Miejsce na ziemi Ave - cz.5
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Miejsce na ziemi Ave - cz.5
a w domu na parapecie grudnik oszalał...
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuś ale pięknie zarówno w domu jak i w ogrodzie gratuluje
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jakie chwasty Ewa? Bluszczyk kurdybanek to nie chwast .
Czy tulipan - diamentowy to wciąż ten sam od trzech lat???
Czy tulipan - diamentowy to wciąż ten sam od trzech lat???
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
U mnie też grudniki kwitną. I szczerze mówiąc wcale im się nie dziwię. Biorąc pod uwagę pogodę to można się pomylić.
Na szczęście działkowe rośliny wiedzą, że to wiosna.
Na szczęście działkowe rośliny wiedzą, że to wiosna.
Tiaaa... bluszczyk "kurde-belek" doskonała roślina okrywowa, podobnie zresztą, jak podagrycznik
Objęłam w posiadanie jedno i drugie i z przerażeniem obserwuję ekspansję
Objęłam w posiadanie jedno i drugie i z przerażeniem obserwuję ekspansję
-
Bluszczyk kurdybanek zdecydowanie wolę,
przyjmę do siebie w zamian za podagrycznik .
przyjmę do siebie w zamian za podagrycznik .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Ave
O, witam serdecznie przemiłych Gości mojego raczkującego, po zimie, wątku...
Ja też zdecydowanie wole tego, jak go Gosia nazwała - "kurde-belka" - nawet ładnie się go wyrywa, tylko te dłuuuugie niteczki korzonków mnie trochę niepokoją...
Podagrycznikowi - mówimy zdecydowanie NIE (u sasiadki zaczął sobie rosnąć ... poczatkowo przy siatce, a teraz ma go juz ... na 2 metrowym pasie od siatki...potwór normalnie.
TerDob - jak miło, że zajrzałaś
Tak, Elu-Elsi - to ciągle ten sam... ale on potrafi mi podnieśc adrenalinę... zaglądam do niego , zaglądam i myśle... no może w końcu rozwinie sie do końca... a ten cholernik tylko rozchyla leciutko płatki na górze i ... tele z tego mam...
Izuś - tu.ja - właściwie to masz rację - zimno jak podobno na weekend ma być troszkę cieplej... podobno...
Ja też zdecydowanie wole tego, jak go Gosia nazwała - "kurde-belka" - nawet ładnie się go wyrywa, tylko te dłuuuugie niteczki korzonków mnie trochę niepokoją...
Podagrycznikowi - mówimy zdecydowanie NIE (u sasiadki zaczął sobie rosnąć ... poczatkowo przy siatce, a teraz ma go juz ... na 2 metrowym pasie od siatki...potwór normalnie.
TerDob - jak miło, że zajrzałaś
Tak, Elu-Elsi - to ciągle ten sam... ale on potrafi mi podnieśc adrenalinę... zaglądam do niego , zaglądam i myśle... no może w końcu rozwinie sie do końca... a ten cholernik tylko rozchyla leciutko płatki na górze i ... tele z tego mam...
Izuś - tu.ja - właściwie to masz rację - zimno jak podobno na weekend ma być troszkę cieplej... podobno...
Hi hi... Elu, nie ma tak dobrze, tylko w pakiecie
Ale rzeczywiście, występują na odrębnych obszarach ogródka...
Spróbujcie wydłubać bluszczyk z rozchodnika kaukaskiego mission impossible, że tak powiem...
No ale kwitnie uroczo
Ale rzeczywiście, występują na odrębnych obszarach ogródka...
Spróbujcie wydłubać bluszczyk z rozchodnika kaukaskiego mission impossible, że tak powiem...
No ale kwitnie uroczo
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ewuś ależ masz cudną kępę miodunki
Moje różyczki jeszcze czekają aż forsycja raczy zakwitnąć, ale to na szczęście już lada chwila Ale aż palce świerzbią, na ogródku wysprzątane ślicznie , zieloniutko, gdzie nie gdzie pokazują się kolorki....a nad tym wszystkim wstrętne czarne badyle róż
Co do podagrycznika, do niedawna nawet nie wiedziałam co to jest.......do czasu aż sąsiad w zeszłym roku posadził przy granicy drzewka z dodatkiem podagrycznika.....od tego czasu niestety już wiem co to jest
Moje różyczki jeszcze czekają aż forsycja raczy zakwitnąć, ale to na szczęście już lada chwila Ale aż palce świerzbią, na ogródku wysprzątane ślicznie , zieloniutko, gdzie nie gdzie pokazują się kolorki....a nad tym wszystkim wstrętne czarne badyle róż
Co do podagrycznika, do niedawna nawet nie wiedziałam co to jest.......do czasu aż sąsiad w zeszłym roku posadził przy granicy drzewka z dodatkiem podagrycznika.....od tego czasu niestety już wiem co to jest
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Podagrycznik w części ogrodu udało mi się skutecznie wyplenić, ale ...posadziłam teraz tuje wzdłuż płotu na miejscu usuniętych porzeczek i już wiem co mnie czeka Część korzeni usunęłam ale nie mam złudzeń.
A bluszczyk w moim "trawniku" robi" kolorki, niestety pcha sie tez na rabaty jakoś go muszę przytemperować
Ja w pakiecie mam jeszcze gwiazdnicę i z ozdobnych tułacza (wrrrr.....)
A bluszczyk w moim "trawniku" robi" kolorki, niestety pcha sie tez na rabaty jakoś go muszę przytemperować
Ja w pakiecie mam jeszcze gwiazdnicę i z ozdobnych tułacza (wrrrr.....)
-
Ozdobny tułacz na razie nie budzi we mnie takich uczuś jak u Dorotki (wrrr...), ale może to kwestia czasu???
Naprawdę mam się bać i poczynić odpowiednie kroki , póki pora?????
Naprawdę mam się bać i poczynić odpowiednie kroki , póki pora?????
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Ave
Do mnie na szczęście tułacz sie nie przytułaczył... taki ładny jest ... ale go nie chcę...
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Elu, stwierdziłam, że jemu bardzo odpowiada wilgotna glina. U mnie rozprzestrzenia sie błyskawicznie a wiem, że u dziewczyn na piechu nie chce rosnąć wcale.
W zeszłym roku wypowiedziałam mu wojnę i wygram, choćbym miała paść. Pójdzie do donicy, bo mimo wszystko urody mu nie można odmówić .
W zeszłym roku wypowiedziałam mu wojnę i wygram, choćbym miała paść. Pójdzie do donicy, bo mimo wszystko urody mu nie można odmówić .