Aguss85 - Mały amatorski warzywnik we fiolecie
-
- 200p
- Od: 3 kwie 2017, o 05:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Aguss85 - Mały amatorski warzywnik we fiolecie
Na buraczki to był dobry rok. Marchewki straszne grubaski teraz to już byle do wiosny .... ja to już planuje co by tu dobrego na następny sezon posadzić. Uściski i zdrówka wszystkim
- Aguss85
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja też! jeszcze jakieś sprzątanie przed zimą, sadzenie czosnku i byle do wiosny i żeby mieć jakiś substytut wyjmę niedługo kiełkownicę posadzę szalotki w donice i wniosę do domu doniczki z sałatą, taki mały warzywnik na parapecie
Wszystkiego dobrego i Tobie też zdrowia
Wszystkiego dobrego i Tobie też zdrowia
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Agnieszka
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Aguś
Piękne zbiory
Ciężki to sezon był.
Polecam czosnek między burakami - u mnie działa.
A teraz w puste miejsca po warzywach powsypuj zatrute ziarno ,tzn. w dziury nornic.
Marchewki są ok. ,przy okazji pokażę moje w kształcie krowich wymion.
Na każdej pełno cypków i wypustek.
Super fotka z drewnianym stolikiem.
On jest z palet
Piękne zbiory
Ciężki to sezon był.
Polecam czosnek między burakami - u mnie działa.
A teraz w puste miejsca po warzywach powsypuj zatrute ziarno ,tzn. w dziury nornic.
Marchewki są ok. ,przy okazji pokażę moje w kształcie krowich wymion.
Na każdej pełno cypków i wypustek.
Super fotka z drewnianym stolikiem.
On jest z palet
- MartisM
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 14 mar 2016, o 14:47
Piękne, okazałe zbiory pomidorów widzę sporo było u Ciebie u mnie się już dawno się skończyły czekam jeszcze na ostatnie papryczki z foliaka.. Byle do wiosny, pozdrawiam
Pozdrawiam Marta
Zapraszam do mojego wątku
Bananowiec i inne egzotyki w gruncie - kolorowy ogród z jagodowym zakątkiem
Zapraszam do mojego wątku
Bananowiec i inne egzotyki w gruncie - kolorowy ogród z jagodowym zakątkiem
- Aguss85
Aguś tak ten stolik jest z palet, ale był już w ogrodzie gdy kupiliśmy dom, więc nie wiem jak to odtworzyć będę na dniach sadzić czosnek (jak dotrze moje zamówienie) i zostawię miejsce na buraczki i marchew. Z rady z zatrutym ziarnem nie skorzystam, nie chce żeby jakiś kot z sąsiedztwa po tak przyprawionej nornicy dostał zatrucia
Marto pomidory odpisały, ale pierwszy raz miałam w szklarni zz... I musiałam je opryskać więc w tym roku nie były takie eko jak zwykle a z paptyk gruntowych zebrałam w sumie 5 owoców... Z 10 krzakow taki sobie był ten sezon dla cieplolubnych.
Marto pomidory odpisały, ale pierwszy raz miałam w szklarni zz... I musiałam je opryskać więc w tym roku nie były takie eko jak zwykle a z paptyk gruntowych zebrałam w sumie 5 owoców... Z 10 krzakow taki sobie był ten sezon dla cieplolubnych.
Agnieszka
Agnieszka
- Aguss85
Planuję z najbliższym czasie sadzić czosnek i dymkę ozimą, która mnie bardzo zaintrygowała w wątku warzywnikowym jokaer No ogromnie jej jestem ciekawa, oby ładnie urosła. Czosnku początkowo szukałam w sklepach, ale nie trafiłam nigdzie na polski czosnek. Obawiam się, że taki hiszpański mógłby nie przetrwać polskiej zimy, albo raczej kapryśnego przedwiośnia, bo w ostatnich latach to w marcu trafiają się największe przymrozki. Zamówiłam zatem Harniasia, innych odmian o większych ząbkach już nie było do wyboru.
Zaniedbałam szklarnię zamknęłam ją ostatnio i zupełnie zapomniałam, że krzaki czekają na wyrwanie. Taki nieciekawy widok dziś zastałam.
W końcu sprzatnęłam te zagrzybione resztki. Będę musiała odkazic szklarnię przy okazji odkażania kurnika i woliery.
Przygotowałam miejsce pod czosnek i dymkę, co prawda były pewne trudności...
... ale w końcu wygrabilam na gładko i zaraz przyszła ekipa poprawiać po mnie
Zostawiłam sobie trzy ładne, zdrowe wilki z Corazona, moze dadzą się przechować przez zimę, a wiosna odwilczyć i ukorzenić.
Nie mam wprawy i kiepska jestem w wykopkach, bo z tego przygotowanego małego kawałka tegorocznego kartofliska jeszcze kilka dużych ziemniaków wykopałam, niedawno był dzień placków ziemniaczanych, chyba w końcu go ufetuję
Zaniedbałam szklarnię zamknęłam ją ostatnio i zupełnie zapomniałam, że krzaki czekają na wyrwanie. Taki nieciekawy widok dziś zastałam.
