Ali uśmiechnięty ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

no coś chyba zaradziłam...nie będą mnie tu oszukiwać ;p

no to wracamy do kiczu
Obrazek

i jeszcze co nieco :lol:

ObrazekiObrazek
ObrazekiObrazek
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo fajna biedronka, jesienią jak znalazł w coraz smutniejszych ogrodach :D Będzie się do Ciebie uśmiechać i machać skrzydełkami ;)
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

I odstraszać krety :wink: .
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu, biedronka bardzo mi się podoba - jak przekwitną Ci kwiatki będziesz miała fajny, kolorowy akcencik w ogrodzie!
Wcale nie jest kiczowata, a do gipsowego krasnala to ma baaaardzo daleko :wink:
Też miałam problemy z fotosikiem, ale jakoś udało się zaradzić :lol:
Miłego dnia :!:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj ALUTKO fajne kolorowe akcenty włacznie z biedronką . Miłego wieczoru
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Alu jestem tylko na chwilkę :D Otrzymałam sms i nagrałam Ci się na pocztę.W przeciągu dwóch tygodni powinnam się u Ciebie zjawić :D Foliak rozbieraj jak najbardziej niech Ci nie zawadza,a ze składaniem go mam nadzieję ,że damy radę -chyba :roll: .Pozdrawiam .Jeszcze tylko dwa dni i moja sytuacja się wyklaruje...Pa .... :wit
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie...niestety rozczaruję Was bo ni ma zdjęć :lol: ale mam usprawiedliwienie....ale to zaraz :lol:

tymczasem:

Grzesik... mam nadzieję, że nie będzie mi tylko straszyć ptaszków przy karmniku, których już nie mogę się doczekać i mam już dla nich cały wór jedzonka :lol: a ja to taki duży dzieciak jestem...co idzie i jak się uprze to trzeba mu biedronę kupić :lol:

Asiu, ja na szczęście z kretami nie mam problemu :wink: jeden w tym roku przylazł ale jakoś znikł...

Daluś, tak właśnie ją kupowałam z myślą żeby przyjemniej w zimę było milej, mi takie małe rzeczy wiele radości dają :wink:

Jadziu dziękuję... bardzo lubię jesień także nie narzekam... a kolorki i kwiatuszki jeszcze oczka cieszą a to najważniejsze :wink:

No a co do usprawiedliwienia... to po prostu mi się nie chciało robić... może i naczej: nie miałam już sił...
bo foliak był... foliaka ni ma... a wiecie że był wielki.... i wiele rosło w nim i nic już nie ma...wysprządane... no może trochę coś tam zostało: por, seler, pietruszka i kupa zieleniny do wysuszenia i spalenia :lol: ale wszystko skopane i czeka na zrobienie granic rabatki :lol: i nową szklarenkę, i żywopłocik, i krzewy i warzywniaczek i wszystko och i ach... czuję że spełnia się kolejne moje marzenie... ja to mam szczęście... wiecie pozytywna energia :wink: nie wiem jak Wy ale ja troszkę w to Prawo Przyciągania wierzę... w każdym razie szkody nie robi a pozwala być szczęśliwszym :wink:

Ale wracają co foliaka do zmroku w moim wspaniałym Warszawiakiem pracowaliśmy dzielnie...i teraz wszystko czeka na Idę ;) mam nadzieje, że jej posłuży tak jak mi tyyyyyle lat służyło.... troszkę mi było szkoda...ale jak zobaczyłam ile on pochłaniam miejsca i szerokość działki optycznie powiększyła się o połowę... doceniłam jego dzielny los i stwierdziłam że zasłużenie może iść pozwiedzać świat... :wink:

z drugiej strony jestem przerażona ilością roboty wiosennej... te nasadzenia, kombinowanie, szklarnia...jakoś nie mogę optymalnej wybrać do kupienia :? a nikt mi nie chce zrobić ładnej...bo ja wymagająca jestem :lol:

No ale popatrzymy zobaczymy... musi teraz tak wszystko poczekać bo mam dużo zajęć na uczelni (i na dzienne dojazdy tracę min. 3 h) a i pisanie pracy, co jakąś abstrakcją na razie dla mnie jest a już powinnam zaczać bo w grudniu muszę skończyć :?
Ale dam radę...

Gorzej dalie...bo trzeba je niedługo wykopać bo mróz zrobił już szkody w delikatnych kwiatach...mam nadzieje, że do następnej soboty wytrzymają :wink:

ok kończę, bo i tak pewnie nikomu nie będzie się chciało takiego wypracowania czytać.. :lol:
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Alu - mnie się chciało i poczytałam :P

Ty jesteś na etapie pozbywania się foliaka i szukania szklarni a ja dopiero myślę o małym foliaczku.
To mówisz że za ileś tam lat zechce mi się szklarni ? :D
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolka myślę że nie... mój foliak już się nasłużył kilkadziesiąt lat ale był ogromny 10 na 6 metrów... a rodzice coraz starsi, mniej sił a i ziemia już do kitu a na takiej powierzchni się da się jej wymienić :? po za tym jako że mam dzierżyć ten grunt w przyszłości wprowadzamy zmiany już pode mnie :wink: a ja wole coś mniejszego jak szklarnia i do tego piękny ogród i warzywniak... a tak był tylko foliak...

A co do foliaka małego... to też się zastanawiałam i nawet bym go wolała od szklarni... jest 6 razy tańszy... ale właśnie gdzie nie czytam to odradzają tunele z tych rur plastikowych że są niestabilne i się łamią... i może wytrzymać ale nie musi i przy silniejszej burzy po nim...
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Ja też czytałam o tych rurkach i jedno zauważyłam - krótkie foliaki wytrzymują a łamią się te dłuższe.
A ja na długi nie mam miejsca :D
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

na dowód:

foliak był foliaka nie ma... a zostało... pobojowisko ;:145 przyznam się że wczoraj po ciemku lepiej to wyglądało...

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu ale fakt-ile miejsca zyskałaś :roll: .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ALU nie przejmuj sie niedługo będzie tam stała mniejsza szklarenka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”