Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r. cz.4
- cantati
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r. cz.4
No to pięknie! Ja już się nie mogę doczekać pierwszych zawiązków
O tym fosforze myślałam właśnie, że może to dlatego - zobaczę jak się sprawa rozwinie po wczorajszym oprysku, może przyswoją co mają przyswoić i zzielenieją Mam nadzieję, że coś zdążyły wchłonąć, bo oprysk robiłam ok. godz. 17.00-18.00 a ok. 2.00 w nocy spadł deszcz
P-20 u mnie też cały fioletowy, ale nawet jeszcze nie zaczął dawać oznak kwitnienia, więc owoce to w sierpniu uświadczę najwcześniej A intrygują mnie one baaaardzo
O tym fosforze myślałam właśnie, że może to dlatego - zobaczę jak się sprawa rozwinie po wczorajszym oprysku, może przyswoją co mają przyswoić i zzielenieją Mam nadzieję, że coś zdążyły wchłonąć, bo oprysk robiłam ok. godz. 17.00-18.00 a ok. 2.00 w nocy spadł deszcz
P-20 u mnie też cały fioletowy, ale nawet jeszcze nie zaczął dawać oznak kwitnienia, więc owoce to w sierpniu uświadczę najwcześniej A intrygują mnie one baaaardzo
Pozdrawiam, Dorota
Od 18 do 2.00 zdążyły 100 razy wyschnąć , więc wchłonęły wszystko , nic się "nie zmarnowało"cantati pisze:Mam nadzieję, że coś zdążyły wchłonąć, bo oprysk robiłam ok. godz. 17.00-18.00 a ok. 2.00 w nocy spadł deszcz
Tego P-20 też jestem bardzo ciekawa. Zapowiada się ciekawie , jeszcze żeby był smaczny , to było by miło...
Ja w ogóle mam większą korbę na koktailówki , i gdyby nie przeciery , to sadziłabym tylko drobnoowocowe pomidory ( ot, takie zboczenie )
Pozdrawiam,Małgorzata
- cantati
Dzięki Małgosiu, uspokoiłaś mnie powiem Ci, bo jak zobaczyłam ten deszcz w nocy, to do 4 rano nie spałam
Co do koktajlówek, to powiem Ci, że były moją pierwszą pomidorową miłością 3 lata temu i już tak zostało
Nawet nie opamiętałam się i jak pod koniec kwietnia dostałam nasiona kilku odmian, to je wysiałam po kilka sztuk
I teraz mam takie piętnastocentymetrowe mikruski Pink Peach, Red Star, Cherry Purple Pear, Green Grape Cherry, Ildi i Rosa Quartz Multiflora
Wysadziłam je dzisiaj właśnie, no bo cóż, może choć po jednym gronku zawiążą i zaspokoją moją ciekawość
Co do koktajlówek, to powiem Ci, że były moją pierwszą pomidorową miłością 3 lata temu i już tak zostało
Nawet nie opamiętałam się i jak pod koniec kwietnia dostałam nasiona kilku odmian, to je wysiałam po kilka sztuk
I teraz mam takie piętnastocentymetrowe mikruski Pink Peach, Red Star, Cherry Purple Pear, Green Grape Cherry, Ildi i Rosa Quartz Multiflora
Wysadziłam je dzisiaj właśnie, no bo cóż, może choć po jednym gronku zawiążą i zaspokoją moją ciekawość
Pozdrawiam, Dorota
Widać, że zaczęło sie EURO 2012 - bo panów na Frum nie widać!
Pozdrawiam - Danuta
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam :-)!
- cantati
Dokładnie Wszyscy już przyklejeni do telewizorków Ja też jednym okiem podglądam
Pozdrawiam, Dorota
Trudno jest pisać trzymając kciuki, prawda ?!
