Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

IWONKO od muru mają ciepełko pomimo ,że nie od od paru dni słonka .Teraz trzeba będzie je porządnie zasilić ,bo deszcze na pewno wypłukały im wszystkie składniki odżywcze
ANUSIU ;:196 teraz czekam z niecierpliwością aż otworzą się pąki Sombreuil ;:167 Są 3 ładne pączki ,ale mam nadzieję ,ze zobaczę ich w tym sezonie więcej .No właśnie zauważyłam ,że Monisia się pokazała :heja U mnie też wszystkie lilie ładnie porosły i lada moment zakwitną azjatki, gdyby zechciało trochę zaświecić słonko
ELWI teraz z dnia na dzień będzie coraz więcej tych różyczek .Miejmy nadzieję ,że pogoda sie na razie ustabilizuje .Dzisiaj mieliśmy już bez deszczu.Doktorek na pewno zakwitnie ,bo przecież on powtarza kwitnienie ,ale nie jest już takie spektakularne to drugie kwitnienie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MONISIU ;:196 jak miło ,że nie zapomniałaś o starych znajomych .Wróciłaś akuratnie na początek kwitnienia róż .Muszę obejrzeć jak Twoje cudne różaneczniki i azalie się sprawują
GRAŻYNKO ;:196 nic szczególnego nie znalazłam .Lilie nie mają szarej pleśni ,bo nie ma na nich żadnego nalotu .Pąki rozwijają sie normalnie, a łodyga zdrowa .Oberwałam te liście, a jutro kupię jakiś środek przeciw grzybom i je opryskam .Mam takie 2 szt reszta po dzisiejszym przeglądzie ma się dobrze
TOSIA w ubiegłym sezonie też tak było ,ze moje róże zaczęły szybciej kwitnąć ,a potem Twoje dogoniły moje, a nawet je przeskoczyły

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

GOSIU ciesze się z Twoich odwiedzin .Mam nadzieję ,ze zostaniesz z nami na dłużej
ANIU zobaczysz niedługo kwiaty Doktorka mój to już weteran :wink: i nie jedno przesadzenie przeżył :;230
TERENIU jaka wszechstronna po prostu robię to co lubię .Lubię obserwować owady w ogródku i przyglądać sie im .Dobrze wiedzieć na kogo trzeba uważać .Szczególnie boję się szerszeni i obserwuję ,czy aby nie mają zamiaru gdzieś w pobliżu założyć gniazda .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYSIU już wróciłaś z wojaży i na pewno jesteś bardzo zadowolona .Nie tylko różami człek żyje :wink: Warto wiedzieć kto nas odwiedza ,żeby nie zrobić mu krzywdy bezmyślnością
TERENIU ciekawe co im dolega nawet dałam tę lilię do wątku liliowego ,żeby wiedzieć na przyszłość
a teraz dzisiejsza sesja mojego Maigoldzika ;:167 ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Cuuudna ta róża Maigold ;:138 - olbrzymi krzew - ile już lat u Ciebie rośnie ? Ona kwitnie tylko raz i jest pnąca zapewne ? Przydałaby mi się taka na główny widok , przy bramie wjazdowej - byle kwitła długo ... ;:224

Podziwiam Cię za czas poświęcony i wnikliwość z zakresu rozpoznania robactwa wszelakiego ;:180 . Tępię tylko ślimaki i mszyce - o nornicach już nawet nie wspomnę - zeżarły mi korzenie języczki Britt Marie Crawford i ..padła .
Znasz nazwę tego orlika w kolorze wina ? Mam ten sam pokrój płatków ...jak harmonijki - jedynie kolor ciemny chaber ...nie mam pojęcia co to za odmiana . Mam Barlow Pink , Barlow White , Ruby Port i Nora Barlow - tego - nigdzie nie mogę rozszyfrować .

