Mój ogród
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród
Nigdy nie miałam korony cesarskiej, ale coś niecoś obiło mi się o uszy o ich zapachu
Tyle tylko, że do tej pory myślałam, że dotyczy to kwitnących kwiatów, a tu okazuje się, że wydzielają go również same liście
Tyle tylko, że do tej pory myślałam, że dotyczy to kwitnących kwiatów, a tu okazuje się, że wydzielają go również same liście
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Renatko moje kupione na placu. Kobita wyglądała na uczciwą . A co wyrośnie i na jaki kolor zakwitnie się okaże.
Dziś już trochę podrosły.
Katevalley na pewno sie przyjmie .
Heliofitko ja też nie widziałam. Ale tak chodzę i coś czuję. Skojarzyłam fakty i zlokalizowałam źródło zapachu. Ale pomyślałam, że dobrze bo odstraszy np te czerwone robaczki zjadające liście lilii. Gdzie tam! I korony mi już podgryzają pomimo zapachu...
No i po zakupach.
Clematisa nie kupiłam - nie było z czego wybrać.
Za to wróciłam z różą pnącą-czerwoną. Sadzonka była taka dorodna, że nie mogłam sie oprzeć. A kosztowała 7 zł. Już wsadzona.
Ale na tym się nie skończyło. Byłam w OBI tak w sumie bez powodu .Nie no, w sumie to chciałam kupić ten nawóz do róż i jakies fajne osłonki na taras, żeby je ujednolicić. Ale ceny mnie przerosły. Ale tak chodzę i sie rozglądam. Zawsze chciałam oleandra-olkiem zwanego:). No to patrze są dorodne, grube, z kwiatami. Myślę-ładne, pewnie drogie. Ale patrzę 30 zł. Były kremowe i ciemno-różowe. Wzięłam różowego. Już przesadzony .
A tu brateczki:)
No a dziś pewnie jak my wszyscy-ledwo chodzę. Oczywiście zgarbiona-nie idzie się wyprostować . Co zostało do zrycia-zryte.Część jarzynek posiana, większość kwiatków jednorocznych, cebula wsadzona. Dalie wysadzone i mieczyki. Kompost pod roślinki rozłożony. I na tyle sił na dziś starczyło. Ale bliżej końca tych ogrodowych porządków .
Dziś już trochę podrosły.
Katevalley na pewno sie przyjmie .
Heliofitko ja też nie widziałam. Ale tak chodzę i coś czuję. Skojarzyłam fakty i zlokalizowałam źródło zapachu. Ale pomyślałam, że dobrze bo odstraszy np te czerwone robaczki zjadające liście lilii. Gdzie tam! I korony mi już podgryzają pomimo zapachu...
No i po zakupach.
Clematisa nie kupiłam - nie było z czego wybrać.
Za to wróciłam z różą pnącą-czerwoną. Sadzonka była taka dorodna, że nie mogłam sie oprzeć. A kosztowała 7 zł. Już wsadzona.
Ale na tym się nie skończyło. Byłam w OBI tak w sumie bez powodu .Nie no, w sumie to chciałam kupić ten nawóz do róż i jakies fajne osłonki na taras, żeby je ujednolicić. Ale ceny mnie przerosły. Ale tak chodzę i sie rozglądam. Zawsze chciałam oleandra-olkiem zwanego:). No to patrze są dorodne, grube, z kwiatami. Myślę-ładne, pewnie drogie. Ale patrzę 30 zł. Były kremowe i ciemno-różowe. Wzięłam różowego. Już przesadzony .
A tu brateczki:)
No a dziś pewnie jak my wszyscy-ledwo chodzę. Oczywiście zgarbiona-nie idzie się wyprostować . Co zostało do zrycia-zryte.Część jarzynek posiana, większość kwiatków jednorocznych, cebula wsadzona. Dalie wysadzone i mieczyki. Kompost pod roślinki rozłożony. I na tyle sił na dziś starczyło. Ale bliżej końca tych ogrodowych porządków .
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No to się Karolinko napracowałaś,ja przecinałam dzisiaj maliny ręce podrapane i bolące plecy ale trzeba było to zrobić.
Zakupy zrobiłaś super oleander piękny zdrowiutki ma mnóstwo pączków będzie pięknie kwitł
Zakupy zrobiłaś super oleander piękny zdrowiutki ma mnóstwo pączków będzie pięknie kwitł
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Witaj Karolinko.To białe w trawniku to chyba puszkinie. Ja kilkakrotnie próbowałem wsadził parapetowe prymule dp ogródka. Udało się tylko jednej.W Moich Górkach też pojawiły sie zawilce, a oprócz nich pierwiosnki i śnieżyczki. Zajrzyj to zobaczysz.
- katevalley
- 200p
- Od: 17 kwie 2013, o 16:14
no więc jak z tą prymulką? U mnie zdjęcie. listki znów nowe dwa się pojawiły. Chyba dam jej szansę na razie tak jak rośnie.
- nemezja
Katevalley podaj link swojego wątku:).
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
To dzisiaj sporo zrobiłaś. My podcięliśmy gałęzie orzechowi włoskiemu, zryłam pas ziemi pod płotem. Obolała jestem , ale ciepły prysznic zdziała cuda. Pozdrawiam.
- nemezja
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miałąm tam być wczoraj, ale wypadły mi imieniny. Też żałuję, że nie zobaczyłam tych cudów
- nemezja
Renatko mam nadzieje z tym oleandrem. Oczytałam nasze mądre forum w temacie olków. Co nieco się dowiedziałam.
Semper zajrzałam zajrzałam. Niesamowite:).
Mirabelko dziś odpoczywałam na . Prace były wczoraj.
Sweety nic straconego. Podobno jeszcze sporo śniegu i za tydzień będzie pełen rozkwit. A akurat uda się zdążyć przed majowym weekendem:).
Semper zajrzałam zajrzałam. Niesamowite:).
Mirabelko dziś odpoczywałam na . Prace były wczoraj.
Sweety nic straconego. Podobno jeszcze sporo śniegu i za tydzień będzie pełen rozkwit. A akurat uda się zdążyć przed majowym weekendem:).
- katevalley
- 200p
- Od: 17 kwie 2013, o 16:14
też widziałam u znajomych zdjęcia właśnie z doliny chochołowskiej. Szkoda że mam tak daleko, bo kocham góry nawet bardziej niż morze.
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Co za widok Nie bardzo ciągnie mnie w góry, ale po oglądać lubię. Miłego dzionka życzę.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Śliczna wiosna na trawniku ci się wykluła