- danaa
- danaa
Pozdrawiam - Danuta
Green Grape Cherry i Ildi miałam. Ildi piękne grona wiąże ( podobne do megagroniastego) , ale za kwaśne były , jak dla mnie. Natomiast Green Grape Cherry , nie dosyć ,że pyszny , to jeszcze pięknie wygląda. W tym roku też go mam.Reszty nie miałam , ale pooglądam w sieci , jak się mecz skończy W razie W będę sępić ( na wymiankę , oczywiście)
Cieszę się ,że Cię uspokoiłam
Cieszę się ,że Cię uspokoiłam
Pozdrawiam,Małgorzata
A ja zdążyłem opryskać swoje pomidorki przed meczem, i teraz siedzę spokojnie i przeglądam forum. Ponadto 4 dni temu zauważyłem po deszczu że jeden malinowy jest złamany, podwiązałem go jeszcze w dwóch miejscach, i co? I urósł już kilka centymetrów i ma się dobrze.
- cantati
Małgosiu, ja już mam przygotowane woreczki z organzy zabezpieczające przed bzykami zapylającymi, żeby czyste nasionka zbierać
Mam nadzieję, że się uda, więc tylko daj cynka co chcesz
Danaa, oj trudno Na szczęście przerwa była
Karr-km, ja wczoraj w czasie oprysku sama własnoręcznie złamałam jednego Malinowego Olbrzyma
Niestety nie było co podwiązywać, ale na razie zostawiłam, może puści jeszcze wilka...
Mam nadzieję, że się uda, więc tylko daj cynka co chcesz
Danaa, oj trudno Na szczęście przerwa była
Karr-km, ja wczoraj w czasie oprysku sama własnoręcznie złamałam jednego Malinowego Olbrzyma
Niestety nie było co podwiązywać, ale na razie zostawiłam, może puści jeszcze wilka...
Pozdrawiam, Dorota
No to masz szczęście Małgosiu, że czasowo nie dysponuję aparatem foto, bo mur beton wpadłabyś w kompleksy . Właśnie wróciłem z działki i po raz drugi musiałem podwiązywać pomidory.basow@ pisze:No toś mi teraz zabiła ćwieka..
forumowicz , ja nie taka pierwsza do wpadania w kompleksy
A że Twoje rosną jak szalone - to ja się tylko cieszę z tego powodu.
Moim też niczego nie brakuje , spędzają mi sen z oczu takie podwiędnięte i rachityczne jak właśnie Bycze Rogi ,bo nie wiem na 100% czy taka ich uroda , czy jednak ja coś robię źle.
A że Twoje rosną jak szalone - to ja się tylko cieszę z tego powodu.
Moim też niczego nie brakuje , spędzają mi sen z oczu takie podwiędnięte i rachityczne jak właśnie Bycze Rogi ,bo nie wiem na 100% czy taka ich uroda , czy jednak ja coś robię źle.
Pozdrawiam,Małgorzata
Cantati ja wczoraj w czasie oprysku sama własnoręcznie złamałam jednego Malinowego Olbrzyma
Niestety nie było co podwiązywać, ale na razie zostawiłam, może puści jeszcze wilka...[/quote]
No oby sie wilk zrobił. Ja wolałem podwiązać i marzenie się spełniło
Niestety nie było co podwiązywać, ale na razie zostawiłam, może puści jeszcze wilka...[/quote]
No oby sie wilk zrobił. Ja wolałem podwiązać i marzenie się spełniło
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie w foliaku rosną w rozstawie 60x60 cm,ale wraz wydaje mi się,że może im za ciasno.Są już wysokie ok 1m.Na 3 odmianach Betalux,Ola Polka i Kalman są pomidorki,reszta kwitnie.Tak wyglądają.Jest to mój pierwszy sezon z uprawą w folii,wiec nie mam porównania,czy takie powinny być. Jasne liście ,to efekt padających promieni słonecznych,ale martwią mnie te opuszczone "główki"na niektórych odminach....Może ktoś rzuci na nie fachowym okiem..