W niralowym ogródku.
- nirali
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W niralowym ogródku.
Witam wszystkich bardzo cieplutko
Troszkę zaniedbałam wątek ale brak czasu swoje robi ....ale postaram się nadrobić zaległości.
W ogrodzie większych zmian jeszcze nie robiłam bo ledwo wiosna naszła i zastanawiam się czy jej przyjścia nie przegapiłam
Patyczki puściły listki więc powinnam mieć ładne hortensje dzięki Ani
i dalej wiosna ...
magnolia szykująca się do najpiękniejszego etapu...
a to coś grzybowe czy pośniegowe?
samosiejki....
Troszkę zaniedbałam wątek ale brak czasu swoje robi ....ale postaram się nadrobić zaległości.
W ogrodzie większych zmian jeszcze nie robiłam bo ledwo wiosna naszła i zastanawiam się czy jej przyjścia nie przegapiłam
Patyczki puściły listki więc powinnam mieć ładne hortensje dzięki Ani
i dalej wiosna ...
magnolia szykująca się do najpiękniejszego etapu...
a to coś grzybowe czy pośniegowe?
samosiejki....
- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
No, wreszcie coś się dzieje w jednym z moich ulubionych ogrodów
Ślicznie ogród budzi się do życia.
Ślicznie ogród budzi się do życia.
Kasiu ale Masz kępę szachownic cudownie wygląda...oczko już wysprzątałaś
Wpadłam luknąć co się zmieniło ale nie wiem czy dobrze trafiłam ,bo przeczytałam wyżej że w ogrodzie wielkich zmian nie ma ,Kasia to na pewno Twój wątek
- madziarynka
- 200p
- Od: 21 maja 2009, o 00:34
Widzę, że wiosna już przyszła do Twojego ogródka. Ja czekam kiedy rozwiną się sadzone przeze mnie na jesieni tulipany i liczę na to, że sprzedawcy byli uczciwi i nie ożenili odmian.
Pozdrawiam i zapraszam do mnie, Magda
Początki madziarynki - czyli jak z chaszczy zrobić ogród
Początki madziarynki - czyli jak z chaszczy zrobić ogród
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Kasiu wiosenkę masz śliczną..... co to rośnie w kamyczkach.... te zielone plamy z odrobiną różu??? Z daleka nie jestem pewna.... czy to prymulki???
Wrzośce cudne...... u mnie niestety wszystkie wypadły po poprzedniej zimie
Wrzośce cudne...... u mnie niestety wszystkie wypadły po poprzedniej zimie
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Beatko jest tak jak piszesz-ogród już się budzi a po dzisiejszym deszczyku chyba trzeba będzie szykować kosiareczkę.
Z każdym dniem wszystko bujniejsze ale i pracy więcej...a mój kręgosłup coś strajkuje.
Aniu oczko wyjątkowo czyste po zimie,zaczynają ''wyłazić'' lilie wodne których o dziwo nic a nic nie zabezpieczałam na zimę a były to ''pierwszolatki''.
Kasiu witaj u mnie, cieszę się że Ci się podobają moje zmiany choć pracy jeszcze sporo ale wiosna ledwo się zaczęła więc powolutku będę realizowała zaplanowane prace.
Magduś ależ się ucieszyłam gdy zobaczyłam że u mnie jesteś Z tulipanami to jak i z innymi cebulkami jak się kupuje ''luzem'' to mogą być pomieszane. U mnie już zaczynają kwitnąć ale sporo nie wyszło po zimie.Bylinowe i cebulowe ciut idą na poczekanie aż iglaki posadzę na właściwe miejsce dopiero później będę uzupełniać kwitnącymi punkcikami.
Agniesiu dobrze wypatrzyłaś U mnie wiosna dość skromna bo kwitnących mało ale u Ciebie jak każda pora roku obfituje w cudne kwiatuchy...
Dzisiaj deszczowo więc zdjęcia w biegu robione.Wiosenne porządki prawie na ukończeniu.Na poniedziałek zostały dwie rabaty do uporządkowania i będzie można już myśleć o jakichś nowych nabytkach.
Klon i jarzębina szczepiona też się budzą...
Z każdym dniem wszystko bujniejsze ale i pracy więcej...a mój kręgosłup coś strajkuje.
Aniu oczko wyjątkowo czyste po zimie,zaczynają ''wyłazić'' lilie wodne których o dziwo nic a nic nie zabezpieczałam na zimę a były to ''pierwszolatki''.
Kasiu witaj u mnie, cieszę się że Ci się podobają moje zmiany choć pracy jeszcze sporo ale wiosna ledwo się zaczęła więc powolutku będę realizowała zaplanowane prace.
Magduś ależ się ucieszyłam gdy zobaczyłam że u mnie jesteś Z tulipanami to jak i z innymi cebulkami jak się kupuje ''luzem'' to mogą być pomieszane. U mnie już zaczynają kwitnąć ale sporo nie wyszło po zimie.Bylinowe i cebulowe ciut idą na poczekanie aż iglaki posadzę na właściwe miejsce dopiero później będę uzupełniać kwitnącymi punkcikami.
Agniesiu dobrze wypatrzyłaś U mnie wiosna dość skromna bo kwitnących mało ale u Ciebie jak każda pora roku obfituje w cudne kwiatuchy...
Dzisiaj deszczowo więc zdjęcia w biegu robione.Wiosenne porządki prawie na ukończeniu.Na poniedziałek zostały dwie rabaty do uporządkowania i będzie można już myśleć o jakichś nowych nabytkach.
Klon i jarzębina szczepiona też się budzą...
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
W biegu, nie w biegu, ale zdjęcia cudne Tulipanki prześliczne....i ta kępa koron
- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
hej Kasiu
Rzeczywiście świetnie Ci te lilie w oczku przezimowały. To młode, ale może Ci już kwitły?
Jestem pod wrażeniem kępy koron, dostałam kiedyś od Tadka dwie dorodne cebule, ale jedna zgniła mi przez zimę a i po drugiej w tym roku nie ma śladu ... nie mam reki do nich,albo mam zła glebę. A tak mi się one podobają.... ech..buźki.
Rzeczywiście świetnie Ci te lilie w oczku przezimowały. To młode, ale może Ci już kwitły?
Jestem pod wrażeniem kępy koron, dostałam kiedyś od Tadka dwie dorodne cebule, ale jedna zgniła mi przez zimę a i po drugiej w tym roku nie ma śladu ... nie mam reki do nich,albo mam zła glebę. A tak mi się one podobają.... ech..buźki.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- Grazka226
- 1000p
- Od: 12 mar 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu zdjęcia urzekające jak i zresztą Twój cały ogród
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Kasiu ależ masz piękną kępę koron Mi też zakwitły ale ja mam raptem dwa kwiatki.
Zaczynają pokazywać się sieweczki smagliczki nadmorskiej, zapytaj Reni czy nadal je chce?
Zaczynają pokazywać się sieweczki smagliczki nadmorskiej, zapytaj Reni czy nadal je chce?
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
to i ja podpisuję się pod chwalącymi Korony
...ale oczko to po prostu idealne
...ale oczko to po prostu idealne
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga