Ogródeczek:) - marivsz

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Mariusz - znalazłam - o tę sosnę mi chodzi (chyba że to nie sosna :roll: )
Obrazek
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dominiko to jest zwyczajna w świecie, bardzo popularna sosna żółta. Ma piękne długie igły (hehe miałem pisac liście :;230 ). Ta jest jeszcze młoda, ale jakbys zobaczyła dorosłą, zagęszczoną to normalnie szok.
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A takie sosny żółte to normalnie w ogrodniczych sprzedają? Bo ja kojarzę jakieś wymyślne nazwy plus astronomiczne ceny :roll:

Tak czy siak - będę pamiętać, że o żółtą mam pytać :wink:
marivsz
1000p
1000p

Post »

Dominiko u mnie to kupi chyba wszędzie, a cena o ile pamiętam to 8zł.
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To ja jutro dzwonię do ogrodniczego i pytam czy mają 8)
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

marivsz pisze: Obrazek
Przecudny ten blady róż. Chyba jutro ruszę do szkółki, bo właśnie powiększam własną kolekcję wrzosów

pozdrawiam,
Agnieszka
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36

Post »

Zaglądam,a zdjęć nie ma.Mam nadzieję,że kiedyś przy okazji je znajdziesz i wstawisz.

Wrócę jeszcze do sosny żółtej,o której wspomniała Dominika.Zagęszczona jest piękną sosną,tylko trzeba jej w tym pomóc.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
marivsz
1000p
1000p

Post »

Domiko dzwoń i daj znać co i jak :D

Agnieś obecnie jest troszkę ciemniejszy, ale pozostał dalej delikatny :D A do jakiej szkółki?

Danusiu kiedyś na pewno :D A co do sosny to przejadę się do wujka i zrobię fotę jego sośnie, zagęszczana jest już z 6 lat, także widok ładny :D
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzwoniłam - mają :) Ale tak - albo jakieś maleńkie (Pani mówiła, że 30-40 cm za 14 zł), albo całkiem duże za jakieś kosmiczne pieniądze :roll: Ile ma twoja i kiedy była sadzona?

Czytam od rana o tych sosnach, i nie wiem, co robić - bo to wielkie drzewo chyba wyrośnie :roll: Rozumiem, że można uszczykiwać jej przyrosty, ale ja nie chciałabym, żeby rosła wyżej niż ze 2,5 m (tak, żebym mogła dosięgnąć, ewntualnie trochę wyżej i wtedy drabina). Czy da sie ją opanować w ten sposób? :roll:

Jeszcze fajna jest bośniacka, ale ona rośnie wolniutko i docelowo też spora. Ech, znów życiowe dylematy :lol:
marivsz
1000p
1000p

Post »

Dominiko ja swoje kupowałem jak miały góra 50cm, sadzone były rok temu i widzisz fotę z tego roku jaki mają przyrost, w tamtym roku miały podwójny. Ale mówię trzeba będzie ciąć. Mój wujek ma już 10 lat i trzyma na wysokości 2 metrów. Co do bośniackiej to ją bodajże też mam, chyba że mi się coś miesza :D ale to zupełnie inna sosna, rośnie wolniej od żółtej, i fajnie jej się gałęzie skręcają :D
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Maniek - to bardziej do Dominiki :) widzę, że dylemat z sosną :D
Maniek Ty masz Sosnę bośniacką i nic nie pomyliłeś :) zółata może i podatna na skracanie przyrostów, ale ma gługie igły lepiej chyba szukac czegos innego :) więc może tak Pinus aristata - sosna oścista, lub jedna z najpiękniejszych (to moje tylko zdanie :D ) Pinus parviflora Glauca.
marivsz
1000p
1000p

Post »

Ale te jej długie igły to właśnie na plus, oścista jest fajna i powoli rośnie:) a ja nie wiem co Ty widzisz w Pinus parviflora Glauca;p
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

... no to żeby Wam całkiem namieszać: polecam himalajską :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”