Ogródek Olgi - Olga00
Witaj, Olgo!
Dziś odwiedziłam Twój ogród, bardzo mi się spodobały Twoje rośliny. Kiedyś chorowałam na fuksje, ale nie udawało mi się przetrzymywać je w domu zimą, więc zrezygnowałam... na razie... Mam jedną fuksjje w ogrodzie, fuksje magellańską, zobaczymy, czy przetrzyma swoją pierwszą zimę. Twoje fuksje bardzo mi się spodobały. Jak Ci się udaje przetrzymać je przez zimę?
Pozdrawiam i życzę samych sukcesów w uprawianiu ogródka!
Dziś odwiedziłam Twój ogród, bardzo mi się spodobały Twoje rośliny. Kiedyś chorowałam na fuksje, ale nie udawało mi się przetrzymywać je w domu zimą, więc zrezygnowałam... na razie... Mam jedną fuksjje w ogrodzie, fuksje magellańską, zobaczymy, czy przetrzyma swoją pierwszą zimę. Twoje fuksje bardzo mi się spodobały. Jak Ci się udaje przetrzymać je przez zimę?
Pozdrawiam i życzę samych sukcesów w uprawianiu ogródka!
Witaj Kalmio Miło Cię gościć Jeśli chodzi o fuksje, to ja mam je pierwszy sezon, a czy są jakieś szczególne wskazania żeby ja przechować Ja myślę, że wystarczy je tylko przyciąć i zostawić jakimś wilgotnym pomieszczeniu i od czasu do czasu podlewać. Moje jeszcze stoją na tarasie i kwitną tzn. jedna kwitnie
Pozdrawiam i zapraszam Olga.
Pozdrawiam i zapraszam Olga.
Oleńko - mam na zbyciu nasionka bylin : gajlardia żółto - brązowa niska , świecznica , odętka biała , rozwary : biały i fioletowy , orlik ciemno - różowy , jeżówka purpurowa , trytoma pomarańczowa , liatra fioletowa , żółte kwiatki których nie znam nazwy ( wklejam zdjęcie ) poza tym dziwaczki ( jednoroczne ) . Mogę dorzucić Ci " badylki " kloników pokojowych : czerwony i biały oraz bielunie : żółty i różowy ( roślinki do ukorzenienia ).
Jak coś Cię interesuje - daj znać .
Pozdrawiam cieplutko . Marta.
Jak coś Cię interesuje - daj znać .
Pozdrawiam cieplutko . Marta.
Martuniu jesteś kochana, że o mnie pomyślałaś ;:49 jeśli chodzi o nasionka to większość kwiatów nie znam, ale to co bym chciała to: gajlardia żółto- brązowa, rozwar biały, trytoma pomarańczowa, te żółte kwiatki też są śliczne, dziwaczki widziałam tutaj na forum, są piękne, natomiast rozwar fioletowy, jeżówka, orliki, liatra to mam, a co do "badylków" to nie wiem czy nie jest za późno żeby je ukorzenić ( chyba, że się mylę). Martuniu jakbym Ci nie sprawiła kłopotu to ja bardzo chętnie, tylko powiedz jak albo czym mogę się odwdzięczyć.
Witaj Olu.Olga00 pisze:Martuniu jesteś kochana, że o mnie pomyślałaś ;:49 jeśli chodzi o nasionka to większość kwiatów nie znam, ale to co bym chciała to: gajlardia żółto- brązowa, rozwar biały, trytoma pomarańczowa, te żółte kwiatki też są śliczne, dziwaczki widziałam tutaj na forum, są piękne, natomiast rozwar fioletowy, jeżówka, orliki, liatra to mam, a co do "badylków" to nie wiem czy nie jest za późno żeby je ukorzenić ( chyba, że się mylę). Martuniu jakbym Ci nie sprawiła kłopotu to ja bardzo chętnie, tylko powiedz jak albo czym mogę się odwdzięczyć.
Jeżeli chodzi o ukorzenianie - to właśnie teraz jest dobry moment , pod warunkiem , że masz miejsce w pomieszczeniu ( czytaj : parapet , który poświęcisz w tym celu - a latem będziesz już miała pięknie kwitnące " doniczkowce " na tarasie ).
Olu - nasiona rozwaru mam kolorystycznie " pomieszane " ,jeżeli reflektujesz to oczywiście Ci przyślę.Przy orlikach będę nalegać - bo warto - wiosną zrobię zdjęcia i Ci pokażę - jak nie będą Ci się podobać , to po prostu wyrzucisz.
A gajlardia ma kolor żółto - czerwony .
Wkleję kilka zdjęć kwiatków o których mowa ( zaśmiecę trochę Twój wątek :P - mam nadzieję , że mi wybaczysz ).
Podaj adres na PW .
Pozdrawiam cieplutko. Marta.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj, odwiedziłam Twój ogródek, nie jest taki mały. Wiem że byłaś u mnie .Dzięki za miłe
słowo.Za 8 lat też będziesz miała takie roślinki.Jak chcesz zobaczyć moje początki to wejdź do mnie, zdobyłam trochę historycznych zdjęć, bo wtedy nie miałam cyfrówki.Jak chcesz jakieś bylinki na wiosnę to nadwyżkami się podzielę , bo ja mam tylko 700 m ogrodu, i jak kupię coś nowego to stare trzeba podzielić. Zapraszam Iga
słowo.Za 8 lat też będziesz miała takie roślinki.Jak chcesz zobaczyć moje początki to wejdź do mnie, zdobyłam trochę historycznych zdjęć, bo wtedy nie miałam cyfrówki.Jak chcesz jakieś bylinki na wiosnę to nadwyżkami się podzielę , bo ja mam tylko 700 m ogrodu, i jak kupię coś nowego to stare trzeba podzielić. Zapraszam Iga