Ogród Idy74 2009r cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ida74 pisze: Elu narzekam,bo zdjęcia nie ukazują gąszczu chwastów i przekwitniętych tulipanów.Mam nadzieję,że pogoda pozwoli do niedzieli uprzątnąć to wszystko ,bo jak nie to pójdziemy na pizze do knajpy ,a nie do ogrodu.

:roll:
Dowcipna jak zwykle :roll: .
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Tges teges... pięĸne zdjęcia...
Co Ty chesz pielić jak u Ciebie tak czyściutko!
z uśmiechami Iza
u liski
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No witajcie nareszcie w piątek :D
Synuś w nocy przyjechał z Wilna cały i zdrowy.Szczęśliwy i cały w opowieściach o Wilnie.O 3 mogłam się położyć spać.Teraz w pracy oczy podparte na zapałkach. :?
U mnie też leje 5 razy dziennie ,z przerwami.Wczoraj o dziwo udało mi się chociaż skosić trawnik,a tak nic nie da się zrobić ,bo wredna pogoda przegania.
Monia- po ulewach już nie jest kolorowo NIESTETY :? :!:
Izo umiejętnie robię zdjęcia :lol: ,a jak w kadrze jakiś chwaścik to wyrywam na poczekaniu :D
Elu -nie dowcipna :D Jak coś szykuj się naprawdę na tę pizzę. :D :D :D
ida74
---

Post »

Piątek PRAWIE noc :!:
Jest strasznie zimno,leje ,wieje :!: :twisted:
Dzisiaj byłam służbowo w paru miejscach .Nareszcie kupiłam sobie krzewuszkę o pstrych liściach. Obrazek Obrazek Obrazek

Mam nadzieję ,że chociaż jutro pogoda pozwoli na jakieś prace ogrodowe.Bo jak nie to swoich warzyw będę musiała szukać pod lupą,a ogórki kupię....bo u mnie zgniją...
Jutro chyba będę musiała sama zapylać pomidory ,bo autentycznie przez pare dni nie widziałam żadnego owada :? jest tak zimno.Obecnie termometr pokazuje tylko 5C .
ida74
---

Post »

Niedziela powoli mija :twisted: Jest deszczowo i zimno ,a szkoda ,bo w ten weekend odbywa się święto mojego miasta :?
W przerwie opadów zrobiłam pare fotek smutnego ogrodu .Pare doniczek z kwiatami czeka na posadzenie ,ale nie ma jak tego zrobić z wiadomych przyczyn ;:145 leje :!: Weekend okazał sie bardzo leniwy ,boki mnie bolą z nic nie robienia . Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekNa tym zdjęciu widać gożdziki ,które mają dwa lata ,ale takiej kępy jeszcze nie miałam :shock: coś im pogoda podpasowała .Jak to wszystko zakwitnie to widok i zapach będzie powalający :shock: Za gożdzikami widać,że lilje szaleją .
Byłam w folii pogadać z pomidorami i jedna odmiana mnie zdumiewa :shock: tylu kwiatów w gronie jeszcze nie widziałam :!: :!: :!: Zaznaczam ,że nie są to pomidory koktajlowe. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

U Ciebie też taka okropna pogoda :( U nas w nocy zaczęło padać i tylko jak na razie były dwie bezopadowe przerwy... Masakra, wszystko zgnije, a na działce tylko chwasty rosną :twisted: Człowiek sobie zaplanuje na weekend pracę wśród roślin, a tu pogoda płata takie figle. Przymrozków nie mieliście w okolicy? Bo u mojej cioc, niedaleko mojego miasta, jakaś lekka fala mrozu przeszła, przerażające w czerwcu :shock:
Ale masz już duże kwitnące ostróżki, ja jeszcze kilka dni muszę poczekać na kwiaty, przez te deszcze i chłód.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Iduniu, chyba deszcz sprzyja Twoim roślinkom, że tak zdrowo rosną.
Pomidorki u Ciebie ślicznie kwitną, ojjj, będzie co jeść :lol:
U mnie jeszcze nie kwitnie ten Koralik koktajlowy :(
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

IDO cieszę się z Twoich odwiedzin . Kurka ,ale Ty masz plantację truskawek ,a u mnie pomału muszę swoje wrzucać na kompost . Czy te pomidorki to nie są te kiściowe . Takie kiściowe kiedyś miałam i też miały tyle kwiatów . Jak twierdzić mleko na gruntowe to będzie za mało ,bo choroby grzybowe mogą nas dotknąć . Więc lepiej dmuchać na zimne . Miłej niedzieli
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
ida74
---

Post »

Alano pogoda nie rozpieszcza nas w czerwcu :twisted: Przymrozków nie miała na szczęście,ale dzisiaj miałam zamkniętą folię na noc .Wieczorem się rozpogodziło i bałam się że coś w nocy może być.Ostróżki u mnie rosną w paru miejscach i różnie kwitną.
Halinko nic się nie martw .Jak Ci zakwitnie koralik to nie wyrobisz się ze zbieraniem owoców tyle tego będzie.Jeszcze trochę cierpliwości :lol:
ida74
---

Post »

Jadziu ja również cieszę się z Twoich odwiedzin :lol:
Te pomidory to Pantato romanesco .Są bardzo plenne .Jeżeli chodzi o wielkość ,to waga ok 200 gram .
Jeżeli chodzi o truskawki to mam nadzieję ,że nie powtórzy się pogoda z 1995 roku .Wszystko wtedy nam zgniło na polu. :? Co do oprysków to wiem ,że w gruncie mleko przy takiej pogodzie nie pomoże .Zaopatrzyłam się już w 3 specyfiki do oprysku.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ida

kurczę, zapowiadają deszcz następny tydzień, ale ma być cieplej u mnie np 22,u Liski 28...
ida74
---

Post »

Tess jak u was takie temperatury ,to na moim biegunie zimna będzie 15 C :twisted: :!:
ida74
---

Post »

Właśnie jestem po pogodzie długoterminowej w tvn -SZKODA GADAĆ :twisted: :!:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”