Wiosna w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie

Post »

Cieszę się , że kolkwicja daje znaki. A powiedz mi, kiedy amorfa się obudzi. Ma żywe gałązki, bo końce trochę przyschły i przycinałam, ale listków nie wypuszcza.
Morelkę też miałam, ale zmarzła. ;:145 Już się więcej nie zdecyduję. Za Twoją trzymam ;:333
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu właśnie przeglądnąłem na jutubie filmy ze szczepienia i tam jeśli były pączki to je zostawiali. Ja bym najwyżej część z nich oberwał ale nie wszystkie (jeśli listki już się rozwinęły). Z modrzewiami to chyba znak żeby zaprzestać ich wycinki ;:333
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryś piękne u Ciebie okazy kwitną .Korony cudowne .Moja zakwitła jedna .Śmiech na sali ,bo miałam kilka. :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu szachownice już w fazie pąków wyglądają cudnie ;:oj Wiosna coraz pełniejsza i coraz piękniejsza :D Do mnie wreszcie dotarł deszcz.... całą niedzielę pada, wreszcie roślinki napiją się do syta :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu Mot mój mąż dzisiaj zapytał a co to za suche badyle tam rosną ;:306 ... no moje też suche, późno wychodzą listki razem z kwiatostanami i Twoja powinna zakwitnąć, bo Ty dostałaś u mnie czy patyki dostałaś :?: Delosperma ładnie się regeneruje
Obrazek
Michale muszę przeczytać, bo nie chciałabym że podkładka zajęła się swoim rozwojem i nie miała siły na zraz który oczywiście nie ma gwarancji że się przyjmie :lol:
Tak modrzewi nie pozwolę ruszyć, bo panowie nie mają odpowiednich kwalifikacji do tego!
Ewuniu przed przesadzeniem też kwitła mi tylko jedna trzeba je pewnie albo dokarmiać albo zmieniać im ziemię :lol:
Agnieszko u mnie troszkę tylko pokropiło, ale to już wystarczyło żeby się wszystko zazieleniło. Niestety szybko rozkwita i szybko usycha, bo jest ciepło i sucho. Mnie w tym roku urzekają forsycje !
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Marysiu , moje delospermy także po zimie niemrawe. Ale już widać pierwsze oznaki wegetacji. Sporo pędów zgniło, bo nie zmarzło. Ubiegłej zimy większe mrozy były i nic nie stało się. Teraz za mokro miały.
Dzisiaj polało i nie muszę lać wody :tan :tan Choć przez kilka dni. Choć jak zapowiadają ma jeszcze coś padać. ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tadziu u mnie pędy jakby wyschły, a na początku marca były piękne świeże i wydaje mi się że zaszkodził im ten lód, bo taki sam miałam na ciemiernikach i te zlodowaciałe kwiaty są przemarznięte. Dobrze, że zostało tyle żeby się zregenerować!
Ja też nie podlewam ale popadało niewiele, jedynie wilgoć w powietrzu pomaga. U mnie jutro zapowiadają 22- 23 st. i deszcz ew. burze :shock: zobaczymy!
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Marysiu u mnie zrobiło się zimno teraz jest 6 c to nie jest ciepełko w dzień też nie było rewelacji ,zapowiadali 17 u nas a było 7 ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Marysiu u mnie zrobiło się zimno teraz jest 6 c to nie jest ciepełko w dzień też nie było rewelacji ,zapowiadali 17 u nas a było 7 ;:108

-- N 28 kwi 2013 21:59 --

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Witaj Marysiu, u nas też dzisiaj ma być ciepło ale deszczowo. Do sadzenia super pogoda, oczywiście pomiędzy deszczami i mam zamiar to wykorzystać :D , miłego dnia.
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Marysiu wstaje piękny dzień ;:3 Dwa dni przerwy w pracach ogrodowych i mnie nosi :D Jednoroczne kwiaty chyba już można posiać?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Marysiu czeresnia kwitnie mi u sasiada...jest wielka i obsypana kwiatami....no zjawiskowa ;:oj a najlepsze z tego wszystkiego jest to ,ze jestesm,y obdarowywani potem tymi owocami....uwielbiam takie swiezuśkie jak pękaja pod zębami :uszy
Miłego poniedziałku ;:196
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Maseczko, dałaś mi kawałek krzaczka amorfy, jak byłam z wizytą.
Delospermę wyjęłam spod szyby kilka dni temu, przezimowała gorzej, niż rok temu, ale daje znaki życia.
Od sobotniego popołudnia u mnie na zmianę deszczyk i mżawka i jest przenikliwe zimno. Nie da się dłużej popracować.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”