Pozdrawiam serdecznie Jadzieńko ;:196 :wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Omomiłków u mnie sporo.
A skoro jedzą malutkie ślimaki to tym bardziej się cieszę. :heja
Tacy sprzymierzeńcy są na wagę złota.
Maingold cudna, pewno już długo kwitnie i cieszy twoje oczy.
Zapączkowana na maxa, więc ten spektakl pewno długo jeszcze potrwa. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GRAŻYNKO z tego wychodzi ,że na lilii to szara pleśń, bo tak podpowiedzieli mi na liliowej stronce.Dzisiaj już kupiłam Topsin i wieczorem opryskam .Liście zerwałam już wczoraj .U mnie też sporo tych owadów w różnych odcieniach ,bo ten akuratnie to Omomiłek szary ,bo ma kropkę na przedpleczu .Liczę ,ze będzie kwitnąć jakiś miesiąc moja Maigoldka, a zaczęła 12 maja.Niestety żadna fotka nie oddaje tego spektaklu a szkoda;:174, bo tak chciałabym się podzielić tą radością
JAGÓDKO ;:196 masz rację to cudna róża o owocowym zapachu lecz zbyt szybko przekwitają jej kwiaty .Taki wielki krzaczor długo kwitnie ,ale niestety trzeba trochę poczekać .Moja ma 5 lat,ale była przesadzana, więc na tym miejscu jest czwarty rok. Niestety nie znam odmiany tego orlika, lecz widzę ,że siewki Black Barlow są pół tonacji jaśniejsze .Masz katastrofę z tymi podziemnymi draniami :evil:
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Jadziu - wieczornik damski ;:oj Znam tą roślinę, rosła w ogrodzie Babci, nie wiedziałam że się tak nazywa :D
Nareszcie pokazało się trochę słonka :heja Marjorie Marshall ma mieć taki kolor? Myślałam, że jest w kolorze moreli ;:oj Ten też jest piękny, jakby lawendowy ;:224
Nie dziwię się, że robisz sesje Maigold - jest tego warta ;:215
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu nie było mnie ponad tydzień, ale już jestem...i nie zawiodłam się. Mój różany nos mnie przygnał do Ciebie ;:306 Wiedziałam, że w Twoim ogrodzie na pewno zobaczę kwitnące panny, no i nie zawiodłam się. Maigold niesamowicie kwitnie i ma ogrom tych kwiatów ;:138
A Doktorek już zakwitł? ;:oj i to jak cudnie. Mój pączków ma dużo, ale na kwiaty to jeszcze poczekam.
Orliki te różowe, śliczności ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DOROTKO ano powoli rozpoczynają kwitnienie róże .Maigold jest przecudowna w tym roku ,ale ma długaśne pędy to wiadomo ,że na nich mnóstwo kwiatów.Twoje też za chwilkę zaczną czarować swoimi kwiatami
ELWI no i właśnie mam dylemat czy to Marjorie czy jakaś inna panna .Nie widzę u niej tego morelowego koloru tylko brudny róż taki jak ma Abraham i kwiat mi go też przypomina .Oglądałam dzisiaj pąki Abrahama i Marjorie mają je prawie podobne kolorystycznie tylko Abraham ma jakby bardziej stożkowe te swoje pąki .
Po pięknym słonecznym choć wietrznym dniu przyszła teraz burza ,więc trzeba było zmykać do domu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu Maigoldzik bije rekordy podziwu, warta grzechu to prawda.
Kusisz Doktorkiem, miałam ale pewnie go ukatrupiłam dałam do donicy a donicami to ja mam przechlapane, zawsze jak nie przeleje to zasuszę.

Za kilka dni będzie u mnie przejazdem Danka/danutab, trzeba zakasać rękawy i nieco uporządkować chwasty, ale one mnie się nie słuchają i tak rosną, co będę się wysilać ;:130

W Działkowcu dziś piszą sporo o ślimakach, mrówkach dość ciekawe, co ja tu gadam przecież Ty jesteś specjalista w tych robalach, podziwiam wiedzę.;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Taak ! No się znowu nie zawiodliśmy na Maigoldzie ;:196 ;:167 Szkoda że tylko raz kwitnie ...
Martwi mnie Abraham D ... bo ma pączki ostatnio lało kilka dni... a dzisiaj gorąc i od razu więdną mu pączki :roll: co robić ?
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow, ;:oj róże zaczynają popis ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KAROLINKO róże powoli zaczynają dawać popis .Niektóre są tak zapaczkowane, a pąki coraz większe.Jednak te które nisko ścięłam to jeszcze poczekam na ich kwiaty
MATI wydaje mi sie ,ze Abraham w pąkach wytrzymały na deszcz,gorzej jak już się otworzą.Widocznie mają za mało wody, bo nie powinny mdleć.Kiedyś pisała Gosia o przypalonych płatkach ,ze róża nawet w słonku jeśli ma dosyć wody to nie powinny jej się przypalać kwiatki .Maigold powtarza ,ale już nie tak spektakularnie
ANUSIU masz rację w realu wygląda zjawiskowo .Gdyby tak kwitła każda róża. RU czy LL są tak obsypane pąkami to samo mchówka Nuits de young ,Karolek już nie mówię nic o Doktorku czy Elżbietce .Ona w tym roku bije rekordy ;:167 Jak ja kocham ten różany sezon .Teraz częściej trzeba będzie ładować baterie z aparatu a komputer chyba mi wysiądzie z braku miejsca na dysku :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Jadziu, piwonie cudo, kroplik też. Jadziu, wreszcie wiem , jak nazywa się ta róża( chodzi o .Maigold ), jestem nią zauroczona, ma ją moja znajoma, ale nie wiedziała jak się nazywa , tak pięknie kwitnie, że aż dech zapiera jak się na nią patrzy, próbowałam ją ukorzenić, ale niestety bez powodzenia, teraz wiem , czego szukać.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:145 Płaczę, bo u mnie róże nie kwitną. Miliony pąków i brak kolorków.
U Ciebie już tak pięknie. Co jest Jadziu?
Piwonie też jeszcze w pąkach. eeee tam!! ;:131 ;:222
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow ;:oj jest żółta piwonia? może źle widzę ? :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina