Żywiec podobno jest ekspansywny, a u mnie coś nie chce, a mogłaby być ich choć mała łączka. Biały też byłby mile widziany.
Na zdjęciu jest właśnie irys Auchera. Tego mam już długo i choć się nie rozrasta, to jest i tylko w ubiegłym roku odpoczywał od kwitnienia. Zaglądam do niego każdej wiosny czy się pojawi, bo kupiłam jeszcze jednego, o trochę innym kolorze kwiatów, ale posadzony wiosną, zginął przed jesienią, nie kwitnąc

Piękne życzenia przygarniam i gorąco odwzajemniam

Lucynko, z tęsknotą mus się pogodzić, ale pogonić zupełnie jej się nie da

Pogoda nie chce pomagać, bo zamiast słońca przyniosła deszczowe chmurzyska i tylko niedziela była pogodna choć chłodna. Dzisiaj znowu chmury przykryły niebo i obiecują deszcz ze śniegiem

Na zdjęciu jest kokorycz lakolistna (paprociolistna), jedyna, która się przyjęła z siewek od Jadzi

Hiacynty wdzięczne za pochwały

Mam nadzieję, że Twoje życzenia już wkrótce się spełnią i zapanuje nam wiosna słoneczna i ciepła

Soniu, takie czasy nastały, świat zrobił się jakiś mniejszy i dzieci radośnie rozwłóczą się po nim, a nam pozostaje czekanie i tęsknota

Nastał czas niebieskości w ogrodzie

Pięknych dni w ciepłych promieniach słońca, Soniu

Zimno nie powstrzymuje wiosennych kwitnień, a jak słońce poświeci to pachnie co może

Narcyzy się rozkręcają

Tulipanków przybywa

Lilie wyrastają i poskrzypki się obudziły

A ta schowała się w kwiatku ciemiernika cuchnącego! Nie wiem co mi kazało do niego zajrzeć

I jeszcze kilka narcyzów, żeby nie kończyć tą piękną paskudą