Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III
Sylwuś piękne kwiaty. Szczególnie ten pierwszy i fiołek mi się bardzo podobają. A ta pyszność to z czym jest?
Sylwuś ladne kwiaty,fijołek śliczny biały z różową piętką .Zima u ciebie ,ładnie posypało puchem 

Zapraszam: Ogród "Nad strumykiem"
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sylwuś ślicznie wyglądają Twoje płożące przysypane śnieżkiem ,chyba jałowce jak dobrze kombinuję ,
aha bym zapomniała ,śliczna odmieniona z Ciebie dziewczyna,

aha bym zapomniała ,śliczna odmieniona z Ciebie dziewczyna,

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Sylwia, ten kwiat o którego pytałaś to na pewno filodendron
prawdopodobnie podwójnie pierzasty, mam takiego samego to bardzo wytrwała roślina, nie potrzebuje specjalnych zabiegów, podlewam umiarkowanie częściej ma u mnie za sucho niż za mokro, z tego co zauważyłam i miejsce mu obojętne w jakim stoi, osiąga dość duże rozmiary 

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witajcie
Zawijasy z ciasta francuskiego :
ciasto francuskie smaruję ketchupem, posypuję bazylią, czosnkiem granulowanym. Na to posypuję ser mozzarella ( może być zwykły żółty) następnie kładę plastry wędlinki ( najlepiej na środku ciasta), później podduszone lub ugotowane pieczarki i na to jeszcze raz ser mozzarella lub żółty. jak jest szczypiorek to można posypać.
Dłuższym bokiem zwijam ciasto w rulon, wałek. Kroję na ok 2,5cm. kładę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na 10 minut wstawiam do lodówki później smaruję jajkiem i do piekarnika . Jak już będzie zarumienione wyjmuję.
Elu dziękuję za pochwały
powiem że podniosły mnie na duchu. A jeśli chodzi o kwiat to on ana grubsze liście od filodendrona atom. Jak go dostałam to nie miał nalepki na doniczce.
Beatko zima może być jeśli chodzi o widoki. Ale ja jestem człowiekiem ciepłolubnym i zima nie napaja mnie optymizmem. Czekam do wiosny z utęsknieniem.
Jadziu przepis podaję wyżej. Zawijasy z ciasta francuskiego można podawać z sosem czosnkowym.
Aniu ostatnio widziałam Senecio tylko mniejszy w PSB Mrówka.
Zdjęcie mojego nn

Madziu przepis wyżej. Fiołki śliczne tylko szkoda że szybko tracą swoją piękność.
Ewuniu może tak się wydaje że posypało ale wcale tak nie ma. Ja to nazywam że przybieliło troszkę ziemię.
Teraz mam tyle kwiatów że nie wiem gdzie je ustawiać
Grażynko jak dobrze że już jesteś
Tak większość to jałowce nazw nie podam bo nie wiem. Dziękuję za miłe słowa. 
Kochani ostatnio śnią mi się róże. Wczoraj w pracy musiałam oderwać się od pracy by naszkicować projekt nowej rabatki z różami niskimi. A minionej nocy tak mi się róże śniły że gdy się obudziłam to powiedziałam pod nosem Królewna Śnieżka Snow White. Jak tak dalej pójdzie to nie wiem co ze mną będzie. Choroba różana wzięła mnie a tu jeszcze kolejna choroba nachodzi. Dziewczyny marnie to widzę.
Pozdrawiam wszystkich i miłego wieczoru życzę.
Zawijasy z ciasta francuskiego :
ciasto francuskie smaruję ketchupem, posypuję bazylią, czosnkiem granulowanym. Na to posypuję ser mozzarella ( może być zwykły żółty) następnie kładę plastry wędlinki ( najlepiej na środku ciasta), później podduszone lub ugotowane pieczarki i na to jeszcze raz ser mozzarella lub żółty. jak jest szczypiorek to można posypać.
Dłuższym bokiem zwijam ciasto w rulon, wałek. Kroję na ok 2,5cm. kładę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na 10 minut wstawiam do lodówki później smaruję jajkiem i do piekarnika . Jak już będzie zarumienione wyjmuję.
Elu dziękuję za pochwały

Beatko zima może być jeśli chodzi o widoki. Ale ja jestem człowiekiem ciepłolubnym i zima nie napaja mnie optymizmem. Czekam do wiosny z utęsknieniem.

