Ogród mojego życia..
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród mojego życia..
Tak Czubatka jest świetna. Trzeba będzie na nią zapolowac
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Witam cieplutko
Wpadłam nadrobić i mam oczopląsy od kolorów.
Cudnie wszytko kwitnie a dalie zjawiskowe, mi muszą wystarczyć te stare babcine bo brak miejsca na zimowanie.
Wpadłam nadrobić i mam oczopląsy od kolorów.
Cudnie wszytko kwitnie a dalie zjawiskowe, mi muszą wystarczyć te stare babcine bo brak miejsca na zimowanie.
Witam Wszystkich Dziękuję za wszystkie miłe wpisy
Miło słyszeć takie słowa uznania dla moich roślin
Izabelo Dziękuję za miłą wizytę i wpis
Lidko Cieszę się że podobają Ci się moje jednoroczne, ale co wiosnę myślę że już nie będę siała jednorocznych, ale zawsze wychodzi odwrotnie i ten goździk to też jednoroczny
Gosiu czubatka ubiorkolistna to bezproblemowa wysiana na wiosnę i sobie rośnie
Kasiulka Ja się cieszę że do mnie zaglądasz U Ciebie też zawsze podziwiam chociaż nie zawsze piszę. Dalie są piękne zwłaszcza te dawne, sentymentalne tylko mało spotykane już.
Dalie i róże zajmują w moim ogrodzie szczególne miejsce, posiadam kilkanaście sztuk dali.
Swoją urodą zachwycają, nie tylko wyglądem, ale i odmiennością kwiatów i kolorów.
Moją dumą są różne gatunki dalii zbieram je już od dwóch lat. Jednorocznych sianych dali nie mam ale dzisiaj dalie sadzone z bulw i lilie bo akurat w pełni kwitną.
Dalie nie znam nazw bo to takie kupowane gdzie spotkam i jeszcze nie wszystkie kwitną.
Teraz kilka lili żeby nie było za dużo fotek .
Na ostatniej fotce lobelia szkarłatna.
Miło słyszeć takie słowa uznania dla moich roślin
Izabelo Dziękuję za miłą wizytę i wpis
Lidko Cieszę się że podobają Ci się moje jednoroczne, ale co wiosnę myślę że już nie będę siała jednorocznych, ale zawsze wychodzi odwrotnie i ten goździk to też jednoroczny
Gosiu czubatka ubiorkolistna to bezproblemowa wysiana na wiosnę i sobie rośnie
Kasiulka Ja się cieszę że do mnie zaglądasz U Ciebie też zawsze podziwiam chociaż nie zawsze piszę. Dalie są piękne zwłaszcza te dawne, sentymentalne tylko mało spotykane już.
Dalie i róże zajmują w moim ogrodzie szczególne miejsce, posiadam kilkanaście sztuk dali.
Swoją urodą zachwycają, nie tylko wyglądem, ale i odmiennością kwiatów i kolorów.
Moją dumą są różne gatunki dalii zbieram je już od dwóch lat. Jednorocznych sianych dali nie mam ale dzisiaj dalie sadzone z bulw i lilie bo akurat w pełni kwitną.
Dalie nie znam nazw bo to takie kupowane gdzie spotkam i jeszcze nie wszystkie kwitną.
Teraz kilka lili żeby nie było za dużo fotek .
Na ostatniej fotce lobelia szkarłatna.
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Piękne są te Twoje dalie, Marusiu.
Ta ciemno bordowa, w słońcu wygląda prześlicznie.
Lubię lobelie, ale jeszcze bardziej je lubią nornice grasujące w moim ogrodzie. Tylko niebieska się uchowała już trzeci sezon.
Ta ciemno bordowa, w słońcu wygląda prześlicznie.
Lubię lobelie, ale jeszcze bardziej je lubią nornice grasujące w moim ogrodzie. Tylko niebieska się uchowała już trzeci sezon.
