Zrób to sam, czyli pomysły Forumków

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
Zablokowany
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zrób to sam, czyli pomysły forumków

Post »

Na filmiku żona(?) oplewiła rabatkę w niecałe 5 sekund :P

Sam bym tak chciał szybko plewić :)
Awatar użytkownika
gggabulka
200p
200p
Od: 22 mar 2011, o 12:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ale macie superowe pomysły:))
moze mi cos podpowiecie ??
mam mnostwo dachówek poniemieckich i wymysliłam sobie cos na wzór gazonów- czym je złapac z czterech stron zeby stały na ziemi- w nich ziemia i kwiaty ???
a moze cos innego z dachówek ??
myslalam o drucie i pomalowaniu ich- ale maz sie smieje ze kiepski pomysł :? :?
Nasz kawałek raju z mieście http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41942" onclick="window.open(this.href);return false;
DarekRz

Post »

Z dachówek najlepiej dach, daszek nad altanką, murkiem, kamienną laterenką w stylu japońskim. Wyniesione gazony lepiej obłozyc kamieniami, kłodami drewna czy innym naturalnym materiałem, który będzie wyglądał dobrze na gruncie. Chyba, że te dachówki połamiesz i zrobisz z nich obwódki jak z łupka kamiennego. To oczywiście moje zdanie, z którym masz prawo się nie zgadzać :wink:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kamienna latarenka??? Chciałabym taką zobaczyć
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Wpadłam wczoraj na mały pomysł niedługo będę sadzić rośliny w oczku i zastanawiałam się nad koszami do roślin kosze są stosunkowo drogie więc pomyślałam że porobię dziury w zwykłych doniczkach bo mam ich dość dużo wystarczy wkrętarka ze specjalną końcówką do robienia dziurek .
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Lucy2na

Post »

Jeśli to plastikowe donice to fajnie byłobu wyrzynarką powycinać takie kółka do okoła , byłby wtedy prawdziwy kosz ....
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

Lucynko plastikowe duże i małe wąskie długie , ale przynajmniej zaoszczędzę i nie będę musiała kupować koszy do oczka :D
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Lucy2na

Post »

takie kólka mają różne średnice i fajnie tną plastik można je chyba też na wiertarkę przykręcać ....
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

Lucynko zerknij do mojego wątku tam ma zdjęcia wklejone .
DarekRz

Post »

aage pisze:Kamienna latarenka??? Chciałabym taką zobaczyć
Oryginalne wyglądają tak: Obrazek
lub tak:
Obrazek
Ale można sobie w ogrodzie stylizowanym na orientalny "ulepić" własną np. z kawałków żółto-rudego piaskowca "dzikówki" i starej dachówki karpiówki.
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zainspirowana ciurkadełkiem Grzesika, też postanowiłam sobie takie sprawić. A to jest efekt końcowy:
Obrazek
Tak powstawało:
Obrazek Obrazek
Małym nakładem finansowym mam pięknie szemrające ciurkadełko przy tarasie. Trzeba jeszcze dopracować otoczenie ciurkadełka :oops: , ale chciałam się już pochwalić :oops: .
Awatar użytkownika
gggabulka
200p
200p
Od: 22 mar 2011, o 12:43

Post »

DarekRz pisze:Z dachówek najlepiej dach, daszek nad altanką, murkiem, kamienną laterenką w stylu japońskim. Wyniesione gazony lepiej obłozyc kamieniami, kłodami drewna czy innym naturalnym materiałem, który będzie wyglądał dobrze na gruncie. Chyba, że te dachówki połamiesz i zrobisz z nich obwódki jak z łupka kamiennego. To oczywiście moje zdanie, z którym masz prawo się nie zgadzać :wink:
o kurde pomysł fajny bo myślałam o altance tylko jak taki laik moze zrobic dach jeszcze z dachówek zeby inni na tym nie ucierpieli..hmmm zeby nikomu na głowe nic nie spadło :?
Nasz kawałek raju z mieście http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41942" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
repas200
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 13:49

Post »

gggabulka Na necie byś na pewno znalazł jak położyć porządnie dachówki żeby nie pospadały ;)
My name is Daniel
Zablokowany

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”