Kwiaty Patrycji część 2.
Re: Kwiaty Patrycji część 2.
Dopisuj, a lista nie będzie miała końca:P
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przepiękne stromante, zawsze coś ciekawego kupujesz.
- izabela skula
- 1000p
- Od: 3 sie 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
a mój ripsalis ma mnie gdzieś i nie chce rosnąc - co robisz swojemu, że taki śliczny?
- jola1313
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
A mnie się podoba zanokcica
Patrycjo widzę , że i ty zaskrętnikowałaś śliczne są
- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Cudne storczyki, a i zaległości które pokazałaś
A jak to jest z tymi storczykami, dostałam storczyka z dwoma pędami, teraz po przerwie wypuścił nowy pęd, tzn, że powinien za chwilę wypuścić drugiego, skoro jest dwupędowy ?
A jak to jest z tymi storczykami, dostałam storczyka z dwoma pędami, teraz po przerwie wypuścił nowy pęd, tzn, że powinien za chwilę wypuścić drugiego, skoro jest dwupędowy ?
- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Pati , u Ciebie jak zwykle same śliczności. Piękne zdrowe rośliny ciągle kwitnące
I jak Ty to robisz
I jak Ty to robisz
- Niesia
- 200p
- Od: 23 lut 2012, o 23:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pierwszy raz na oczy widzę takie roślinki jak Rhipsalisy Czy to jakoś kwitnie? Cudne masz kwiaty-jak zawsze zresztą
a jak kaktusiki? kiedy będziesz pikowała? ja boję się tego ruszać....na razie mam trzy
a jak kaktusiki? kiedy będziesz pikowała? ja boję się tego ruszać....na razie mam trzy
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rhipsalisy śliczne, zdrowe, teraz czas na kwiaty czego serdecznie życzę.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Iwona1968 dokładnie, staram się kupowac coś ciekawego, ale nie zawsze pobliskie sklepy mają coś nowego.
izabela skula Izuniu mój rhipsalis jeden stoi w pokoju gdzie ma bardzo jasno i ciepło na górze meblościanki, a 3 pozostałe trzymam na oknie północnym gdzie jest chłodniej i nie dochodzi słońce.Podlewam raz w tygodniu.
jola1313,szarotka66
ANETAtak, jak się dowiedziałam, że w cieniu będą kwitły to 5 szt. u mnie zamieszkało, ale ja się zaskrętnikuję dopiero wtedy kiedy się przeprowadzęna moje mieszkanko, ale to jeszcze potrwa....
Stokrotkaniakochana zaległości to dopiero początek zaczęłam pokazywać bo jest ich sporo u mnie;). a co do storczyków to sama nie wiem dokładnie od czego zależy ilość pędzików, może od warunków jakie im zapewniamy , od ich dorosłości?
mmarylapo prostu to moja pasj ai dbam o nie i się odwdzięczają za to chyba;)
Niesia tak rhipsalisy kwitną takimi drobnymi kwiatuszkami, ale się jeszcze ich kwitnieni a nie doczekałam u mnie, ale wytrwale czekammmmm.. Kaktusiki dalej rosną tam gdzie rosły, na pikowanie oj za wcześnie, muszą podrosną i się wzmocnić.
Zobaczcie sami jak wygląda mój biały skrętnik:
Tak dobrze widzicie z 1 gałązki kwiatowej otworzył się biały kwiat i z tej samej po boku biały z fioletową obwódką u dołu.
Zdjęcia z wycieczki do lasu ligockiego w celu poszukiwania konwalii:
A teraz dalsza część zaległości...kiedy ja się z nimi odrobię?
Cissus rombolistny
Kącik u rodziców w pokoju:
Całusek biedak może przetrwa, i euphorbia milli.
Zroślicha
Mix filodendronów:
Kulejący zyguś przedszkolak znacznie podrósł:
Storczuś z cambriowatych, którego dalej nie znam nazwy nadal cieszy kwitnieniem me oczka:).
Pędzik na oncidium lada chwila i się otworzy
izabela skula Izuniu mój rhipsalis jeden stoi w pokoju gdzie ma bardzo jasno i ciepło na górze meblościanki, a 3 pozostałe trzymam na oknie północnym gdzie jest chłodniej i nie dochodzi słońce.Podlewam raz w tygodniu.
jola1313,szarotka66
ANETAtak, jak się dowiedziałam, że w cieniu będą kwitły to 5 szt. u mnie zamieszkało, ale ja się zaskrętnikuję dopiero wtedy kiedy się przeprowadzęna moje mieszkanko, ale to jeszcze potrwa....
Stokrotkaniakochana zaległości to dopiero początek zaczęłam pokazywać bo jest ich sporo u mnie;). a co do storczyków to sama nie wiem dokładnie od czego zależy ilość pędzików, może od warunków jakie im zapewniamy , od ich dorosłości?
mmarylapo prostu to moja pasj ai dbam o nie i się odwdzięczają za to chyba;)
Niesia tak rhipsalisy kwitną takimi drobnymi kwiatuszkami, ale się jeszcze ich kwitnieni a nie doczekałam u mnie, ale wytrwale czekammmmm.. Kaktusiki dalej rosną tam gdzie rosły, na pikowanie oj za wcześnie, muszą podrosną i się wzmocnić.
Zobaczcie sami jak wygląda mój biały skrętnik:
Tak dobrze widzicie z 1 gałązki kwiatowej otworzył się biały kwiat i z tej samej po boku biały z fioletową obwódką u dołu.
Zdjęcia z wycieczki do lasu ligockiego w celu poszukiwania konwalii:
A teraz dalsza część zaległości...kiedy ja się z nimi odrobię?
Cissus rombolistny
Kącik u rodziców w pokoju:
Całusek biedak może przetrwa, i euphorbia milli.
Zroślicha
Mix filodendronów:
Kulejący zyguś przedszkolak znacznie podrósł:
Storczuś z cambriowatych, którego dalej nie znam nazwy nadal cieszy kwitnieniem me oczka:).
Pędzik na oncidium lada chwila i się otworzy
- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Mmm.. konwalie.. uwielbiam je, kojarzą mi się z I Komunią Świętą ;)
- Niesia
- 200p
- Od: 23 lut 2012, o 23:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pati to jak będziesz pikować te kaktusiki to wstaw fotunię bardzo proszę bo chciałabym zobaczyć jakiej wielkości pikuje się te cuda
Ogrodniczka Niesia
- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Skrętnik cudeńko, zapisuje sie na sadzonkę