Ogród w cieniu dębów
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w cieniu dębów
Dziewczyny czy jakie macie swoje sposoby na komary?
W miniony deszczowo-pochmurny weekend te bzykadła trochę mi się dały we znaki. Trzeba będzie znowu przyzwyczaić się do nich i do walki z nimi.
A to moje leśne "rabatki"
W miniony deszczowo-pochmurny weekend te bzykadła trochę mi się dały we znaki. Trzeba będzie znowu przyzwyczaić się do nich i do walki z nimi.
A to moje leśne "rabatki"
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beaciu Twoje leśne rabatki są śliczne ,ale pewnie ,to niezła komarownia .U mnie też pelno tego dziadostwa .Rano jak wychodzę do ogrodu ,to się cała psiukam ,bo inaczej to by mnie zeżarły .
Beatko: rododendron faktycznie śliczny..a azalia będzie miała fioletowe kwiatuszki?
- anastazja B
- 1000p
Ewo jak jest słoneczko to ich nie ma , ale w pochmurne dni i wieczorem ruszają do boju. Rekord pobiły 2 lata temu, kiedy w lipcu i sierpniu prawie codziennie padało , wszędzie było od nich szaro .W zeszłym roku dla równowagi było ich malutko. Jak jestem kilka dni na działce to przyzwyczajam się do nich ( szkoda ,że one do mnie nie i mnie nie omijają)
Psiukacze są jednak do przeżycia konieczne . Bardzo skuteczne są tez palące spiralki zapachowe.
Dobre rezultaty przynosi smarowanie skóry liśćmi świeżej ,rozgniecionej mięty lub bazylii.
A jak mnie bardzo wkurzają mam ochotę kupić pistolet i je wszystkie powystrzelać!
Psiukacze są jednak do przeżycia konieczne . Bardzo skuteczne są tez palące spiralki zapachowe.
Dobre rezultaty przynosi smarowanie skóry liśćmi świeżej ,rozgniecionej mięty lub bazylii.
A jak mnie bardzo wkurzają mam ochotę kupić pistolet i je wszystkie powystrzelać!
- ewa_rozalka
- 1000p
Chciałabym to zobaczyć
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Komary szaleją i u mnie przeważnie przegrywam pozostaje bąbel i drapanko
- avalonne
- 500p
- Od: 9 wrz 2012, o 22:21
Beatko, rzeczywiście Twoje zakątki wyglądają jak kwietne miejsca na leśnych polankach ślicznie i tak naturalnie uroczo
Co do komarów, to testowaliśmy różne środki. W tamtym roku smarowaliśmy się olejkiem waniliowym do ciasta Pachnieliśmy wszyscy jak pączki, ale komary jakby mniej gryzły
Co do komarów, to testowaliśmy różne środki. W tamtym roku smarowaliśmy się olejkiem waniliowym do ciasta Pachnieliśmy wszyscy jak pączki, ale komary jakby mniej gryzły
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
2 lata temu miałam pomarańczową ,ale po długotrwałych deszczach zaczęła marnieć pomimo ,że miała miejsce idealne dla siebie .Nawet zimę przeżyła ,a latem padła .Znów sobie kupię chyba będą w niedzielę na wystawie .Piękna ta azalia
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lewizja swoją urodą bije wszystko.to piękny,rzadko spotykany kwiat.U mnie nie przetrzymywał zim,podobno nie lubi być zalany.Wybrałaś mu idealne miejsce.Azalia i rhododendron sie spieszą,u mnie jeszcze pączki śpią.
Oj,przeceniasz się kochana!Trafić z pistoletu do komara... Zastanawia mnie ten miętowy sposób,może by tak wianek na głowę?
Oj,przeceniasz się kochana!Trafić z pistoletu do komara... Zastanawia mnie ten miętowy sposób,może by tak wianek na głowę?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- anastazja B
- 1000p
Renata1962 no niestety ale trzeba się zabezpieczać
avalonne olejki na komary też są dobre szczególnie szczególnie waniliowy, choć później chodzi się pachnącym jak ciasteczko
JAKUCH mi też 2 lata temu padły 3 duże kępki lewizji właśnie po tych długotrwałych deszczach, one nie znoszą zalania. Dlatego teraz sadzę je na góże skalniaczka. A zimuja jak dotąd dobrze
Miriam wianek z mięty to raczej nie pomoże , komary nie dają się nabrać na niewinność
Miętę najpierw trzeba rozetrzeć np. w moździerzu i wtedy się nią natrzeć.
Trafić do komara z pistoletu...hm...zdesperowany człowiek gotowy jest na wszystko!
pierwszy anemon
rabatka z kannami, rośnie tam jeszcze liatra biała. mieczyki margerytki, łubin, a po obu brzegach róże
biała skalnica
avalonne olejki na komary też są dobre szczególnie szczególnie waniliowy, choć później chodzi się pachnącym jak ciasteczko
JAKUCH mi też 2 lata temu padły 3 duże kępki lewizji właśnie po tych długotrwałych deszczach, one nie znoszą zalania. Dlatego teraz sadzę je na góże skalniaczka. A zimuja jak dotąd dobrze
Miriam wianek z mięty to raczej nie pomoże , komary nie dają się nabrać na niewinność
Miętę najpierw trzeba rozetrzeć np. w moździerzu i wtedy się nią natrzeć.
Trafić do komara z pistoletu...hm...zdesperowany człowiek gotowy jest na wszystko!
pierwszy anemon
rabatka z kannami, rośnie tam jeszcze liatra biała. mieczyki margerytki, łubin, a po obu brzegach róże
biała skalnica
- ewa_rozalka
- 1000p
Duże masz Beatko kanny .Moje to maleństwa ,zastanawiam się czy zdążą zakwitnąć .
- avalonne
- 500p
- Od: 9 wrz 2012, o 22:21
Beatko, kannom się chyba podoba w ogrodzie, bo ładnie wyglądają
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Beatko, cudne są takie kwiatowe plamki pod drzewami Kiedyś bardzo marzyła mi się leśna działeczka, ale bez samochodu posiadanie takiej działki było by uciążliwe. Dobrze że choć u Ciebie mogę się napatrzeć