Gdzie kupić - konkretne drzewa i krzewy owocowe,bez REKLAMY sprzedawców
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 maja 2020, o 17:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Gdzie kupić - konkretne drzewa i krzewy owocowe,bez REKLAMY sprzedawców
Mam 4 szt. owoce dochodzą do nawet 16 mm i tym się sugeruje ,że to Tihope. Kupiłem jeszcze jeden i jest podobny ale w tym roku się okaże. Wadą tej porzeczki jest to że się kładzie ale wystarczą 4 tyczki i kawałek drutu i po problemie, jest wysoka a mocno dojrzałe jagody osypują się. Rośnie bardzo szybko i dość zdrowo, średnio atakowana przez mszyce. Owoce ma smaczne jak na porzeczką i największe. Wielkością zbliżone do porzeczko-agrestu Croma. Dlatego zasugerowałem tą porzeczkę jako zamiennik tej Cromy, lepszy bardziej niezawodny i praktyczny. O Titanii nic nie powiem choć mam mały krzew ale zbyt krótko i jeszcze nie owocował były tylko nieliczne gronka.
-
- 200p
- Od: 29 lip 2018, o 16:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No właśnie. Widziałem jeden krzaczek Tihopa - rośnie wielki i pokłada się, ale mszyce go uwielbiały. Titanię posadziłem, ale jeszcze nie owocowała. Gdzieś czytałem, że uwielbia ją mszyca. Obok Tihopa rósł krzaczek Tisela. Zanotowałem sobie wtedy, że Tihop duży oowoc a Tisel smaczny
. Jednak Tisel tak jak Tihop był cały w mszycach.

Finalnie Państwo Lisak przywieźli mi trzy piękne kronselki na siewce antonówki na giełdę drzewek w Grójcu. Tym sposobem kronselki dołączyły do mojej skromnej kolekcji na siewkach antonówek 

- massur
- Od: 22 maja 2012, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Wie ktoś może gdzie w Rzeszowie lub okolicach można dostać jakiekolwiek jabłonie na A2 lub Antonówce? Ew. gdzie zdobyć te podkładki w niewielkich ilościach - typu kilka sztuk.
Pozdrawiam,
Tomek
Tomek
-
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
massur W Rzeszowie ciężko, jedyne co mi przychodzi do głowy to arboretum w Bolestraszycach
-
- Od: 24 mar 2015, o 13:22
W jednym z marketów na D pojawiła się fajna promocja 1 drzewko 18,99 zł, ale przy zakupie 3 drzewek za sztukę wychodzi 9,99zł. W tym roku nakupiłem już 18 drzewek i obsadzam 20 ar. działkę. 5 lat temu wsadziłem pierwszą partię około 15 drzewek, w tym roku kolejna partia wpadła jednak zanim te zaczną owocować minie kolejne 5 lat. Wybór dość spory jednak drzewka szybko się przerzedzają ze względu na cenę.
-
- 50p
- Od: 1 gru 2020, o 10:54
Ja kupiłem podkładki antonówki 50 szt w szkółka Tusiński. Zaszczepiłem na tym chyba 15 odmian starych po 3sztuki
- Dolnoslonzok
- Od: 5 wrz 2010, o 10:46
- Lokalizacja: Oldrzyszowice,w widłach Odry i Nysy Kł., pow. Brzeg, woj.opolskie, hist. Dolny Śląsk, Nizina Śląska.
W tej cenie, koło 20 zł, kupisz u mnie w Brzegu lub Legnicy. Jeżeli chcesz, w prywatnej wiadomości podam Ci adresy i strony. Pół kraju u nich kupuje.marcinbb pisze:W jednym z marketów na D pojawiła się fajna promocja 1 drzewko 18,99 zł, ale przy zakupie 3 drzewek za sztukę wychodzi 9,99zł. W tym roku nakupiłem już 18 drzewek i obsadzam 20 ar. działkę. 5 lat temu wsadziłem pierwszą partię około 15 drzewek, w tym roku kolejna partia wpadła jednak zanim te zaczną owocować minie kolejne 5 lat. Wybór dość spory jednak drzewka szybko się przerzedzają ze względu na cenę.
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Ja poproszę. 
Nadal noszę się z zamiarem dorzucenia czegoś ciekwego na działke, tylko powoli już brak pomysłów jak i do tego co konkretnie, a gdzie dopiero odmianę.

Nadal noszę się z zamiarem dorzucenia czegoś ciekwego na działke, tylko powoli już brak pomysłów jak i do tego co konkretnie, a gdzie dopiero odmianę.

- Dolnoslonzok
- Od: 5 wrz 2010, o 10:46
- Lokalizacja: Oldrzyszowice,w widłach Odry i Nysy Kł., pow. Brzeg, woj.opolskie, hist. Dolny Śląsk, Nizina Śląska.
Błażeju, już Ci wysłałem.
Pozdrawiam
Michał
Pozdrawiam

Michał
- Marmarelka
- Od: 29 gru 2013, o 10:19
- Kontakt:
Cześć, planuje zakup takich odmian:
Brzoskwinia: HARNAŚ
Wiśnia: PANDY
Jabłoń: ŚMIETANKOWE
Śliwka: Królowa Wiktoria
Czy mocie może jakieś doświadczenia z tymi odmianami?
Brzoskwinia: HARNAŚ
Wiśnia: PANDY
Jabłoń: ŚMIETANKOWE
Śliwka: Królowa Wiktoria
Czy mocie może jakieś doświadczenia z tymi odmianami?
-
- Od: 7 maja 2020, o 17:24

Dzisiaj w Brico kupiłem czarną malinę Jewel. Przez internet robili mnie w konia z tą maliną. Wygląda na czarną malinę a kolce ma ale mniejsze. Dość duża sadzonka. Sklep sprzedaje ją pod nazwą jeżyna? Na paragonie jest jeżyna? Po zeskanowaniu kodu z etykiety wychodzi jednak ,że to czarna malina. Ja to wiedziałem wcześniej po owocach na etykiecie i nazwie odmiany Jewel.
Czy może ktoś wie gdzie można dostać porzeczkoagrest crome? Szukam cały czas i nic:/ .
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:

-
- 500p
- Od: 2 gru 2012, o 11:31
Gdzie polecacie kupić karłowe drzewka owocowe? Ale takie naprawdę małe, jak do donicy. Wypadła mi jedna czereśnia i muszę szybko sprawić sobie nową dla zapylania. Nie chcę sadzić na miejscu poprzedniej, bo tamta była zagrzybiała.