Ogródek Robaczka cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 8

Post »

Kasiu, u mnie też tydzień rozpoczął się pracowicie. Wczoraj podoniczkowałam resztę prezentów roślinnych od forumowej koleżanki. Wieczorem padłam jak szczygieł.
Coraz ciekawiej się robi u Ciebie. Czekam z niecierpliwością na pokaz glicynii oraz na zarośnięte pergole przy wejściu.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kasiu, wczoraj po fotkach u Alicji obejrzałam każdy różany listek z osobna, nie było to łatwe ale.....i znalazłam jedną taką paskudę o której piszesz. ;:202 Wydaje mi się, no niemal jestem pewna że to była bruzdownica. Była bo natychmiast dokonałam eksterminacji. Zaraz zrobiłam oprysk, mam nadzieję że to przypadek pojedyńczy i po oprysku się więcej nie pokaże. Na różach nie widać żadnych strat. Dzięki za uprzedzenie mnie o tym zagrożeniu ;:196
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiedzialam, wiedzialam, ze to nie chodzi o buczka tylko namietnie szukasz miejsca na upatrzonego wiaza :;230
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, w mojej opinii wiąz Camperdowni pasuje np. w miejscu przejścia z pokoju do pokoju ogrodowego i można go usytuować gdzieś na szczycie rabaty (lekko cofnięty). Druga opcja to ławeczka, a za nią luźno rosnący parasol wiązu... Trzecia, to drzewko posadzone gdzieś przy pergoli z rozpostartą koroną.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

No wcale się Kasi nie dziwię że szuka dla niego miejsca bo ja też marzę o tym drzewku. Choć są o nim różne opinie, że chorowity.
Nie zmienia to faktu że do mnie raczej nie pasuje ;:145
Kasiek, znajdziesz miejsce, Aga daje fajne typy....
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

April, ja tez czytałam, ze chorowity...ale jakoś mnie to nie zniechęca... ;-)
Aguś, dzięki za głos w sprawie ;:196 Ja tez jestem zdania, że tego typu unikat powinien zaznaczać punkt optyczny na rabacie, linię przejścia do innej części ogrodu etc. Tyle, ze u mnie takie miejsca się skończyły ;:131 Jedyne miejsce na rabacie gdzie mógłby zamieszkać to zachodnia strona pomiędzy wiatą a pergolą, a tam trochę będzie upchnięty...na froncie nie mam miejsca..za lawką jest brzoza, więc się nie zmieści...
Julek, byłeś u mnie, ratuj.....
Aprilku, dobrze że upolowałaś tą bestię ;:134
Marzenko, pracowity poniedziałek, a dzisiaj ciąg dalszy ;:219 miłego dnia!
Majeczko, nawet nie wiesz jak ja czekam na ND ;:170 Ma długaśne pędy jak na jeden rok, prawda?
Małgosiu, wyskakuj na drabinę i papparazzi! ;:177 Warto ;:215

Pozdrowienia dla ludu pracującego i leniuchującego :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Kasiu, według mnie buk z pięknymi listkami wygląda u Ciebie bardzo ładnie i nie zamieniłabym go na nic o zielonych liściach. A jeśli chodzi o wiąz Camperdowni w Twoim ogrodzie to....przykro mi, ale ja go tam nie widzę wcale.
Według mnie to drzewko nie pasuje do Twojego ogrodu. Jeśli jego zakup spełni Twoje marzenie o nim, to wciśnij go pomiędzy wiatą a pergolą i tam wtopi się w otoczenie. Będziesz zadowolona z jego posiadania a on nie będzie narzucał się swoim wyglądem innym pięknościom u Ciebie.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Poratowac nie poratuje, bo miedzy bogiem a prawda nie widze u Ciebie miejsca na Wiaza :twisted: Najlepiej jak dasz sobie na wstrzymanie i skreslisz ta pozycje z listy chciejstw - no nie da sie miec wszystkiego :wink:
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Wreszcie masz swój " Glicyniowy Parasol " ...i ja się cieszę ,że się doczekałaś kwiatów ;:138 .
Kasiu ...jak Ty robisz , że tulipany się u Ciebie nie uwsteczniają - nie powracają do pierwotnej postaci ? Wykopujesz je , czy też kupujesz co roku nowe ? Moje strasznie w tym roku poszły w żółtki ...których u siebie nie miałam ...ani jednego w tamtym roku ...
Paschmina - jak na Królową przystało - w iście królewskiej donicy ;:108 .

Pozdrowienia ze słonecznej Małopolski ;:196 :wit
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Kasiu u mnie rośnie tylko jedna wisteria więc jak te twoje 4 zarosną tą pergolę to dopiero będzie widok,
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Danusiu, mam nadzieję na efekt za kilka lat :uszy
Jagódko, moje najstarsze tulipany mają 3 lata..tyle co cały ogród ;:131 Trudno więc mówisz o jakichkolwiek doświadczeniach..jeszcze ich nie wykopywałam, ale co roku dosadzam nowe ;:333 W tym roku postaram się trochę wykopać, muszę im zmienić miejsca, więc będzie peretekst ;-)) Parasol glicyniowy coraz piękniejszy! Dziękuję za odwiedziny ;:196
Jule, co racja, to racja :uszy Krótko i na temat, dzięki!
Madziu, nie będę na się wciskać takiego pięknego drzewa na rabatę..to takie chciejstwo, w dodatku nie tanie, więc dam sobie na wstrzymanie ;-)

Udało mi się dzisiaj zrobić oprysk, kilka bruzdownic wykończyłam ręcznie :twisted:
Zostawiam widoki z popołudniowego spaceru i spadam lulu ;:19

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

róże pączkują!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gertrude Jekyll zakwitnie jako pierwsza ;:167 Kupiłam ją kilka tygodni temu :D
Obrazek

i takie tam...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Cudownie u Ciebie! Tyle tulipanów jeszcze kwitnie :shock: Najpiękniejsze dla mnie różowe maźnięte zielenią, a szczególnie papuzie ;:167 Pamiętasz jak się nazywają? Bardzo lubię takie kolorki. Parasol glicyniowy już prawie... Ale się musisz cieszyć :wink: Trawnik też wymiata ;:333 Dobrze, że pogoda była dzisiaj dobra na oprysk, bo pewnie nie zasnęłabyś przez bruzdownicę :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Pasę oczy Twoją glicynią :D Swojej się nie doczekałam i nie doczekam, więc muszę nadrobić.
Kilka róż zmieszczę na zeszłorocznej rabacie jesienią, pewnie następne sztuki dostaną swoją własną.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”