Moja mała "dżungla" - part V
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja mała "dżungla" - part V
Ślicznie ci zakwitła brawo dla niej moja też drugi raz w tym roku kwitła , ale dała czadu że nie pamiętam kiedy tak kwitła
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
No kliwia pokazała na co ją stać.Moja się buntowała i rosła w liście przez trzy lata i zasiliła kompost.
Aga ja bardzo zainteresowałam się skrętnikiem Hototogisu, masz może jakąś sadzonkę tej odmiany, może byśmy zrobiły jakąś wymiankę
Aga ja bardzo zainteresowałam się skrętnikiem Hototogisu, masz może jakąś sadzonkę tej odmiany, może byśmy zrobiły jakąś wymiankę
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
U mnie w K. same różowe były, a takich cudowności to na pewno nie widziałam.
Pozdrawiam - Justyna
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
jola1 pisze:ja bardzo zainteresowałam się skrętnikiem Hototogisu, masz może jakąś sadzonkę tej odmiany, może byśmy zrobiły jakąś wymiankę
Ano mam, możemy zrobić jakieś machniom
Słuchajcie, nie wiem czy ja taka durna, czy uległa, czy cu..? Ale przytaszczyłam do domu 2 nowości
Chodziłam koło tych storczyków w Tesco już chyba z miesiąc, ale ciągle mi kolory nie pasowały... a wczoraj zajeżdżam z M i bach - są 2 i zdecydować się nie umiałam Pokazuję dla M niech wybiera, a on "weź dwa.. to za te obiady co w okropne upały poświęcałaś się gotować" Nie protestowałam Tym bardziej, że po ostatnim tygodniu robienia upałów w skwar ponad 30 stopni zbuntowałam się i powiedziałam, że "nie gotuję i basta, póki pogoda się nie zmieni, jemy na mieście A za te poświęcenie nagroda mi się należy.." no i proszę - mam nagrodę
A względem mojej głupoty - no kto normalny znosi tak wielkie kwiaty do domu, w którym nie ma gdzie ich trzymać? póki kwiaty mają to ulokuje się na półeczce, na komodzie, na ławie... ale przekwitną i muszą iść na południowy parapet a tam.... No planowane fiołki nie weszły Temu nie wiem co mi odbiło, ale może czas głośno powiedzieć STOP???
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- crazydaisy
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Seppe vel Calcutta? Sliczny!
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Ale piękne szczególnie drugi też bym brała choćby miały stać na stole hhhehheee
- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Nowości śliczne
na pewno znajdzies zdla nich odpowiednie miejsce...najwyżej cuś oddach w dobre łapki
na pewno znajdzies zdla nich odpowiednie miejsce...najwyżej cuś oddach w dobre łapki
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Ten drugi storczyk cudojakich mało niesamowity Hibiskus nowy też muszę pochwalić, piękne kolory
Kwitnące kliwie widywałam już i wiosną i latem, więc to chyba nic dziwnego Bardzo ladnie zakwitła
Kwitnące kliwie widywałam już i wiosną i latem, więc to chyba nic dziwnego Bardzo ladnie zakwitła
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- mniodkowa
- Kontakt:
crazydaisy pisze:Seppe vel Calcutta?
Że niby to ten drugi..? I że niby to storczyki mają swoje nazwy i odmiany??? No... to chyba muszę zasięgnąć gdzieś języka, bo one u mnie opisane "różowy.., różowy w żółte paski.., krówka..."
