Wiosna w wiejskim ogrodzie
- delosperma
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie
Cieszę się , że kolkwicja daje znaki. A powiedz mi, kiedy amorfa się obudzi. Ma żywe gałązki, bo końce trochę przyschły i przycinałam, ale listków nie wypuszcza.
Morelkę też miałam, ale zmarzła. Już się więcej nie zdecyduję. Za Twoją trzymam
Morelkę też miałam, ale zmarzła. Już się więcej nie zdecyduję. Za Twoją trzymam
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marysiu właśnie przeglądnąłem na jutubie filmy ze szczepienia i tam jeśli były pączki to je zostawiali. Ja bym najwyżej część z nich oberwał ale nie wszystkie (jeśli listki już się rozwinęły). Z modrzewiami to chyba znak żeby zaprzestać ich wycinki
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maryś piękne u Ciebie okazy kwitną .Korony cudowne .Moja zakwitła jedna .Śmiech na sali ,bo miałam kilka.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu szachownice już w fazie pąków wyglądają cudnie Wiosna coraz pełniejsza i coraz piękniejsza Do mnie wreszcie dotarł deszcz.... całą niedzielę pada, wreszcie roślinki napiją się do syta
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Marysiu Mot mój mąż dzisiaj zapytał a co to za suche badyle tam rosną ... no moje też suche, późno wychodzą listki razem z kwiatostanami i Twoja powinna zakwitnąć, bo Ty dostałaś u mnie czy patyki dostałaś Delosperma ładnie się regeneruje
Michale muszę przeczytać, bo nie chciałabym że podkładka zajęła się swoim rozwojem i nie miała siły na zraz który oczywiście nie ma gwarancji że się przyjmie
Tak modrzewi nie pozwolę ruszyć, bo panowie nie mają odpowiednich kwalifikacji do tego!
Ewuniu przed przesadzeniem też kwitła mi tylko jedna trzeba je pewnie albo dokarmiać albo zmieniać im ziemię
Agnieszko u mnie troszkę tylko pokropiło, ale to już wystarczyło żeby się wszystko zazieleniło. Niestety szybko rozkwita i szybko usycha, bo jest ciepło i sucho. Mnie w tym roku urzekają forsycje !
Michale muszę przeczytać, bo nie chciałabym że podkładka zajęła się swoim rozwojem i nie miała siły na zraz który oczywiście nie ma gwarancji że się przyjmie
Tak modrzewi nie pozwolę ruszyć, bo panowie nie mają odpowiednich kwalifikacji do tego!
Ewuniu przed przesadzeniem też kwitła mi tylko jedna trzeba je pewnie albo dokarmiać albo zmieniać im ziemię
Agnieszko u mnie troszkę tylko pokropiło, ale to już wystarczyło żeby się wszystko zazieleniło. Niestety szybko rozkwita i szybko usycha, bo jest ciepło i sucho. Mnie w tym roku urzekają forsycje !
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Marysiu , moje delospermy także po zimie niemrawe. Ale już widać pierwsze oznaki wegetacji. Sporo pędów zgniło, bo nie zmarzło. Ubiegłej zimy większe mrozy były i nic nie stało się. Teraz za mokro miały.
Dzisiaj polało i nie muszę lać wody Choć przez kilka dni. Choć jak zapowiadają ma jeszcze coś padać.
Dzisiaj polało i nie muszę lać wody Choć przez kilka dni. Choć jak zapowiadają ma jeszcze coś padać.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Tadziu u mnie pędy jakby wyschły, a na początku marca były piękne świeże i wydaje mi się że zaszkodził im ten lód, bo taki sam miałam na ciemiernikach i te zlodowaciałe kwiaty są przemarznięte. Dobrze, że zostało tyle żeby się zregenerować!
Ja też nie podlewam ale popadało niewiele, jedynie wilgoć w powietrzu pomaga. U mnie jutro zapowiadają 22- 23 st. i deszcz ew. burze zobaczymy!
Ja też nie podlewam ale popadało niewiele, jedynie wilgoć w powietrzu pomaga. U mnie jutro zapowiadają 22- 23 st. i deszcz ew. burze zobaczymy!
- ElleBelle
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Marysiu u mnie zrobiło się zimno teraz jest 6 c to nie jest ciepełko w dzień też nie było rewelacji ,zapowiadali 17 u nas a było 7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- ElleBelle
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Marysiu u mnie zrobiło się zimno teraz jest 6 c to nie jest ciepełko w dzień też nie było rewelacji ,zapowiadali 17 u nas a było 7
-- N 28 kwi 2013 21:59 --
-- N 28 kwi 2013 21:59 --
Pozdrawiam, Ela
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Witaj Marysiu, u nas też dzisiaj ma być ciepło ale deszczowo. Do sadzenia super pogoda, oczywiście pomiędzy deszczami i mam zamiar to wykorzystać , miłego dnia.
Marysiu wstaje piękny dzień Dwa dni przerwy w pracach ogrodowych i mnie nosi Jednoroczne kwiaty chyba już można posiać?
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Marysiu czeresnia kwitnie mi u sasiada...jest wielka i obsypana kwiatami....no zjawiskowa a najlepsze z tego wszystkiego jest to ,ze jestesm,y obdarowywani potem tymi owocami....uwielbiam takie swiezuśkie jak pękaja pod zębami
Miłego poniedziałku
Miłego poniedziałku
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Maseczko, dałaś mi kawałek krzaczka amorfy, jak byłam z wizytą.
Delospermę wyjęłam spod szyby kilka dni temu, przezimowała gorzej, niż rok temu, ale daje znaki życia.
Od sobotniego popołudnia u mnie na zmianę deszczyk i mżawka i jest przenikliwe zimno. Nie da się dłużej popracować.
Delospermę wyjęłam spod szyby kilka dni temu, przezimowała gorzej, niż rok temu, ale daje znaki życia.
Od sobotniego popołudnia u mnie na zmianę deszczyk i mżawka i jest przenikliwe zimno. Nie da się dłużej popracować.
Maria motyczką dziabnięta