Marysiu pięknie u Ciebie kolorowo napisz jaką wysokość osiąga Twoja alstromeria ,jestem ich wielbicielką 7 donic ale niskie
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Jest najpiękniejszy kwiatuszek ogrodowy drapanki dla Mikusia
Marusiu zachwycam się zawsze jednorocznymi bo masz takie dorodne
Różyczki i lilie piękniste
Marusiu zachwycam się zawsze jednorocznymi bo masz takie dorodne
Różyczki i lilie piękniste
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
Witam Kochani i bardzo dziękuję za wpisy
Lato w pełni czas na przerabianie przetworów i znowu mało czasu na pisanie, ale dobrze że urodzajny rok na owoce i warzywka, no na kwiaty też bo ładnie kwitną.
Beatko Ta ciemno bordowa dalia to Hat Noir ona wygląda w środku prawie aż czarna.A lobelię to na zimę wykopuję do donicy i w altanie zimuje.
Anno Mam alstromerie już 3 lata i rosnie w gruncie do jesieni potem wykopuje do donicy i zimuję w altanie. A dorasta tak 60-70 cm. wysokości.
Maryniu Mikuś drapanki od Ciebie dostał Te jedno roczne muszę pozbierać bo już niektóre przekwitły jeszcze tylko na astry czekam.
Dla Ciebie Maryniu dzisiaj jedno rocznych trochę.
porcelanka
czubatka ubiorkolistna
cynia skabiozowa
Kosmos i przetacznik
cynia i godecja
godecje i ubiorek okółkowy
Mak
lwie paszcze
aksamitki Aurora
ostropest
kosmidium
pępawa
szarłat wyniosły
maczek kalifornijski
cynie mieszanka
No i nie może zabraknąć liliowców które jeszcze pięknie kwitną bo to w dużej mierze Maryniu Twoja zasługa A jednorocznych jeszcze coś będzie
Lato w pełni czas na przerabianie przetworów i znowu mało czasu na pisanie, ale dobrze że urodzajny rok na owoce i warzywka, no na kwiaty też bo ładnie kwitną.
Beatko Ta ciemno bordowa dalia to Hat Noir ona wygląda w środku prawie aż czarna.A lobelię to na zimę wykopuję do donicy i w altanie zimuje.
Anno Mam alstromerie już 3 lata i rosnie w gruncie do jesieni potem wykopuje do donicy i zimuję w altanie. A dorasta tak 60-70 cm. wysokości.
Maryniu Mikuś drapanki od Ciebie dostał Te jedno roczne muszę pozbierać bo już niektóre przekwitły jeszcze tylko na astry czekam.
Dla Ciebie Maryniu dzisiaj jedno rocznych trochę.
porcelanka
czubatka ubiorkolistna
cynia skabiozowa
Kosmos i przetacznik
cynia i godecja
godecje i ubiorek okółkowy
Mak
lwie paszcze
aksamitki Aurora
ostropest
kosmidium
pępawa
szarłat wyniosły
maczek kalifornijski
cynie mieszanka
No i nie może zabraknąć liliowców które jeszcze pięknie kwitną bo to w dużej mierze Maryniu Twoja zasługa A jednorocznych jeszcze coś będzie
Marusia.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogata liliowcowa rabata, piękne dalie i urocze jednoroczne. Twój ogród aż kipi od kolorów, a spacer po nim to istna przyjemność.
U mnie już powoli widać jesień, większość letnich roślin przekwitła i zasycha. Zakwitły zawilce japońskie i pierwszy aster jesienny.
U mnie już powoli widać jesień, większość letnich roślin przekwitła i zasycha. Zakwitły zawilce japońskie i pierwszy aster jesienny.
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Ja jak do kogoś zaglądam to się wpisuje bo fajnie zostawić ślad że się było
Witam cieplutko, podziwiam dalie bo mam tylko 3 i to babcine które utrzymuje mimo wieku.
