Mój piękny ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p
Od: 19 sty 2010, o 12:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój piękny ogród

Post »

Matemax pisze:Kari już pierwszy zwiastun u Ciebie Obrazek

u mnie jeszcze w ziemi :?
o tak jest ;:138 ale jestem zadowolona ;:138 :heja ;:138 Obrazek Obrazek
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj Karinko jak mi brakuje słoneczka i takie kawusi w ogrodzie ;:108 mam nie skromne pytanie. Dlaczego tylko połowa domu jest pomalowana :?: Głupie pytanie ;:223
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p

Post »

a tu parę iglaków,i krzewów Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Karinko ;:167 dziękuje za cudne zdjęcia i odpowiedz ;:196 ;:196 ;:196

Pierwszy zwiastun wiosny cudny żółty krokusik - te żółte krokusiki uwielbiam najbardziej :tan :tan :tan
Współczuje w związku ze zniszczonym przez szkodniki trawnikiem :( U mnie pewnie jest tak samo :?
Super tak pić ranną kawusie przed domkiem ;:3
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p

Post »

Bogumiła pisze:Oj Karinko jak mi brakuje słoneczka i takie kawusi w ogrodzie ;:108 mam nie skromne pytanie. Dlaczego tylko połowa domu jest pomalowana :?: Głupie pytanie ;:223
kochana otóż nie głupie my mieszkamy z sąsiadami i mamy dom na pół a im nic do szczęścia nie potrzeba popatrz na podwórko jaki jest kontrast,oni mają kurniki,jakieś rudery których nie ma kto rozebrać,gdzie jest tam dwóch dorosłych po 50l. facetów i ich mama i oczywiście ta biedna kobiecina robi wszystko za nich,no cóż tak ich nauczyła,no ale my się tym nie przejmujemy sadzę co się da na granicy aby nie widzieć ich syfu :roll: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

O rany :shock: Szkoda, że ludzie nie potrafią dbać o to co już mają. Myślę, że trudno z takimi się mieszka, ale fajnie, że u Was jest tak pięknie i będę waszym stałym gościem, bo podobają mi się kamienie jakie na waszym podwórku spotkałam i przy oczku wodnym. Masz jeszcze sad, ale super, że to wasze :lol: A na kawusię to zapraszam do siebie, ale dzisiaj to się nie napijemy w ogrodzie, bo zimny wiatr wieje :twisted: ja już chcę wiosny :cry: :cry:
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p

Post »

Halina Kwak pisze:Karinko ;:167 dziękuje za cudne zdjęcia i odpowiedz ;:196 ;:196 ;:196

Pierwszy zwiastun wiosny cudny żółty krokusik - te żółte krokusiki uwielbiam najbardziej :tan :tan :tan
Współczuje w związku ze zniszczonym przez szkodniki trawnikiem :( U mnie pewnie jest tak samo :?
Super tak pić ranną kawusie przed domkiem ;:3
Halinko ;:196 to dobry okres na cięcie krzewów,kwitnących latem,ładnie się zagęszczą i obficiej zakwitną,nie polecam ciąć forsycji gdyż ona już dawno wytworzyła pąki kwiatowe,i szkoda ją pozbawić kwiatów i tak samo jest z bzem,i innymi kwitnącymi wczesną wiosną,no a tak na marginesie to uwielbiam ciąć :heja sekator to mój skarb ;:108
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karinko ;:167 a ja mam odwrotnie, ręce mi się trzęsą, jak mam coś podciąć :;230 ... a już kiedy, co ciąć, to dla mnie chińszczyzna :oops:
Nooo, to poproszę Cię, żebyś była moją nauczycielką w sprawie cięcia ;:196 ;:196 ;:196
Czyli, z wyjątkiem forsycji i bzów wszystkie pozostałe krzewy mogę skrócić :?
W czwartek zamierzam dobrać się do perukowców, tylko co z tego wyjdzie :oops:
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p

Post »

Halinko ja też nie jestem taką znawczynią ale z tego co przeczytałam a sporo mam tych magazynów o tematyce ogrodowej,to wczesną wiosną dobrze ciąć krzewy kwitnące latem i jesienią np.budleję pięciornik,tawułę tą późną,hortensje,no i ja przycinam iglaki,bukszpany,oraz rzywopłoty,rzywopłot to tak 2 razy w sezonie teraz i latem,a perukowiec też już troszkę podcięłam :roll:a tamaryszka też nie tniemy teraz dopiero po kwitnieniu,ale ja musiałam bo strasznie się rozrósł :roll: ,wiesz i zauważyłam że roślinki po cięciu są mocniejsze ładniej zakrzewione,i ładniej kwitną a jak się boisz to możesz robić cięcia tylko takie estetyczne czyli np. suche czy uszkodzone gałęzie wycinać,lub jak byś chciała ta możesz poprowadzić w nowej formie to naprawdę nie jest takie trudne kochana ;:196 Powodzenia ;:63
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p

Post »

Bogumiła pisze:O rany :shock: Szkoda, że ludzie nie potrafią dbać o to co już mają. Myślę, że trudno z takimi się mieszka, ale fajnie, że u Was jest tak pięknie i będę waszym stałym gościem, bo podobają mi się kamienie jakie na waszym podwórku spotkałam i przy oczku wodnym. Masz jeszcze sad, ale super, że to wasze :lol: A na kawusię to zapraszam do siebie, ale dzisiaj to się nie napijemy w ogrodzie, bo zimny wiatr wieje :twisted: ja już chcę wiosny :cry: :cry:
Bogusiu ,a można wiedzieć z skąd jesteś ,może mieszkamy blisko siebie :roll: fajnie by było wypić razem kawkę,sad jest ale na razie taki młodziutki :(
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p

Post »

a oto nasze ruiny,jeszcze przed porośnięciem winobluszczu,tu w tym miejscu gdzie jest altanka oczko wiata,była kiedyś taka duża stajnia,i stąd takie mury. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karinko ;:167 uwielbiam klimat, jaki panuje w Twoim ogrodzie, jest taki oryginalny, tajemniczy i niespotykany ;:138 ;:138 ;:138
Zdjęcia super !!!

Ja, w tamtym roku, chyba w sierpniu, odważyłam się na ostre cięcie żarnowców, bo mi się już znudziły i tak bardzo mi na nich nie zależy oraz tamaryszka, bo okrutnie się rozrósł we wszystkie strony :lol: No, i ciekawa jestem jak po tym strzyżeniu, w tym roku, będą się prezentować :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

O rany Karinko u Ciebie już ani grama śniegu. Prawdziwa wiosna.
Powiem Ci, że patrząc na te rudery to wydaje mi się, że masz zaczarowany ogród. Przeniesiony w czasie. One nadają trochę nieziemski klimat.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”