Parapetowce Zuzi
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Parapetowce Zuzi
amarylisy cudowne,pytanie dlaczego ja żadnego nie mam??
- Alina-277
- 200p
- Od: 3 sty 2011, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zuzia kwiatów masz ogrom a przy nich masę pracy ....ale co się nie robi dla tych piękności ...kiedyś za młodych lat miałam je prawie wszystkie ...mieszkałam na wsi a tam więcej okien i duże parapety ...a i temperatura inna ...w bloku owszem latem ładnie rosną ale jak włączą ogrzewanie powietrze robi się suche mimo pojemników z wodą na grzejnikach i nawilżanie nie pomaga dużo kwiatków pada...zostały mi kilka... twarde sztuki ...Hoja u Ciebie nie kwitnie dlatego że jej pędy rosną na dół ...zrób sobie kratkę i wstaw w doniczkę i rozłóż pędy w kształcie koła albo owalu do góry!!!!!zobaczysz zmianę....powodzenia w uprawie ...
Pozdrawiam... Alina .
witaj widzę że dawno Cię nie było .. ale ja jestem od niedawna i powoli przeglądam co się da
ginura wpadła mi w oko, jeszcze takiej nie widziałam
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Witaj Zuziu obejrzałam cały twój watek super roslinki a ginura wyjatkowo piekna i dorodna
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Zuziu
Śliczne roślinki, szczególnie cissusy, cyanotis i gruboszki Crassula ovata variegata to moje ogromne chciejstwo.
Będę trzymać kciuki, żeby te Twoje maluchy zdrowo rosły.
Śliczne roślinki, szczególnie cissusy, cyanotis i gruboszki Crassula ovata variegata to moje ogromne chciejstwo.
Będę trzymać kciuki, żeby te Twoje maluchy zdrowo rosły.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- zuzia55
Dorotko - latem parapetowce troszkę zaniedbałam i nie są takie jak "książka pisze",ale w ogrodzie i kwiatowym i warzywnym jest masę pracy i nie zawsze już są chęci do wszystkiego.Lubię ginurkę i dlatego u mnie rośnie w kilku doniczkach.
Elu teraz zaczynam właśnie zbieranie różnych gruboszy ,mam nadzieję,że będą ładnie rosły.Nie zachorowałam na storczyki i hoje jak większość na forum,więc crassule mają pierwszeństwo.Mam tylko po 1 sztuce .
Jeszcze kilka zdjęć.
Elu teraz zaczynam właśnie zbieranie różnych gruboszy ,mam nadzieję,że będą ładnie rosły.Nie zachorowałam na storczyki i hoje jak większość na forum,więc crassule mają pierwszeństwo.Mam tylko po 1 sztuce .
Jeszcze kilka zdjęć.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zuziu piękne masz kwiatki domowe. Gynura rzeczywiście w kilku donicach i zrobiłam podobnie mam ja na razie w dwu ale chyba znowu ukorzenię w kolejnej.
Zroślichę masz bardzo okazałą,podziwiam ,oj podziwiam.
A co to jest Kochana?
http://images35.fotosik.pl/1733/ecb0f01a8138d539med.jpg
Zroślichę masz bardzo okazałą,podziwiam ,oj podziwiam.
A co to jest Kochana?
http://images35.fotosik.pl/1733/ecb0f01a8138d539med.jpg
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Ale śliczna Zroślicha z pierwszego zdjęcia i trzykrotki piękniutkie
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
- zuzia55
Krysiu- zroślicha tak się zagęściła,bo w ub.r jak mnie nie było w domu,mój M tak wietrzył kuchnię przy -25st mrozu,ze jak wróciłam,to wszystkie liście były zmarznięte.Obcięłam je do korzeni i po tym zabiegu tak się rozrosła. Gynury u mnie ,to rosną i w górę i w dół i na okrągło kratek ,ale lubię ich" futerkowe" liście.Roślinka o którą pytasz,to prawdopodobnie wilczomlecz białounerwiony,ale nie kochamy się i często gubi liscie,teraz mu odrastają.
Elu-dziękuję za pochwały w imieniu moich podopiecznych.
Jeszcze kilka..
Elu-dziękuję za pochwały w imieniu moich podopiecznych.
Jeszcze kilka..
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Wielkie, rozrośnięte okazy u Ciebie
Witaj, przepiękna dorodna Crassula Ovata u Ciebie!! Trzymam kciuki,żeby mniejsze-kolorowe formy także pięknie rosły!!
- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Zuziu wpadłam z rewizytą najpierw do parapetowców, jakoś mi było po drodze
I dobrze zrobiłam, bo wiem że masz w kolekcji hipeastra na punkcie których ostatnio zbzikowałam.
Pięknie Ci kwitły a ten czerwony ciemny urzekł mnie najbardziej. Ustawiam się w kolejce po cebulkę
Dojrzałam także oleandra z pełnymi kwiatami- bardzo ładny, ciekawe jak teraz wygląda
Gdzie Ty to wszystko mieścisz...przepiękna kolekcja różności !!!
I dobrze zrobiłam, bo wiem że masz w kolekcji hipeastra na punkcie których ostatnio zbzikowałam.
Pięknie Ci kwitły a ten czerwony ciemny urzekł mnie najbardziej. Ustawiam się w kolejce po cebulkę
Dojrzałam także oleandra z pełnymi kwiatami- bardzo ładny, ciekawe jak teraz wygląda
Gdzie Ty to wszystko mieścisz...przepiękna kolekcja różności !!!
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;