Nasze pragnienia i radości-podziel się z nami...cz.1
- becia123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nasze pragnienia i radości-podziel się z nami...
Jolu zdrowia ,czasu na ogród i realizacji planów.na ten rok.
- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Cześć Beatko skarbeczku ,tak mi czasami was brakuje kompletnie nie mam ostatnio czasu na to by usiąść i pobuszować po forum,coraz gorzej w pracy może to się rozleci dlatego tak mieszają to będę miała wtedy dużo czasu dla was. Na jesień poprzesadzałam nie które różyczki ciekawe jak przetrwają jedna poszła na straty podżarta ,trudno kupimy nową Wycałuj już coraz większe maleństwa
- becia123
Jolu bądż dobrej myśli może ustabilizuje się sytuacja i dlatego mącą zawsze trzeba myśleć pozytywnie pozytywnie . Maluchy rosną i marudzą kaszlą jak to po sankach ale fajne dzieciaczki .Jeszcze tydzień i mamy ferie więc papierologię mam do zrobienia jak co semestr.
- lojka 63
- Kontakt:
Witaj Beatko z tą papierologią to Ci nie zazdroszczę ja przynajmniej jak już dotrę do domu to tylko o nim mogę myśleć,tylko siły zazwyczaj nie mam ale praca już mnie nie interesuje.Właśnie jutro mam wolne więc troszkę odpocznę i mam zamiar porobić zaległości porządki w piwnicy np.słoiki już przetarte poukładane a teraz czas na szmaciarstwo co nie potrzebne to aut,szkoda że maszynę mam zepsutą uszyła bym wreszcie sobie polar do pracy a tak to mam tylko materiał. Może zrobię przegląd starych nasion i jakąś rozpiskę co mam a co mi potrzeba. od pewnego czasu nie mogę wysyłać zdjęć z fotosika zobaczę czy teraz się coś zmieniło bo wspomnienia by się przydały.Miłego dnia jutrzejszego bo dzisiaj to może już śpisz? Niestety kicha ze zdjęć będę musiała poprosić syna może mi pomoże coś z tym zrobić.
- lojka 63
- Kontakt:
Dawno nie wysyłałam zdjęć ,zobaczymy czy mi się uda.
chyba będę wysyłać po jednym zdjęciu lepiej tak niż wcale.
-- 12 sty 2016, o 22:21 --
Wychodzą całkiem miniaturki muszę jeszcze wyczaić wcześniej wychodziły dużo większe powoli załapię na czym polegają te zmiany.druga próba,
zobaczymy co teraz wyszło.
chyba będę wysyłać po jednym zdjęciu lepiej tak niż wcale.
-- 12 sty 2016, o 22:21 --
Wychodzą całkiem miniaturki muszę jeszcze wyczaić wcześniej wychodziły dużo większe powoli załapię na czym polegają te zmiany.druga próba,
zobaczymy co teraz wyszło.
- lojka 63
- Kontakt:
- lojka 63
- Kontakt:
- becia123
- lojka 63
- Kontakt:
Witaj Beatko jak miło cię gościć,mnie zapowiada się niebawem kilka dni wolnego więc będę szaleć na forum ,widzę na twoim zdjęciu lilię tygrysią chyba kiedyś ją miałam ale całkiem mi zanikła jak wiele kwiatów zresztą.Z przodu na pierwszym planie to co jest bo jeszcze dużo rodzajów nie znam.To się chyba dobrze rozrasta tylko czy jest dwuletnie czy jednoroczne na górce zapełniło by jakąś polankę kwiatową.Muszę powoli pomyśleć co chcę mieć w tym roku w ogrodzie ,na pewno muszę kupić różę pnącą towarzyszkę do mojej Eden Rose bo poprzednia idzie w inne miejsce za bardzo zarastała moją ulubioną Edenkę.Po za tym pięń ma już taki gruby że obawiam się czy dam radę ją wykopać jest przy samym płocie. Tak że plany już są tylko zobaczymy co dam rady zrobić w pracy jest nas coraz mniej. Co tam u ciebie robiłaś już jakiś przegląd nasion?
- becia123
Jolu z przodu tojeść orszelinowa fakt szybko się rozrasta ,długo kwitnie , rozmnaża się przez rozłogi wszędzie urośnie a lilia tygrysia u mnie najpopularniejsza .Jakby co przypomnij w maju to podeślę Ci cosik .Jeśli chodzi o nasiona na razie nic nie kupowałam nic ze swoich nie siałam .Mniej posieję w tym roku bo na 1 maja mam komunię więc domek musi jakoś wyglądać .Ja trzeci rok robię awans więc do końca czerwca teraz w papierach ciągle czasu mniej.Plany ogrodowe są dosadzę hortensji i innych bylin przed wjazdem z tyłu za skalniakiem wzdłuż żywopłotu z pęcherznic może wyłożę to agrowłókniną i zrębkami chciałabym i obrzeża ale ..... ??? zobaczymy jak z czasem będzie a co dalej okaże się na pewno warzyw mniej będzie .Dalii przegląd zrobiłam z 5 już odrzuciłam nie przetrwały ale jeszcze sporo jest mam nadzieje ,że nie zgniją a różyczki też planuje z 10 posadzić a jak z realizacja będzie okaże się
- lojka 63
- Kontakt:
Właśnie wróciłam od ciebie i jetem pełna podziwu jak tylko mój czas pozwoli w maju postaram zawrócić ci głowę ale może lepiej w czerwcu jak będziesz już po komunii,dzieci są kochane a czarnulka to już taka panienka jest.
taką lilię miałam w tym roku chciała bym ich mieć mnóstwo tylko przy domu mam do kitu ziemię i teren a na górce rzadko bywam i nie widzę jak kwitną.
taką lilię miałam w tym roku chciała bym ich mieć mnóstwo tylko przy domu mam do kitu ziemię i teren a na górce rzadko bywam i nie widzę jak kwitną.
- becia123
Jolu wiosną zwykle dużo wysyłam także wiosna lepiej się przyjmują także nie ma problemu.lilii mam sporo z forum trochę z Al a trochę z naszego ogrodniczego w miasteczku.Dzieci szybko rosną prawda a ta biała lilia cudna