują do miejsca ;:215
Różo już wiele razy pokazywałam i na pewno pokażę jeszcze nieraz ;:130 , a prąd był to internet wyłączyli, ale obejrzałam kilka nagranych pozycji z tv , bo za oknem lało równo i dopiero teraz trochę przestało, ale błoto jest straszne, a ciągiem komunikacyjnym płynie potoczek :?
Zosiu tak moje jest inne, kupiłam go od Miko4 w tym roku, ale też jest urocze. Dlatego go pokazałam, a pytałam o Twoje bo znowu mam ulubioną roślinę :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”