Pomidory uprawiane pod folią, w tunelu, w szklarni cz.6
-
- 50p
- Od: 7 sty 2020, o 18:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidorowy szał podfoliowy cz.6
anulab jak ty to robisz - czy to nie zdjęcia z tamtego roku
-
- 100p
- Od: 10 maja 2011, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gienia- dobrze zrozumiałaś... Pod jedna doniczka upchnęłam 2 wkłady i 2 podgrzewacze Zapowiadali przymrozek to bałam się że jeden wkład nie starczy, więc wepchnęłam tam więcej Na internecie widziałam filmik jak też wkładali pod doniczkę 4 podgrzewacze więc uznałam, że jak użyje wkładów do zniczy to na to samo wyjdzie A tu niestety, zrobiło się tam za gorąco. Dziś w nocy jak dałam jeden tylko wkład pod donice, to nic się nie stało
Niestety farelka tez nie taka pewna... Kiedys w ręku zapalila mi sie suszarka do wlosow, wiec mysle ze z farelka tez intnieje jakies niewielkie ryzyko zwarcia..
anulab- cudne! W szklarni?
Niestety farelka tez nie taka pewna... Kiedys w ręku zapalila mi sie suszarka do wlosow, wiec mysle ze z farelka tez intnieje jakies niewielkie ryzyko zwarcia..
anulab- cudne! W szklarni?
-
- 200p
- Od: 3 kwie 2017, o 05:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
analub jeszcze tylko następny tydzień przecierpieć a potem to moment będziesz miała swoje pomidorki
- Smerfy
- 100p
- Od: 18 kwie 2020, o 14:13
Gienia u mnie też pokazują temperatury w nocy w granicach 0stopnia. A jak pokazuje 0 to nastawiam się na -3 stopnie.
Ja nie mam jak ogrzewać swojego foliaka więc pomidorki zabieram na noc do domu. Tydzień jeszcze przeżyją. A jak tylko Zośki miną to wsadzam je do ziemi i hulaj dusza zaczynamy akcję.
Już się doczekać nie mogę !!!
Ja nie mam jak ogrzewać swojego foliaka więc pomidorki zabieram na noc do domu. Tydzień jeszcze przeżyją. A jak tylko Zośki miną to wsadzam je do ziemi i hulaj dusza zaczynamy akcję.
Już się doczekać nie mogę !!!
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lis 2011, o 21:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dokarmiałaś te sadzonki? Doniczki wyglądają na małe w stosunku do pomidora.
Pozdrawiam. Sławka
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Zdjęcia są aktualne . Skorzystałam z obecności syna . Ja nie umiem ani robić a tym
bardziej wstawiać zdjęć .
Sadziłam pod koniec marca . Obecnie rosną w pozycji pół pionowej a to dlatego by można je
było łatwiej okryć . Po zimnych ogrodnikach zostaną podwiązane .
W tym roku mam podwójną ilość wczesnych odmian i podwójny problem . Siostra z przyczyn
zdrowotnych nie wzięła ode mnie wczesnej rozsady . Trochę rozdałam a reszta rośnie zajmując
miejsce dla tych póżniejszych . Nie zawsze wychodzi tak jak się planuje .
Staram się wykorzystywać energię pasywną i ograniczać koszty upraw . Wiadomo ogrodnictwo
to pracochłonne i kosztowne hobby .
Chudziak zwróć uwagę czy ten florovit zawiera magnez , często naszym pomidorom brakuje tego
pierwiastka .
bardziej wstawiać zdjęć .
Sadziłam pod koniec marca . Obecnie rosną w pozycji pół pionowej a to dlatego by można je
było łatwiej okryć . Po zimnych ogrodnikach zostaną podwiązane .
W tym roku mam podwójną ilość wczesnych odmian i podwójny problem . Siostra z przyczyn
zdrowotnych nie wzięła ode mnie wczesnej rozsady . Trochę rozdałam a reszta rośnie zajmując
miejsce dla tych póżniejszych . Nie zawsze wychodzi tak jak się planuje .
Staram się wykorzystywać energię pasywną i ograniczać koszty upraw . Wiadomo ogrodnictwo
to pracochłonne i kosztowne hobby .
Chudziak zwróć uwagę czy ten florovit zawiera magnez , często naszym pomidorom brakuje tego
pierwiastka .
-
- 200p
- Od: 3 kwie 2017, o 05:57
Chudziak jaką masz szerokość tunelu?
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
Niestety nie ma Z mikroelementów zawiera bor, miedź, żelazo, mangan, molibden, cynk.anulab pisze:Chudziak zwróć uwagę czy ten florovit zawiera magnez , często naszym pomidorom brakuje tego
pierwiastka .
Mój tunel ma szerokości ok 4,5 metra .Aliwar pisze:Chudziak jaką masz szerokość tunelu?
- massur
- Od: 22 maja 2012, o 16:55
- Kontakt:
Magnez będzie chyba potrzebny do budowania owoców, na łodygi i liście nie koniecznie jest potrzebny, tak mi się wydaje. Objawy niedoboru na liściach można rozpoznać.
Pozdrawiam,
Tomek
Tomek
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
To właśnie się zastanawiam jak go suplementować bo na późniejszy okres mam kristalon pomarańczowy ( on już zawiera chyba 3% magnezu)