Tunbergia(Thunbergia alata ) Cz.1
- polanka
- 100p
- Od: 19 gru 2009, o 14:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Tunbergia - jak uprawiać?
Uprawiam dwie thunbergie - wieloletnią grandiflorę i jednoroczna alatę.
Kiedy człowiek zabije ostatnie zwierzę i spali ostatnie drzewo - przekona się, że pieniędzy nie można zjeść.
Wątek wymienny http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67891" onclick="window.open(this.href);return false;
Wątek wymienny http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67891" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 200p
- Od: 6 maja 2011, o 08:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moja grandiflora w tym roku nie popisuje się wieloma kwiatami lecz przyrosty ma wielometrowe .
Pozdrawiam Emet
Pozdrawiam Emet
- elusia57
- 100p
- Od: 10 lip 2012, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Super wygląda Twoja Tumbergia, maja praktycznie juz padła wygląda w doniczce bardzo nieciekawie. Przypuszczam że cały proces zniszczenia mogę zawdzięczać przędziorkowi.
Pozdrawiam Elżbieta
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Adam, ale piękność Pamiętasz, ile z ilu nasionek? Co robisz z nią na zimę? Aż szkoda, by się zmarnowała, tyle, że chyba ona jednoroczna jest...
Moja uprawa szła marnie. Ale i tak z 1 nasionka, które wykiełkowało i się uchowało mam piekną roslinę, która od jakiegos tygodnia kwitnie całkiem obficie. Poczekam na jeszcze kilka kwiatków i wkleje zdjęcie.
Moja uprawa szła marnie. Ale i tak z 1 nasionka, które wykiełkowało i się uchowało mam piekną roslinę, która od jakiegos tygodnia kwitnie całkiem obficie. Poczekam na jeszcze kilka kwiatków i wkleje zdjęcie.
- doromichu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
nie wiedzialam,ze sa wieloletnie .Napisz mi prosze,bo nie wiem ktora jest wieloletnia i jak ja zimowacpolanka pisze:Uprawiam dwie thunbergie - wieloletnią grandiflorę i jednoroczna alatę.
Piękne macie te tunbergie!!!
-
- 200p
Moja grandiflora po kiepskim kwitnięciu letnim teraz zaczyna naprawdę kwitnąć.Ciekawe czy to przez bardzo ciepłe lato
Pozdrawiam Emet
Pozdrawiam Emet
- elusia57
- 100p
- Od: 10 lip 2012, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
moja zwykła Tunbergia po opryskaniu na przędziorka teraz zbiera się do rośnięcia, zaczyna kwitnąć i wypuszcza nowe pędy. Nie wiem czy ją jeszcze zasilać, czy dać sobie spokój.
Pozdrawiam Elżbieta
-
- 200p
Moja grandiflora.
Pozdrawiam Emet
Pozdrawiam Emet
- Magdallena
- 1000p
Emet - piękna. Czy zimowałeś kiedyś zwykłą tunbergię, tę żółtą? Czy ktoś ma doświadczenie w zbieraniu nasion? Ja szukam i szukam i znaleźć nie mogę
-
- 200p
Nigdy nie zimowałem żółtej.Nasiona kupić można w każdym sklepie ogrodniczym za 1zł.Mogę Ci kupić u mnie i wysłać.
Pozdrawiam Emet
Pozdrawiam Emet
- Magdallena
- 1000p
Dzięki Emet za propozycję z nasionkami Jak nie uda mi się zebrać swoich to się do Ciebie uśmiechnę.
Moja tunbergia nie kwitnie tak obficie jak Wasze. Ale i tak mnie cieszy - to okaz z jednego nasionka, pozostałe 6 nie wykiełkowało.
Uploaded with ImageShack.us
Moja tunbergia nie kwitnie tak obficie jak Wasze. Ale i tak mnie cieszy - to okaz z jednego nasionka, pozostałe 6 nie wykiełkowało.