Przyznam uczciwie, że te storczyki w sklepie oglądałam co kilka dni od ponad miesiąca i ten ciapek tylko raz się pokazał i to nic, że jest jakby niższy... ale 2 pędy ma i był tak wyjątkowy, że od razu go załadowałam do wozu
katharos pisze:najwyżej cuś oddach w dobre łapki
Podsunęłaś mi pomysł teściowej wywiozę anturia... i może jeszcze coś znajdę? bo u teściowej ten storczyk co na 1 foto to rośnie jak potem pokażę foto.. u niej to absolutnie wszystko rośnie tak, że zawsze chodzę z wytrzeszczem po domu
Dziś u mnie całe niebo chmur Cieszę się, bo nocami brakuje już nam pomysłów na ochłodzenie pokoiku dziecka i w 29* to nijak spać przyjemnie nie idzie A Suwałki ciągle najgorętszym miastem i jak zobaczyłam na weekend zapowiedź 35* to pojęcia nie mam gdzie przed tym się schować kwiatków też ledwo nadążam nie ukatrupić
- Marcin01988
- 500p
- Od: 23 gru 2010, o 21:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne storczyki, ja to omijam szerokim łukiem po sam musiałbym się z domu wyprowadzić jakbym takie przytargał
Podobno zapowiadają nawet 36 stopni ja to już tylko podlewam i podlewam i podlewam
Podobno zapowiadają nawet 36 stopni ja to już tylko podlewam i podlewam i podlewam
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Aga ale cudne Falenopsisy dorwałaś Też brałabym oba w ciemno, nawet gdyby eM miał odmienne zdanie.
A tak swoją drogą to tym naszym emkom myśli podobnymi torami chodzą. Mój ni z tego ni z owego
stefanka mi wręcza a twój falka kupuje. Popsuli się czy cuś?
U mnie od wczoraj oddychamy lżejszym powietrzem. Zachmurzyło się i jest na szczęście tylko ciepło a nie
upalnie. Nareszcie można jakoś funkcjonowac.
A wracając do tematu Hibiskusów. To najprawdopodobniej odwiedzę Twoją ulubioną "kwiaciarnię" na literę K
i tam znajdę jakieś cudo, bo Ty przecież zawsze wynajdujesz tam jakieś perełki w rodzaju tej ostatniej najnowszej.
Tylko najpierw muszę jeszcze wygospodarowac dla niego miejsce.
Nie będzie łatwo, ale cóż, chciejstwo jest, więc trza się zorganizowac.
No i jeszcze gratuluję kwitnącej kliwii. Ja mam malutką, ale dziarską z wymianki, Więc może i ja za kilka lat...
A tak swoją drogą to tym naszym emkom myśli podobnymi torami chodzą. Mój ni z tego ni z owego
stefanka mi wręcza a twój falka kupuje. Popsuli się czy cuś?
U mnie od wczoraj oddychamy lżejszym powietrzem. Zachmurzyło się i jest na szczęście tylko ciepło a nie
upalnie. Nareszcie można jakoś funkcjonowac.
A wracając do tematu Hibiskusów. To najprawdopodobniej odwiedzę Twoją ulubioną "kwiaciarnię" na literę K
i tam znajdę jakieś cudo, bo Ty przecież zawsze wynajdujesz tam jakieś perełki w rodzaju tej ostatniej najnowszej.
Tylko najpierw muszę jeszcze wygospodarowac dla niego miejsce.
Nie będzie łatwo, ale cóż, chciejstwo jest, więc trza się zorganizowac.
No i jeszcze gratuluję kwitnącej kliwii. Ja mam malutką, ale dziarską z wymianki, Więc może i ja za kilka lat...
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- mniodkowa
- Kontakt:
Ela, jak tylko masz dostęp do kwiaciarni "K" to latem polecam wizyty co tydzień, bo zazwyczaj można coś wyłowić Ja się już powstrzymuję jak mogę, bo na parapetach na prawdę mam BUSZ i już nawet mnie to wkurza
Co do storczyków - to jestem z siebie dumna, pewnie też dlatego tak ochoczo kupowałam ostatnio nowe kolorki, bo pięknie zakwitło mi to co posiadam już od dawna... ta-dam:
A względem skrętników, to właśnie zakwitła mi moja nowość
Co do storczyków - to jestem z siebie dumna, pewnie też dlatego tak ochoczo kupowałam ostatnio nowe kolorki, bo pięknie zakwitło mi to co posiadam już od dawna... ta-dam:
A względem skrętników, to właśnie zakwitła mi moja nowość
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękny falenopsis w pięknym kolorze.
Skrętnikowi też nic nie brakuje, no może za wyjątkiem wielkości bo kolor kwiatuszka bardzo ciekawy...
Skrętnikowi też nic nie brakuje, no może za wyjątkiem wielkości bo kolor kwiatuszka bardzo ciekawy...