W końcu sprzatnęłam te zagrzybione resztki. Będę musiała odkazic szklarnię przy okazji odkażania kurnika i woliery.
Przygotowałam miejsce pod czosnek i dymkę, co prawda były pewne trudności...
... ale w końcu wygrabilam na gładko i zaraz przyszła ekipa poprawiać po mnie
Zostawiłam sobie trzy ładne, zdrowe wilki z Corazona, moze dadzą się przechować przez zimę, a wiosna odwilczyć i ukorzenić.
Nie mam wprawy i kiepska jestem w wykopkach, bo z tego przygotowanego małego kawałka tegorocznego kartofliska jeszcze kilka dużych ziemniaków wykopałam, niedawno był dzień placków ziemniaczanych, chyba w końcu go ufetuję
Agnieszka
Agnieszka
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 5 lis 2020, o 12:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pieknie, teraz byle do wiosny ;)
- Aguss85
Joasia dokładnie, jeszcze trochę poczekamy, ale w głowie już mam myśli o następnym sezonie
Ala to zabawne, że o tym wspominasz, bo właśnie miesiąc temu wysiałam sałatę zimującą, z myślą o posadzeniu jej w szklarni
Tylko że ona stanęła na tym etapie i ani myśli dalej rosnąć, widać tak planuje przezimować
No trudno, jeśli dalej nie zechce współpracować, to do pietruszki naciowej i selera listkowego dosadzę szalotki na szczypiorek i to będzie cała nasza zimowa szklarniowa zieleninka
Bardzo się cieszę, że pokazałaś kawałeczek swojego warzywnika w szklarni
Muszę pomyśleć jak przezimować oszczędzone przez nornice karczochy, czy je tak zostawić, czy przyciąć, czy okryć
Zdecydowałam się wykopać dwa bakłażany, rozmaryn i laur, nie wiem czy da się zimować bakłażan... Pewnie nie. Przynajmniej spróbuję, bo nie mogę mu wybaczyć, że mi nie dał ani jednego owocu
Ala to zabawne, że o tym wspominasz, bo właśnie miesiąc temu wysiałam sałatę zimującą, z myślą o posadzeniu jej w szklarni
Tylko że ona stanęła na tym etapie i ani myśli dalej rosnąć, widać tak planuje przezimować
No trudno, jeśli dalej nie zechce współpracować, to do pietruszki naciowej i selera listkowego dosadzę szalotki na szczypiorek i to będzie cała nasza zimowa szklarniowa zieleninka
Bardzo się cieszę, że pokazałaś kawałeczek swojego warzywnika w szklarni
Muszę pomyśleć jak przezimować oszczędzone przez nornice karczochy, czy je tak zostawić, czy przyciąć, czy okryć
Zdecydowałam się wykopać dwa bakłażany, rozmaryn i laur, nie wiem czy da się zimować bakłażan... Pewnie nie. Przynajmniej spróbuję, bo nie mogę mu wybaczyć, że mi nie dał ani jednego owocu
Agnieszka
Agnieszka
-
- 200p
Dziwne z tą Twoją sałatą .... a może ciut za późno wysiałaś i zimę poczuła ja zawsze zimującą sieje pod koniec sierpnia/ początek września i to dobry termin u mnie.
- Aguss85
No to musiało być za późno. Teraz spędzi jakiś czas w szklarni, może w słoneczny dzień namyśli się i jednak ruszy.
Agnieszka
Agnieszka
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Aguśka, bardzo mi się podoba Twoja ekipa sprzątająca, nic nie płacisz, a jeszcze jajko zostawią, są może do wynajęcia ?
Sałatkę, jak przepikujesz, to nabierze ciałka, ja mieszkam w zimniejszym regionie, jeżeli nie ma ostrej zimy to skubię listki sałat w grudniu, bywa, że w marcu, to samosiewki, sieją się w gruncie.
Czy ta dymka ozima to jakaś specjalna odmiana?
Przydałoby się coś zielonego do zaopiekowania w domu, na razie wsadziłam pietruszkę do podpędzenia na zielone, ale szczypiorek też by się przydał.
Pozdrawiam Irena
Sałatkę, jak przepikujesz, to nabierze ciałka, ja mieszkam w zimniejszym regionie, jeżeli nie ma ostrej zimy to skubię listki sałat w grudniu, bywa, że w marcu, to samosiewki, sieją się w gruncie.
Czy ta dymka ozima to jakaś specjalna odmiana?
Przydałoby się coś zielonego do zaopiekowania w domu, na razie wsadziłam pietruszkę do podpędzenia na zielone, ale szczypiorek też by się przydał.
Pozdrawiam Irena
-
- 200p
A może ją przepikuj zawsze to będzie jej lepiej ...