Perukowiec (Cotinus ) wymagania,cięcie,przesadzanie
Re: Perukowiec podolski
Mój wyhodowany rok temu z nasionka, już puszcza młode listki. Warto jednak podkreślić, że siedzi w doniczce na parapecie, więc ma lepsze warunki zwłaszcza na południowym oknie.
-
- 100p
- Od: 7 wrz 2012, o 16:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mój Royal Purple, przesadzany tydzień temu a wsadzony w 2012, od dwóch dni puszcza listki.
Sed fugit interea fugit irreparabile tempus ...
- Lorrie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Mój podolski ma już listki, Royal Purple jeszcze nie.
Przepraszam, przecież "Royal Purple" to perukowiec podolski (odmiana).
- Lorrie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Nie wiedziałam. Powiem więc inaczej. Zieonolistne mają już listki, purpurowe nie.
Moje Royal purple maja duże pąki, myslę że do końca tygodnia liście się rozwiną. Golden Spirit już rozwinął kilka listków.
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Re: Perukowiec Podolski
_fox_ pisze:U mnie wyskoczył już na 4 metry w górę i zagląda do okna
a tu samosiew, ok 30 cm. W bliskim sąsiedztwie rodzica.
A mogłabym poprosić o tą samosiejkę. Mój to "Royal Purple" i nie będzie peruczek. A mam już ten krzew od 3 lat. W ogrodniczym niczego takiego nie usłyszałam, że to bez peruczek krzew
Mam pytanie odnośnie perukowca o bordowych liściach: moja kuzynka ma takiego i ma problem z jego kwitnieniem zawiązują pąki ale one nie rozkwitają. Proszę pomóżcie co może być tego przyczyną.
- lizbonka
- 50p
- Od: 28 maja 2011, o 21:12
Witam,
to mój perukowiec Ma ze 3 lata i był regularnie cięty przez psa To pierwszy sezon gdzie utrzymał swoje badylki... Czy mogę się po nim spodziewać peruk czy zakończy swój urok na kwiatkach ?
to mój perukowiec Ma ze 3 lata i był regularnie cięty przez psa To pierwszy sezon gdzie utrzymał swoje badylki... Czy mogę się po nim spodziewać peruk czy zakończy swój urok na kwiatkach ?
Pozdrawiam
Lizbonka & Marysia & Suri & Felix
Na kwiatkach
nie wiem jak będzie z Twoim perukowcem lizbonka, ale mój na dokładnie takich samych kwiatach wytwarza peruki dodam, że wytwarza obecnie, czyli po przeniesieniu na nowe miejsce,,dawniej kwiaty były, peruk nie, teraz po kwitnieniu są i peruki
Lizbonko ja również czekam na peruczki . Ale spójrz na perukowca Andrzeja(amadyn)- jest na co czekać http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=112
Piters z jakiego stanowiska na jakie był przesadzany twój perukowiec?
Piters z jakiego stanowiska na jakie był przesadzany twój perukowiec?
- lizbonka
- 50p
- Od: 28 maja 2011, o 21:12
Nie ukrywam, że selli7 bardzo mnie zmartwił Jak Go kupowałam to Pani gwarantowała peruki .... Nie mogłam ich doczekać przez psy, które jak wspomniałam, zawsze Go wygryzały... Liczę na tą "watę cukrową" , to tak pięknie wygląda ... Aż zazdroszczę , że Wasze je mają ;)
amadyn ma okaz , który mi sie marzy... Oby mój tak dorósł
amadyn ma okaz , który mi sie marzy... Oby mój tak dorósł
Pozdrawiam