Piękne masz kolory na takie dni jak dziś to super sesja
Pole liliowców przepiękne a co do jednorocznych wysiewałaś je w domu czy prosto do gruntu? pięknie rosną
Witam cieplutko, podziwiam dalie bo mam tylko 3 i to babcine które utrzymuje mimo wieku.
Piękne masz kolory na takie dni jak dziś to super sesja
Pole liliowców przepiękne a co do jednorocznych wysiewałaś je w domu czy prosto do gruntu? pięknie rosną
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Co do Ciebie wyjdę to coś nowego zobaczę
Tym razem wpadła mi w oko pępawa i porcelanka
Skąd Ty bierzesz te roślinki?
Ja w życiu nie słyszałam
Tym razem wpadła mi w oko pępawa i porcelanka
Skąd Ty bierzesz te roślinki?
Ja w życiu nie słyszałam
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marusiu dziękuję za piękne jednoroczne, które zdobią ogród
onętek i pępawa są cudne, pozostałym też nic nie brakuje bo całe łany pięknie się komponują
onętek i pępawa są cudne, pozostałym też nic nie brakuje bo całe łany pięknie się komponują
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
Witam Wszystkich w świąteczne południe
Lidko Dziekuje za tak miłe słowa Kwitną już jesienne kwiaty lato jakoś szybko zleciało.
Widać już jesienne klimaty
Gosiu za miłe odwiedziny bardzo dziękuję A nasionka jednorocznych to kupuję przeważnie w Marketach i wysiewam do gruntu i co wyjdzie to jest Są nasiona co nie wschodzą, albo wzejdzie tylko jedna roślinka tak mi się zdarzyło z Didiscus caeruleus.
Maryniu dziękuję że pooglądałaś i podobają Ci się moje jednoroczne, Jak trzeba je plewić to mówię sobie że już nie będę siała tej drobnizny, ale jak pokażą sie nasiona znowu pewno nie wytrzymam i nakupuję
A teraz trochę fotek bo wszystko szybko kwitnie a róże jak drugi raz pięknie zakwitły.
To część róż prawie wszystkie powtarzają kwitnienie, Dalie też pięknie sie prezentują mimo że ślimaki zjadają im kwiaty.
No i takie tam sobie floksy, hortensje, bodziszek, kanny.
To teraz zdobiące ogród, mam jeszcze jednoroczne ale to później wstawię żeby nie zanudzać.
Lidko Dziekuje za tak miłe słowa Kwitną już jesienne kwiaty lato jakoś szybko zleciało.
Widać już jesienne klimaty
Gosiu za miłe odwiedziny bardzo dziękuję A nasionka jednorocznych to kupuję przeważnie w Marketach i wysiewam do gruntu i co wyjdzie to jest Są nasiona co nie wschodzą, albo wzejdzie tylko jedna roślinka tak mi się zdarzyło z Didiscus caeruleus.
Maryniu dziękuję że pooglądałaś i podobają Ci się moje jednoroczne, Jak trzeba je plewić to mówię sobie że już nie będę siała tej drobnizny, ale jak pokażą sie nasiona znowu pewno nie wytrzymam i nakupuję
A teraz trochę fotek bo wszystko szybko kwitnie a róże jak drugi raz pięknie zakwitły.
To część róż prawie wszystkie powtarzają kwitnienie, Dalie też pięknie sie prezentują mimo że ślimaki zjadają im kwiaty.
No i takie tam sobie floksy, hortensje, bodziszek, kanny.
To teraz zdobiące ogród, mam jeszcze jednoroczne ale to później wstawię żeby nie zanudzać.
Marusia.
- IzabelaS
- 500p
- Od: 15 cze 2010, o 23:21
Te białe hortensje, Marusiu, to cudo. W ogóle wszystko Ci bogato kwitnie, jak to w sierpniu. Floks przepiękny, i dalie także.