Pomidorki koktajlowe - 4 cz.
-
- 50p
- Od: 8 maja 2014, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 4 cz.
Też pomyślałam o tym, że to objaw braku światła, ale liście i ich łodygi są masywne, ładne. Ekspozycja południowo wschodnia, światła dużo, balkon niczym nie osłonięty.
Na moich pomidorkach pojawiły się mszyce (pomidory są w donicach na balkonie). Szukałam na nie jakiegoś ekologicznego sposobu i wyczytałam w necie, że skuteczny będzie oprysk z mleka i wody. Czy takim roztworem mogę też pryskać po owocach, czy też je dokładnie omijać ?
Takie informacje w necie zamieszczają chyba zakłady mleczarskie ?.
Monka - weź bawełnianą szmatkę i pocieraj owoce delikatnie tym mleczkiem.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 9 maja 2014, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Co do mszyc: u mnie też pojawiły się na balkonie ale głównie na poziomkach. Próbowałam naturalnych metod: mleko z wodą, gnojówka z pokrzyw 24h, oprysk astvitem, roztworem czosnku i płynem do naczyń. Ten ostatni sposób nieco pomógł, ale mszyce nadal były- pewnie zabrakło mi cierpliwości... Ostatecznie poszłam do obi kupiłam coś na mszyce (nie miałam jeszcze owoców) i po pierwszym oprysku miałam je z głowy.
Po pewnym czasie zauważyłam kilka imigrantek na pomidorach- oprysk octanem wapnia je odstraszył
Po pewnym czasie zauważyłam kilka imigrantek na pomidorach- oprysk octanem wapnia je odstraszył
Emigrantek. O imigrantkach można mówić jesienią. Emigrantki zakładają kolonie letnie a imigrantki- zimujacekrukofanka pisze:zauważyłam kilka imigrantek
Posadziłem pomidory P-20, Isis Candy, Red Pear . Jak należy je prowadzić?. Nie wiem czy są to pomidory karłowe czy wysokie.
Jerzy
- chmielu11
- 200p
- Od: 21 lip 2013, o 22:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak prowadzić Megagrona w szklarni a jak w gruncie na ile gron żeby zdążył dojrzeć.?
Pozdrawiam Krzysiek
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
P20 to u mnie wysoki krzak
chmielu11 Na Twoje pytanie dzisiaj już ktoś odpowiadał O ile dobrze paniętam, to w gruncie 2 a pod folią 3
chmielu11 Na Twoje pytanie dzisiaj już ktoś odpowiadał O ile dobrze paniętam, to w gruncie 2 a pod folią 3
- gapapl
- Od: 1 maja 2014, o 21:55
Szczerze mogę napisać,że mi mleko pomogło na mszyce.Sceptycznie do tego podeszłam,ale faktycznie zadziałałoforumowicz pisze:Takie informacje w necie zamieszczają chyba zakłady mleczarskie ?.
Koniec świata.
Jak tu karmić niemowlęta czy dzieci mlekiem, skoro ono zabija nawet mszyce. Nie tylko mszyce. Grzyby, bakterie, wirusy....
Jak tu karmić niemowlęta czy dzieci mlekiem, skoro ono zabija nawet mszyce. Nie tylko mszyce. Grzyby, bakterie, wirusy....
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Umie ktoś rozpoznać koktajlowke po gronach/kwiatach i po kilku malutkich pomidorkach?
-
- 50p
- Od: 14 lut 2014, o 17:25
Na mojej Maskotce kolejne kwiaty kwitną i szybko usychają !!!! Pomocy, jak mam je ratować, aby zobaczyć choć kilka pomidorków ?
Pozdrawiam mati917533
- Jestem nowy więc czasem będę prosił o pomoc
- Jestem nowy więc czasem będę prosił o pomoc