Dynia - wszystko o odmianach i uprawie cz.3
- patasko
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Dynia - wszystko o odmianach cz.3
hannaa, na allegro jest sporo aukcji z nasionami hokkaido i solor. Tania przesyłka i w ogóle.
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Niestety, nie. Zwróć uwagę na kształt. Te moje miały dół zupełnie okrągły i wyciągniętą szyjkę.cantati pisze:BRZOSKWINKA, a może to była Papaya Pear Squash?
http://www.reimerseeds.com/papaya-pear-squash.aspx
Wygląda interesująco
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- cantati
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hmmmm...
Szkoda, bo jak patrzę na ten Twój słoiczek, to mam ochotę rzucić się na monitor
Szkoda, bo jak patrzę na ten Twój słoiczek, to mam ochotę rzucić się na monitor
Pozdrawiam, Dorota
Hannaa, dynia piżmowa była w Auchan i "Liroyu". Moze nasiona jeszcze są w sprzedaży.
Pozdrawiam , Bożenka.
A wejdź na allegro do ankado2, za 10zł, będziesz miała dwie świetne odmiany ( np. Solor i Waltham Butternut) razem z przesyłką. A nasiona są świetnej jakości. Polecam .hannaa pisze:Czy ktoś widział w sklepie w w-wie hokkaido (lub odpowiednik) i piżmową?
szukałam w internecie ale sama przesyłka kosztuje z 10 zł a nasiona po 3 zł (i nigdy razem)wariactwo!
a może gdziś jest taniej?
pomocy!
hannaa
Kasia
- patasko
sirrah, nie polecam nasion z green land. Mi całe paczki nie kiełkowały i to nie tylko dyń
- cantati
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oooo... Dyni co prawda z tej firmy nie miałam, ale Mizuna od nich wykiełkowała mi w 100%
Mam jeszcze siedmiolatkę przeznaczoną do gruntu z tej firmy, zobaczymy za jakiś czas czy też się spisze
Mam jeszcze siedmiolatkę przeznaczoną do gruntu z tej firmy, zobaczymy za jakiś czas czy też się spisze
Pozdrawiam, Dorota
Nasiona, o których pisze sirrah zobaczyłam w zeszłym roku w tesco. Mocno sie zdziwiłam, na opakowaniu była tylko nazwa butternut i tyle ( po co sobie zawracać głowę pełną nazwa danej odmiany ) Ale zdjęcie mnie zaintrygowało , czyżby to Barbara F1? Średnio w to wierzyłam, ale jak przystało na dyniomaniaka nabyłam drogą kupna. I co , ano nic zwykły dobry pomarańczowy butternut. Nie wiem co autor opakowania miał na myśli umieszczając to zdjęcie, bo odmiana ta w żadnej fazie rozwoju tak nie wygląda.
Forumowiczka Kasia...;)
- patasko
caterina, oj prawda. Kupiłem mix dyń ozdobnych, na opakowaniu są strasznie fikuśne, ale pewnie wyrosną zwykłe gruszki, albo kulki To samo z tykwami i innymi...
Patasko, nawet jak nie wzejdzie, jakoś to przeżyję, mam jeszcze sporo innych do wysiania. A tą wziełam tak przy okazji, co to za zakupy jak się bez chociaż paczki nasion wyjdzie ze sklepu Od nich mam też mizunę i trawę cytrynową.
-
- 50p
- Od: 20 sty 2012, o 20:33
no to nadeszła ta chwila! moczę nasiona:) - w sensie że na wacie kiełkuję:)
- patasko
pafcio, wata potrafi być zdradliwa. Kiełek wejdzie w watę, zaplącze się i koniec wizji zajadania się dyniami... Preferuję ligninę, albo ręcznik papierowy.