Jadziu przepis podaję wyżej. Zawijasy z ciasta francuskiego można podawać z sosem czosnkowym.
Aniu ostatnio widziałam Senecio tylko mniejszy w PSB Mrówka.
Zdjęcie mojego nn

Madziu przepis wyżej. Fiołki śliczne tylko szkoda że szybko tracą swoją piękność.

Ewuniu może tak się wydaje że posypało ale wcale tak nie ma. Ja to nazywam że przybieliło troszkę ziemię.

Grażynko jak dobrze że już jesteś

Kochani ostatnio śnią mi się róże. Wczoraj w pracy musiałam oderwać się od pracy by naszkicować projekt nowej rabatki z różami niskimi. A minionej nocy tak mi się róże śniły że gdy się obudziłam to powiedziałam pod nosem Królewna Śnieżka Snow White. Jak tak dalej pójdzie to nie wiem co ze mną będzie. Choroba różana wzięła mnie a tu jeszcze kolejna choroba nachodzi. Dziewczyny marnie to widzę.

Pozdrawiam wszystkich i miłego wieczoru życzę.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- Sylwia85
- 1000p
Ilonko dziękuję za rozpoznanie jednak jakoś tak troszkę podobny troszkę nie. Wydaje mi się że mój ma liście tak poskręcane. A to mnie przeraziłaś dużymi rozmiarami. Gdzie ja go ulokuję jak będzie duży. 

- Magda30
- 500p
- Od: 10 sie 2013, o 23:32
Sylwuś mi też się wydaje że to jakiś filodendron ,natomiast senecio to mont ewerest lubi sucho i słonecznie bo się będzie wyciągał, oraz dobrze się prowadzi mam takiego samego ,piękne kwiaty pokazałaś.
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Witaj Sylwuś
Piękną białą szatę przybrał Twój ogród
Przepiękne kwiatuszki mama dostała na urodziny i imieniny
Smakowicie wyglądają te zawijasy z ciasta francuskiego
Jak śnią Ci się różyczki to zapewne jakieś piękności kupisz

Przepiękne kwiatuszki mama dostała na urodziny i imieniny

Smakowicie wyglądają te zawijasy z ciasta francuskiego
Jak śnią Ci się różyczki to zapewne jakieś piękności kupisz

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Pięknie wygląda zima, choćby namiastka
teraz dopiero widać jaki masz piękny ogród, naprawdę super klombiki otoczone płotkiem czy murkiem , świetnie to wygląda 

- Sylwia85
- 1000p
Witajcie kochani.
Dzisiaj wieczór u mnie wietrzny. Na noc nadają opady śniegu.
Ciągle myślę o różach. Miałam ogromne dylematy ale teraz skupiłam się na różach niskich. Mam nadzieje że te co wybrałam to są niskie. Dlatego proszę o radę czy dobrego wyboru dokonałam:
-Bienenweide Rot
-Hobby
-Little Artist
-Ninetta
-Roxy
-Alberich
-Degenhard
Dzisiaj zaczęłam szukać tunelu foliowego na uprawę pomidorów i papryki. Na allegro widziała nawet fajna ale troszkę montaż mnie przeraził i drzwi nie dochodzące.
A i jeszcze jestem bliska zamówieniu pierwiosnków. Kochani a w tym roku miało być skromniej. A tu kolejne choroby nachodzą i czuje że to nie ostatnie
Pozdrawiam wszystkich.
Dzisiaj wieczór u mnie wietrzny. Na noc nadają opady śniegu.
Ciągle myślę o różach. Miałam ogromne dylematy ale teraz skupiłam się na różach niskich. Mam nadzieje że te co wybrałam to są niskie. Dlatego proszę o radę czy dobrego wyboru dokonałam:
-Bienenweide Rot
-Hobby
-Little Artist
-Ninetta
-Roxy
-Alberich
-Degenhard
Dzisiaj zaczęłam szukać tunelu foliowego na uprawę pomidorów i papryki. Na allegro widziała nawet fajna ale troszkę montaż mnie przeraził i drzwi nie dochodzące.
A i jeszcze jestem bliska zamówieniu pierwiosnków. Kochani a w tym roku miało być skromniej. A tu kolejne choroby nachodzą i czuje że to nie ostatnie

