Szaleństwo ogrodowe Agusi
- Gosia123A
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Szaleństwo ogrodowe Agusi
Hej Agusia już wiosna
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Witam serdecznie wiosennie
Gosiu - a tak wiosna już nam zawitała a ja oczywiście utknęłam w robótkach wielkanocnych, w tym roku miałam tyle zamówień że ledwo się wyrobiłam, nawet kartki dla siebie do wysyłki dopiero dzisiaj zrobiłam, a jutro wysyłam, niestety tak to jest - szewc bez butów chodzi
Oczywiście w ogrodzie już też byłam suche liście i badyle usunięta, część trawnika wygrabiona a po świętach biorę sie za sianie warzywek, jeżeli pogoda mi pozwoli A w tym tygodniu obowiązkowe porządki w domciu, bo wcześniej nie miałam ani chęci ani czasu
Troszkę zdjęć sprzed kilku dni - pierwsze zwiastuny wiosny
Widziałam dzisiaj przez okno że sasankom rozwinęły sie pierwsze kwiaty, ale przy tej zimnicy nie chciało mi się wychodzić na dwór
Gosiu - a tak wiosna już nam zawitała a ja oczywiście utknęłam w robótkach wielkanocnych, w tym roku miałam tyle zamówień że ledwo się wyrobiłam, nawet kartki dla siebie do wysyłki dopiero dzisiaj zrobiłam, a jutro wysyłam, niestety tak to jest - szewc bez butów chodzi
Oczywiście w ogrodzie już też byłam suche liście i badyle usunięta, część trawnika wygrabiona a po świętach biorę sie za sianie warzywek, jeżeli pogoda mi pozwoli A w tym tygodniu obowiązkowe porządki w domciu, bo wcześniej nie miałam ani chęci ani czasu
Troszkę zdjęć sprzed kilku dni - pierwsze zwiastuny wiosny
Widziałam dzisiaj przez okno że sasankom rozwinęły sie pierwsze kwiaty, ale przy tej zimnicy nie chciało mi się wychodzić na dwór
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Też nie wystawiłam dziś nosa za drzwi Teraz zaczęło padać, więc podleje solidnie wszystkie rośliny, które posadziłam wcześniej. Miałam nadzieję, że zdążę posadzić bób i groszek, ale nic z tego, za mokro.
- agusia2410
- 500p
Witam Cię Ewo
Mi udało się posadzić groszek już ponad tydzień temu
We folii zasiała mi się masa sałaty, i już wypuściła trzecie listki, jeszcze trochę a będę miała swoją, rzodkiewke również posiałam i już jest na wierzchu, koperek również samosiejki tez już na powierzchni
Mi udało się posadzić groszek już ponad tydzień temu
We folii zasiała mi się masa sałaty, i już wypuściła trzecie listki, jeszcze trochę a będę miała swoją, rzodkiewke również posiałam i już jest na wierzchu, koperek również samosiejki tez już na powierzchni
- ewamaj66
Zazdroszczę Ci tego U mnie wciąż nogi się zapadały, więc nic nie posiałam.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agusiu jeszcze chwila i bedziesz mieć swoje nowalijki.
Widać masz suchsze miejsce na ogrodzie bo ja podobnie jak Ewcia niewiele mogę podpędzić robotę z racji zbyt mokrego podłoża.
Widać masz suchsze miejsce na ogrodzie bo ja podobnie jak Ewcia niewiele mogę podpędzić robotę z racji zbyt mokrego podłoża.
- agusia2410
- 500p
Teraz można zazdrościć, ale zobacz co miałam przez jakieś dwa tygodnie jak przyszły roztopy
To ta nowa część zakładana w zeszłym roku
a tutaj, między zielonym wiadrem a tymi suchymi badylami z tyłu, jest posadzony obecnie groszek
to są zdjęcia z 24,02,2012 a 05,03,2012 wyglądało tak
Krysiu - oj tak , jak ja czekam na swoje warzywka
To ta nowa część zakładana w zeszłym roku
a tutaj, między zielonym wiadrem a tymi suchymi badylami z tyłu, jest posadzony obecnie groszek
to są zdjęcia z 24,02,2012 a 05,03,2012 wyglądało tak
Krysiu - oj tak , jak ja czekam na swoje warzywka
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agusia Witaj wiosennie Pięknie jest ale było nie wesoło i tak szybko wszystko obeschło Fajnie że będziesz miała już swoje nowalijki - jak ja czekam na to .
U mnie rano było biało , tyle śniegu napadało i strasznie wiało
Pozdrawiam serdecznie
U mnie rano było biało , tyle śniegu napadało i strasznie wiało
Pozdrawiam serdecznie
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Agusia nowy Awatar Super Roślinki Ci pięknie wschodzą byle by nie było podtopień
Irysy masz piękne !! Tylko szkoda, że ta woda stała...normalnie mała powódź...
- agusia2410
- 500p
Tereniu- w części kwiatowej woda stała w najgłębszym miejscu coś koło 3 tygodni, ale chyba roślinkom specjalnie nie zaszkodziło bo wychodza z ziemii, na części warzywnej szybciej woda zeszła i ładnie obeschło
Gosiu - a nowy, bo ten stary to ludzi straszył
Marysiu - to jest irys cebulowy Katharine Hodgkin, kupiłam na jesieni w Biedronce bo mial bardzo wcześnie kwitnąć wiosną, i rzeczywiście bardzo szybko zakwitł i kwiaty stały coś koło 2 tygodni
Gosiu - a nowy, bo ten stary to ludzi straszył
Marysiu - to jest irys cebulowy Katharine Hodgkin, kupiłam na jesieni w Biedronce bo mial bardzo wcześnie kwitnąć wiosną, i rzeczywiście bardzo szybko zakwitł i kwiaty stały coś koło 2 tygodni
- agusia2410
- 500p
- ewamaj66
U Ciebie wiosna, kwitną sasanki, warzywnik się rozbujał, a u mnie ciągle zimno. Nawet wczoraj przy słonecznym dniu bez kurtki wyjść się nie dało. Dzisiaj też przymrozek