Niedoskonały, ale mój :)
- PiotrekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Niedoskonały, ale mój :)
Witaj
Widzę że masz niezły kawałek do obrobienia
Studiujesz malarstwo ? bardzo ładnie malujesz
Widzę że masz niezły kawałek do obrobienia
Studiujesz malarstwo ? bardzo ładnie malujesz
- LaViol
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
Dzięki za miłe słowa Studiuję architekturę krajobrazu i jestem jak ten szewc co bez butów chodzi, bo i na ten kawałek czasu brak
Dzięki za miłe słowa Studiuję architekturę krajobrazu i jestem jak ten szewc co bez butów chodzi, bo i na ten kawałek czasu brak
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2
-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
no będziemy oceniać, będziemy zobaczymy kto będzie miał strachaLaViol pisze:Witaj
Dzięki za miłe słowa Studiuję architekturę krajobrazu
...piwonia cudna, tylko dlaczego one tak krótko kwitną
- LaViol
- 500p
Ulu, chyba ja się bardziej boję
Trudno, że krótko, ale za to JAK!
Trudno, że krótko, ale za to JAK!
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
- LaViol
- 500p
Dzisiejszy urobek Najgorsza robota odwalona, zostało jeszcze dopielenie i wysypanie korą
Po dotarciu w "górny lewy" narożnik okazało się, że ketmia syryjska nie przeżyła tej zimy
Po dotarciu w "górny lewy" narożnik okazało się, że ketmia syryjska nie przeżyła tej zimy
ojej bomba! różnica jest niesamowita!
moja ketmia też nie przeżyła zimy.....dziwne bo korzenie były w porządku, jak na razie ją przesadziłam - może odżyje a jak nie.....trza szukać nowej
moja ketmia też nie przeżyła zimy.....dziwne bo korzenie były w porządku, jak na razie ją przesadziłam - może odżyje a jak nie.....trza szukać nowej
- LaViol
- 500p
Trzymam kciuki, żeby odbiła
Druga też chyba padła, ale tak blisko jeszcze nie podchodziłam ;) Z tym, że obie mocno kulały w zeszłym roku i podejrzewam, że się "potopiły", bo ketmie nie lubią stanowisk podmokłych, a przez 2 ostatnie mokre lata u mnie zrobiło się tak mokro, że mam turzyce i sit na rabatach Ja z nich jednak zrezygnuję.
Druga też chyba padła, ale tak blisko jeszcze nie podchodziłam ;) Z tym, że obie mocno kulały w zeszłym roku i podejrzewam, że się "potopiły", bo ketmie nie lubią stanowisk podmokłych, a przez 2 ostatnie mokre lata u mnie zrobiło się tak mokro, że mam turzyce i sit na rabatach Ja z nich jednak zrezygnuję.
- LaViol
- 500p
Pięknie to może nie, ale przyzwoicie
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja myślałam, że mam sporo chwastów
Tyle tylko, że moje jeszcze rosną, a Twoje już zasiliły kompostownik.
Violu jeżeli chodzi o brak wyobraźni przy sadzeniu roślin, to myślę, że każda z nas to przerabiała.
Szczęśliwe są te, które mogą powiedzieć, że zdarzyło im się to tylko na początku ogrodniczej kariery
Tyle tylko, że moje jeszcze rosną, a Twoje już zasiliły kompostownik.
Violu jeżeli chodzi o brak wyobraźni przy sadzeniu roślin, to myślę, że każda z nas to przerabiała.
Szczęśliwe są te, które mogą powiedzieć, że zdarzyło im się to tylko na początku ogrodniczej kariery
- LaViol
- 500p
Więcej? to chyba niemożliwe
Myślę, że chyba mogę samozwańczo przyznać sobie tytuł Najbardziej Zaniedbanego Ogrodu
Myślę, że chyba mogę samozwańczo przyznać sobie tytuł Najbardziej Zaniedbanego Ogrodu
- LaViol
- 500p
Dziś kolejne drobne kroczki w odzyskiwaniu ogrodu
Dziś prawie skończyłam małą rabatkę: wyleciał utopiony cyprysik, dopieliłam po wstępnym pieleniu Roundupem ;), zostało mi tylko dokończenie wysypywania korą, bo zbrakło. Wylizałam dwie ścieżki obok niej
Udało mi się przyciąć podkaszarką dużą część trawnika, który stanowi skrzyżowanie łąki kwietnej z turzycowiskiem
Zyskałam dostęp do kolejnej rabaty
Dziś prawie skończyłam małą rabatkę: wyleciał utopiony cyprysik, dopieliłam po wstępnym pieleniu Roundupem ;), zostało mi tylko dokończenie wysypywania korą, bo zbrakło. Wylizałam dwie ścieżki obok niej
Udało mi się przyciąć podkaszarką dużą część trawnika, który stanowi skrzyżowanie łąki kwietnej z turzycowiskiem
Zyskałam dostęp do kolejnej rabaty
- PiotrekP
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale pracuś z Ciebie , zmiany widoczne , lecz nieźle też zapuściłaś ogród ma to swój urok , natura natura i natura !
- LaViol
- 500p
Piotrku Jak to zapuściłam?! Sam się zapuścił! Ja nic nie robiłam ;)
Igorze Mnie również miło było Mam nadzieję, że w przyszłym mi się uda przyjechać, bo dotarło do mnie, że o tej porze to się będę szykować do egzaminu inżynierskiego
Taka pracowita ogrodowo zrobiłam się właśnie dlatego, że na uczelni taki luz, że aż się boję gdzie tkwi haczyk
I dlatego mogłam przyjechać na zlot
Igorze Mnie również miło było Mam nadzieję, że w przyszłym mi się uda przyjechać, bo dotarło do mnie, że o tej porze to się będę szykować do egzaminu inżynierskiego
Taka pracowita ogrodowo zrobiłam się właśnie dlatego, że na uczelni taki luz, że aż się boję gdzie tkwi haczyk
I dlatego mogłam przyjechać na zlot