W. o...zwierzętach gospodarczych cz.4
- Ginka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2014, o 16:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W. o...zwierzętach gospodarczych cz.4
Przy ostatnim zdjęciu padłam , ładny kawałek placu ale ilość pierzastego towarzystwa jest oszałamiająca (one chyba tam cały czas nie przebywają, prawda? bo to byłby już "beton" jak u mnie, tylko kawałeczek próbuje wypuścić trawę, tam gdzie były silniejsze korzenie bo ogólnie za domem to miałam mech).
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jolu spore stadko może ich uroda jest inna od naszych kwok, ale ciekawa. Czy hodujesz je tylko dla jajek czy w innym celu też? Pozdrawiam
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Drób łazi gdzie chce, teren za płotem rozległy-ugór i las. Trawy zbyt nie ma bo od wiosny sucho jak beton i ratuję podlewaniem aby nie było jak na pustyni bo teren pod skosem wystawiony na nagrzewanie słoneczne.
Ostatnią z rasowych jest tylko kochinka biało czarna. Inne lisy załatwiły. Tak to mam własny mix z mixsów po miksie na dziko hodowane, lepszy instynkt samozachowawczy. Lubię te moje kolorowe stadko. Drób raczej ogólnoużytkowy.
Ostatnią z rasowych jest tylko kochinka biało czarna. Inne lisy załatwiły. Tak to mam własny mix z mixsów po miksie na dziko hodowane, lepszy instynkt samozachowawczy. Lubię te moje kolorowe stadko. Drób raczej ogólnoużytkowy.
- Aquaforta
- Od: 26 cze 2012, o 16:28
- Kontakt:
Jolek, typuję trzecie zdjęcie do kolekcji konkursowej- na pewno wiesz które Czarna kura z kaczątkiem...rewelka Konkurs wyszukamy w swoim czasie...
Osobiście bardzo podoba mi się biało-czarna kura, ona łapki też ma upierzone?
Osobiście bardzo podoba mi się biało-czarna kura, ona łapki też ma upierzone?
Pozdrawiam
- Jolek
Cieszę się , że foto wywołuje u Was uśmiech na twarzy
Kurka biało czarna to kochinka olbrzymia. Jest wiele ras z piórami na skokach. Ja najbardziej lubię właśnie kochiny i brahmy - to takie ciężkie ,,ciapowate, ciepłe kluchy" Gołoszyjki też mnie zafascynowały. Zniechęciłam się do kur z dużym czubem i silek.
Kurka biało czarna to kochinka olbrzymia. Jest wiele ras z piórami na skokach. Ja najbardziej lubię właśnie kochiny i brahmy - to takie ciężkie ,,ciapowate, ciepłe kluchy" Gołoszyjki też mnie zafascynowały. Zniechęciłam się do kur z dużym czubem i silek.
-
- 200p
- Od: 20 maja 2009, o 11:09
Piękne stadko
Ostatnio tylko podczytuję, powiem tyle: SIANO. Miłego dnia dla wszystkich
Ostatnio tylko podczytuję, powiem tyle: SIANO. Miłego dnia dla wszystkich
ania
- Ginka
- Od: 21 wrz 2014, o 16:07
Oj siano, siano oby dobra pogoda się u ciebie utrzymała, coby te siano nie zmokło (u mnie wujek się zagapił i największe pole skosił przed załamaniem pogody, a inni już pozbierali ).
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
- Aquaforta
- Kontakt:
Jolek,co zniechęciło Cie do trzymania silek i wielkoczubych? Kurki jedwabiste są podobno najlepszymi kwokami, dużo osób radzi by robić z nich "matki zastępcze" dla reszty drobiu.
Pozdrawiam
- Jolek
Wiesz, kurki z czubami są piękne jednak nadają się do ozdoby w małych ogródkach czy wolierach. Przez zbyt duże czuby nie widżą zagrożenia i trzeba im je przy dziobie przycinać. Trzeba też podawać taką karmę aby im czuby do jedzenia nie wchodziły i nie kleiły się. Kurki z małymi czubeczkami tego problemu nie mają
Jeśli chodzi o silki to nie odpowiada mi ich ,,niebieskie" zabarwienie tuszki. Nie umiem się przełamać na potrawy z nich. Jeśli chodzi o wygląd to nieraz miałam wrażenie , że ich ,,piórka" wyglądają jak sfilcowane.
Jeśli chodzi o kwoczenie to prawie wszystkie kury mają ten instynkt. Zdarza się nawet wśród towarówek. Dużo większy instynkt kwoczenia mają kurki które były odchowane przez kwokę.Moje kurki jak by im pozwolić to by siedziały na okrągło. Niektóre np gołoszyjki uparcie nie dają się odkwoczyć .
Jeśli chodzi o silki to nie odpowiada mi ich ,,niebieskie" zabarwienie tuszki. Nie umiem się przełamać na potrawy z nich. Jeśli chodzi o wygląd to nieraz miałam wrażenie , że ich ,,piórka" wyglądają jak sfilcowane.
Jeśli chodzi o kwoczenie to prawie wszystkie kury mają ten instynkt. Zdarza się nawet wśród towarówek. Dużo większy instynkt kwoczenia mają kurki które były odchowane przez kwokę.Moje kurki jak by im pozwolić to by siedziały na okrągło. Niektóre np gołoszyjki uparcie nie dają się odkwoczyć .
- Aquaforta
- Kontakt:
A ja znam osoby, które chętnie wypożyczylyby kwokę, bo ich własne ani myślą o potomstwie Normalnie bezproblemowe życie im w głowie
U mnie jak na razie szykują się 4 kogutki (na 7 sz czterotygodniowych), niedługo wyjdzie szydło z worka czy będą jajka za rok, czy etam...
Maluchy -3 czarne i 2 zielone: 2 zielone też wyglądaja na rosołki, a czarne kuleczki miały być 100% kurkami...
U mnie jak na razie szykują się 4 kogutki (na 7 sz czterotygodniowych), niedługo wyjdzie szydło z worka czy będą jajka za rok, czy etam...
Maluchy -3 czarne i 2 zielone: 2 zielone też wyglądaja na rosołki, a czarne kuleczki miały być 100% kurkami...
Pozdrawiam
- Jolek
Ha ha zgłoś sprzedającemu reklamację
A gdzie te fotki kózek, króliczków i innych stworzeń Bożych
A gdzie te fotki kózek, króliczków i innych stworzeń Bożych
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Znalazłam w necie ciekawy link http://www.spis-hodowcow.pl/strona-emagazyn może sobie zaprenumerujecie za darmo, a są różne ciekawostki
-
- 200p
- Od: 20 maja 2009, o 11:09
Jak pogoda się nie zmieni, to u nas dzisiaj zapowiada się ostatni dzień przy sianie I jak wszystko pójdzie dobrze, to ostatnie siano do wieczora znajdzie się na strychu A potem chwilę odpocznę, ogarnę dom i obiecuję zdjęcia wstawić
ania