Pozdrawiam wszystkich.
-
Sylwuś dzięki za przepis. Muszę wypróbować. Jak zrobię, pochwalę się jak mi wyszło . Lubię ciasto francuskie.
Ja z tymi chorobami mam tak samo. Śni mi się ciągle po nocach. Wieczorem zasnąć nie mogę i rozmyślam. Potem śnią mi się takie pierdoły, wiecznie jakieś kwiaty. Rano budzę się zmęczona. W pracy zależy jakie mam zajęcie, ale jak mam chwilę wolniejszą to też od razu myślę o działce. To już jest chore. Męczy mnie to trochę.
Idę zapytać wujaszka góóóógl co tam za róże wymyśliłaś, bo większości nie kojarzę.
Z tym tunelem, to dobrze się zastanów. Myślałam o nim chyba rok temu. Gdzieś doczytałam, że ważne jest jak się rozkłada folie. Bo jak się źle założy to się drze przy większym wietrze i koniec.
Ja z tymi chorobami mam tak samo. Śni mi się ciągle po nocach. Wieczorem zasnąć nie mogę i rozmyślam. Potem śnią mi się takie pierdoły, wiecznie jakieś kwiaty. Rano budzę się zmęczona. W pracy zależy jakie mam zajęcie, ale jak mam chwilę wolniejszą to też od razu myślę o działce. To już jest chore. Męczy mnie to trochę.
Idę zapytać wujaszka góóóógl co tam za róże wymyśliłaś, bo większości nie kojarzę.
Z tym tunelem, to dobrze się zastanów. Myślałam o nim chyba rok temu. Gdzieś doczytałam, że ważne jest jak się rozkłada folie. Bo jak się źle założy to się drze przy większym wietrze i koniec.
-
Dobra, już wszystko wiem. Najbardziej mi się podobają mi się krasnale. Podziwiam je już u Milenki.
Może zgromadź całą kolekcję 7 krasnoludków?
Może i ja wreszcie dojrzeję do zamówienia pustaczków. Jeszcze nie w tym roku, ale coraz bardziej się do nich przekonuję. Jest kilka odmian które bardzo mi się podobają. Ale oczywiście nazwy nie zapisałam.
Może zgromadź całą kolekcję 7 krasnoludków?
Może i ja wreszcie dojrzeję do zamówienia pustaczków. Jeszcze nie w tym roku, ale coraz bardziej się do nich przekonuję. Jest kilka odmian które bardzo mi się podobają. Ale oczywiście nazwy nie zapisałam.
- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Sylwuś
I Tobie życzę miłego weekendu
Kochana jakie fajne zakupy poczyniłaś
same śliczności
Sylwuś, a gdzie zamówiłaś roslinki ? Może odpisz mi na PW

I Tobie życzę miłego weekendu

Kochana jakie fajne zakupy poczyniłaś

Sylwuś, a gdzie zamówiłaś roslinki ? Może odpisz mi na PW

wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Sylwio,,piękne jałowce obsypane śniegiem,doniczkowe domowe też piękne ,przepis przepisałam ,bo uwielbiam ciasto francuskie,ale widzę nowe zakupy ,super,będzie co podziwiać na wiosnę,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie

- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Sylwio róże są zawsze prawdziwą ozdobą ogrodu. Będę podglądać w lato jak Ci kwitną bo nie znam żadnej z nich