Iwonko, Basiu, Krzysiu dziękuję! Ja też mam nadzieję, że nowości szybko podejmą wzrost
Magdo, Edytko to są pomidory karłowe, dużo większe już nie urosną - u mojej koleżanki już owocują. Co prawda ona mówi, że owoce miały być czerwone, a są żółte, ale i tak dobrze
Lucy właśnie według mnie one dość słabo pachną. Tzn. czuć zapach, jak zbliży się nos do kwiatków, ale na pokój się nie roznosi. A szkoda, bo pachną ładnie.
Żanetko zgadzam się z tym w 100%, szkoda tylko, że żeby docenić piękno niektórych z tych kwiatków trzeba lupy albo dobrego makro
Jak tam kobietki Dzień Kobiet? Jakieś zielone prezenty? Ja dostałam od brata i znajomych tulipany, a od lubego - bazylię w doniczce (on lubi praktyczne prezenty
) i obietnicę wyboru czegoś doniczkowego.
A sama sprawiłam sobie taką różyczkę na przecenie za całe 3,50 zł. Ciekawe, czy tym razem uda mi się ją uchować, bo zazwyczaj te miniaturki mi padają
I razem z tą różyczką życzę wam Dnia Kobiet codziennie!
Jako, że to wątek nie tylko o domowych, ale też o balkonowych, to pragnę donieść, że na balkonie wszystko co przetrwało zimę budzi się do życia:
A z kolei na mojej "rabatce" przed blokiem zaczęły wychylać się z ziemi piwonie! Mam nadzieję, że ich nie zmrozi