Clemoholizm - mania zbierania, co kupiła(e)m nowego cz.1
- nutka71
- 10p - Początkujący
- Od: 14 maja 2010, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Clemoholizm.....
Ciekawa jestem jak sobie Wasze powojniki radza z nadmiarem opadów. U mnie na Dolnym Śląsku ostatnie dni to było niemal 24 godzinne padanie. Powojniki, które zakwitły dostały brązowych plam na kwiatach i brązowe brzegi niektórych liści i te liście mają wyrazne cechy gnicia. dzisiaj jest juz dzień bez deszczu i mam nadzieje, że pnacza dojdą do siebie
- gosia22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2009, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Myszek dzięki za pomoc, podjechałam do sklepu by dokładniej obejrzeć i jestem w 99% pewna ze clematis "you are... " to "omoshiro" niestety wszystko wyprzedali, został się jeden mizerny nie wzięłam gdyż 14euro to za drogo jak na jedną chuderlawą łodygę.
Pestko napisałaś ze u ciebie jest pełno clematisów, no to masz ogromne szczęście, bo u nas nie ma nic ciekawego ! I na dodatek nie chcą zamawiać bo niby to koniec sezonu, wiec muszę czekać aż do października. Korespondencyjnie kupować nie chce, bo zawsze jestem zawiedziona z jakości.
Wyczytałam ze "Nelly Moser" nie lubi dużego słońca bo liście blakną.
Pestko napisałaś ze u ciebie jest pełno clematisów, no to masz ogromne szczęście, bo u nas nie ma nic ciekawego ! I na dodatek nie chcą zamawiać bo niby to koniec sezonu, wiec muszę czekać aż do października. Korespondencyjnie kupować nie chce, bo zawsze jestem zawiedziona z jakości.
Wyczytałam ze "Nelly Moser" nie lubi dużego słońca bo liście blakną.
- raistand
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie przesadzajmy.gosia22 pisze: Korespondencyjnie kupować nie chce, bo zawsze jestem zawiedziona z jakości.
Do mnie jedzie druga paczka.
- gosia22
raistand pisze:Nie przesadzajmy.gosia22 pisze: Korespondencyjnie kupować nie chce, bo zawsze jestem zawiedziona z jakości.
Do mnie jedzie druga paczka.
No to Ty masz szczęście powiedz u kogo kupujesz Mój "pillu" w ubiegłym roku był w połowie zwiędnięty, miał dwie cieniutkie łodygi jak nitka. Jedna różę dałam do reklamacji bo była chora, inne jakieś chuderlawe. Możliwe że źle trafiłam, ale wolę wybrać w sklepie bo widzę co kupuje.
- raistand
Tutaj mówiłem:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=123
Wiadomo, że najlepiej samemu wybrać ale nie zawsze jest z czego. U mnie przynajmniej. A bieganie po całym mieście też wymaga czasu.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=123
Wiadomo, że najlepiej samemu wybrać ale nie zawsze jest z czego. U mnie przynajmniej. A bieganie po całym mieście też wymaga czasu.
- MalaRybka
- 1000p
- Od: 22 mar 2007, o 15:54
Gosia mieszka we Francji i pewnie w Polsce nie będzie kupować.
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- gosia22
No tak mieszkam za granicą. Mój problem jest ze nie chcę kupować przez net, znalazłam bardzo fajny link do clematisów w Belgii, mają niby 680 odmian , przesyłka nie jest aż taka droga jeśli się kupi 2-3 ale ten mój strach przed kupowaniem kota w worku jest silniejszy hi hiMałaRybka pisze:Gosia mieszka we Francji i pewnie w Polsce nie będzie kupować.
- raistand
O ja głupia ****! Jak mawiał mój kolega.MałaRybka pisze:Gosia mieszka we Francji i pewnie w Polsce nie będzie kupować.
Nie spojrzałem na avatarek...
- gosia22
Hej nic nie szkodzi! , właśnie dzięki wam poznaje i wyszukuje (w necie) piękne roślinki ! I na pewno wiem ze jak będę u mamusi to sobie pokupuję pełno kwiatków hihihi. A tak na marginesie raistand, clematisy które zakupiłeś (na zdjęciu) tryskają zdrowiemraistand pisze:O ja głupia ****! Jak mawiał mój kolega.MałaRybka pisze:Gosia mieszka we Francji i pewnie w Polsce nie będzie kupować.
Nie spojrzałem na avatarek...
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Gosiu twój Monte regulamin ma już ślicznego kwiatka u mnie oczekiwanie na słońce bo pączki już chcą się rozwinąć.Co do zakupów ja kupowałam na allegro tylko że ze szkółki i jestem zadowolona ,bardzo dobrze zabezpieczona paczka i dostawa w tempie błyskawicznym .Rośliny zdrowiutke i zadbane i rosną jak na drożdżach
- MalaRybka
- 1000p
- Od: 22 mar 2007, o 15:54
Gosiu, możesz podać link do szkółki, w której mają 680 odmian clematisów?
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- gosia22
Oczywiście ze mogę , tylko nie wiem czy nie naruszę prawa na forum?MałaRybka pisze:Gosiu, możesz podać link do szkółki, w której mają 680 odmian clematisów?