Canna - Paciorecznik cz.7
- iwek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Canna - Paciorecznik cz.7
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Mam pytanie ,czy canny mogą się ''wyrodzić '' i zakwitnąć inaczej ,zwyczajnie
Pozdrawiam Alicja
Witam, z tego co mi wiadomo, kanny sadzone z kłącza nie "wyradzają się". Natomiast wyhodowane z nasion zebranych z rośliny mogą być różne, piękne albo całkiem zwykłe...
Pozdrawiam,
Edyta
Edyta
Podziwiam Wasze piękne kany takie dorodne i kolorowe Ja mam tylko zwykłe takie dawne odmiany,..
Ta pierwsza jest wysoka, a druga jest niska.
Ta pierwsza jest wysoka, a druga jest niska.
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Pozdrawiam Alicja
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu nasionko chyba było z Tropical Rose, wyszły mi trzy prawie jednakowe, dość niskie.
Kochani dziękuję, to nie ten kolor którego poszukuję, ale cudowna jest ta niepewność i oczekiwanie co też wyrośnie z naszej sieweczki.
Cieszę się, że pokazujecie swoje piękności i sami sobie odpowiadacie, cudownie. Ten wątek jest dla wszystkich kochających pacioreczniki. Zapraszam.
Watermelon blue, ładnie rośnie.
Kochani dziękuję, to nie ten kolor którego poszukuję, ale cudowna jest ta niepewność i oczekiwanie co też wyrośnie z naszej sieweczki.
Cieszę się, że pokazujecie swoje piękności i sami sobie odpowiadacie, cudownie. Ten wątek jest dla wszystkich kochających pacioreczniki. Zapraszam.
Watermelon blue, ładnie rośnie.
pozdrawiam Tomek
Canny to piękne rośliny,marzy mi się choć jedna miniaturowa,mam te zwykłe zielone.
W tym roku coś późno wsadziłam bo liściory owszem są ale kwiatka brak
U Ciebie napasłam oczy ,gratuluję z całego serca.
W tym roku coś późno wsadziłam bo liściory owszem są ale kwiatka brak
U Ciebie napasłam oczy ,gratuluję z całego serca.
- vinetou80
- 200p
- Od: 7 lut 2013, o 16:40
Witam,generalnie interesują mnie raczej rośliny (drzewa,krzewy)owocowe,które mogą przetrwać w naszym klimacie,ale są u nas mało znane lub wcale...ale Canny już dawno miałem na oku.Ponieważ wyglądają egzotycznie a w tamtym roku 20września byłem w Krakowskim arboretum i była wielka rabata z nimi.Mam od mojej ciotki wsadzone w grunt dość późno a i do donic po zimie kłącza późno wsadziłem przed przesadzaniem do gruntu.
Teraz kilka pytań,co to za odmiana bo niechce mi się wertować tyle stron na forum
Czy jest jakaś fajna strona z odmianami Cann i opisem,może być zagraniczna byle po angielsku
Czy ktoś z Was ma wiedzę,gdzie jest największy wybór kłączy tej rośliny,może być w wiadomości na pw odpowiedź...
A i czy to prawda,że są odmiany których kłącza wytrzymują -16C,widziałem na jednym portalu taką aukcję,no i jakie mogą być najwyższe w naszym klimacie,wiem ,że są odmiany gdzie rosną bardzo wysokie,ale czy da radę w pl?
Teraz kilka pytań,co to za odmiana bo niechce mi się wertować tyle stron na forum
Czy jest jakaś fajna strona z odmianami Cann i opisem,może być zagraniczna byle po angielsku
Czy ktoś z Was ma wiedzę,gdzie jest największy wybór kłączy tej rośliny,może być w wiadomości na pw odpowiedź...
A i czy to prawda,że są odmiany których kłącza wytrzymują -16C,widziałem na jednym portalu taką aukcję,no i jakie mogą być najwyższe w naszym klimacie,wiem ,że są odmiany gdzie rosną bardzo wysokie,ale czy da radę w pl?
LEGENDS NEVER DIE
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
Tomku ta Bella bardzo ciekawa, cudowny ten intensywny róż.
Wiera pacioreczniki to nie są miniaturki. Najniższe to te z serii Tropical.
Vinetou nie mam pewności jaka to odmiana. Podobna do Tropical Yellow, ale nie dam głowy.
Nie znane mi są odmiany, które wytrzymałyby mrozy i nie wierzę, że takie są.
Wysokość nie jest uzależniona od klimatu jaki mamy tylko od odmiany, opieki, stanowiska, nawożenia.
Wyoming
Wiera pacioreczniki to nie są miniaturki. Najniższe to te z serii Tropical.
Vinetou nie mam pewności jaka to odmiana. Podobna do Tropical Yellow, ale nie dam głowy.
Nie znane mi są odmiany, które wytrzymałyby mrozy i nie wierzę, że takie są.
Wysokość nie jest uzależniona od klimatu jaki mamy tylko od odmiany, opieki, stanowiska, nawożenia.
Wyoming
- vinetou80
- 200p
- Od: 7 lut 2013, o 16:40
Byłem w Krakowie w ogrodzie botanicznym, mieli jeszcze wyprzedaż roślin w tym canny po dobrych pieniądzach różne odmiany, pojedyncze i w większych doniczkach, chyba 7litrowych, kwitnące. Niestety nie mam samochodu a pociągiem 25 km wieźć, trochę słabo
LEGENDS NEVER DIE
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
Masz może fotki, jakie tam były odmiany?
Pink Sunburst
Pink Sunburst