Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
Re: Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
To jest dobry pomysł. Uwalę się z książką,kocica obok,po brzuszku każe się głaskać. Puszczam sobie eboka, czytam, słucham,a żona od czasu do czasu z kuchni zawoła- może byś coś zjadł,
może pić się chce?
może pić się chce?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ano czytnik fajna rzecz, choć na Kindla wiele osób narzeka że ma wady techniczne i łatwo uszkodzić, poza tym na Kindle można czytać tylko to na co licencję kupiło się na Amazonie [przynajmniej tak było na początku]. Kobo pod tymi względami chyba lepsze.
- Ohajo
- 500p
- Od: 19 paź 2009, o 00:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To nie do końca prawda. Jest już w sieci sporo legalnych i darmowych e-booków w formacie MOBI (na Kindle). Wiem, bo korzystam
"Tylko ten bez szkody rozmawia, kto umie milczeć" - Tomasz a'Kempis
-
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Możliwe, trochę czasu od wypuszczenia Kindle minęło:) Ale czy możesz na nich czytać własne pdf-y np? Np jak kupisz ebook w polskim wydawnictwie, możesz go bez problemu wgrać na Kindle? Jak to obecnie wygląda? Mi zależało głównie na tym żeby czytnik działał na różne formaty, a już na pewno żeby nie robił problemów z pdf. Siadł mi dziś monitor, i nie da się przy komputerze za długo wysiedzieć niestety, w najbliższe parę dni chyba nadrobię zaległości czytelnicze w papierze..
- tralaluszy
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zaczęłam wczoraj "Krętkę bladą" Chmielewskiej.
Pozdrawiam - BabajAGA
- krzand
- 100p
- Od: 27 maja 2011, o 23:19
"Przygody dobrego wojaka Szwejka podczas wojny światowej". Powieść ponadczasowa, wyśmiewająca bezsens roztrzygania sporów za pomocą konfliktów zbrojnych. Ubarwiona wieloma anegdotami, które z pozoru nie mają z wojną nic wspólnego...
Pozdrawiam serdecznie, Krzysztof
Przygody żołnierza Czołkina,to taki radziecki Szwejk,też warto przeczytać. Miał żołnierz
pilnować samolot na wsi,który awaryjnie wylądował w ogródku.Pilnował długo,bo armia
o nim zapomniała.Wątek ogrodniczy też jest w tej książce,naukowiec hodował krzyżówkę
pomidora z ziemniakiem.
pilnować samolot na wsi,który awaryjnie wylądował w ogródku.Pilnował długo,bo armia
o nim zapomniała.Wątek ogrodniczy też jest w tej książce,naukowiec hodował krzyżówkę
pomidora z ziemniakiem.
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Feynmana wykłady z fizyki.
Pomyślałem, że to ostatnia szansa, żeby takiego fizycznego laika jak ja nauczyć chociażby podstaw. Jeśli Feynman nie da rady, to nikt nie da. I rzeczywiście, Feynman daje radę.
Jaka nauka byłaby prosta gdyby wszyscy mieli taki dar jak On do przedstawiania trudnych spraw w prosty sposób.
Polecam wszystkim, którzy muszą się zmierzyć z fizyką, a bają się
Pomyślałem, że to ostatnia szansa, żeby takiego fizycznego laika jak ja nauczyć chociażby podstaw. Jeśli Feynman nie da rady, to nikt nie da. I rzeczywiście, Feynman daje radę.
Jaka nauka byłaby prosta gdyby wszyscy mieli taki dar jak On do przedstawiania trudnych spraw w prosty sposób.
Polecam wszystkim, którzy muszą się zmierzyć z fizyką, a bają się
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- krzand
- 100p
Miało chyba być: "Życie i niezwykłe przygody żołnierza Iwana Czonkina"? Świetna lektura!mirzan pisze:Przygody żołnierza Czołkina
Podobno była druga część,spotkałeś może?
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Dorota Terakowska ,,Poczwarka"
Książka o małzeństwie, które planowało swoje życie i realizowało wyznaczone cele. Wszystko się układało: dom, kariera, sukcesy...Ostanim punktem życiowego planu były narodziny dziecka...którenie speniło ich oczekiwań i zburzyło cały dotychczasowy plan życiowy
Książka o małzeństwie, które planowało swoje życie i realizowało wyznaczone cele. Wszystko się układało: dom, kariera, sukcesy...Ostanim punktem życiowego planu były narodziny dziecka...którenie speniło ich oczekiwań i zburzyło cały dotychczasowy plan życiowy
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
"Poczwarka" jest niezwykła , ale sądzę , że nie każdy powinien ją czytać ... Ja się całkiem rozkleiłam i długo nie mogłam zapomnieć .
Teraz kończę coś z zupełnie innej beczki - "DISKO" Anny Dziewit Meller.
Całkiem na czasie zważywszy wszechobecne ostatnio dyskusje o pedofilii, homoseksualizmie i innych temu podobnych...
Teraz kończę coś z zupełnie innej beczki - "DISKO" Anny Dziewit Meller.
Całkiem na czasie zważywszy wszechobecne ostatnio dyskusje o pedofilii, homoseksualizmie i innych temu podobnych...
- krzand
- 100p
Nie. Nie słyszałem nawet o jej istnieniu. Muszę "poszperać" po necie.mirzan pisze:Podobno była druga część,spotkałeś może?