U Violi " Za oknem " cz.2
- Viola K
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Violi " Za oknem " cz.2
Witam wszystkich wieczorową porą. W końcu przyszła wiosna .... i już będzie coraz cieplej ... a w ogrodach czeka nas dużo, dużo pracy.
Tymczasem u mnie w domku mieszka dziewięć małych piesków i ich mama Kokosiki rosną w oczach, wczoraj skończyły dwa tygodnie. Stawiają już pierwsze kroczki i otwierają swoje oczka.
Martusiu ,oj będę miała ogród przewrócony do góry nogami
Mariusz , kolejne orzeszki kiełkują. Lubię je obserwować, zawsze coś ciekawego wychodzi. Tutaj widzę uciekającego siłacza
Wiola dziękuję i zapraszam częściej
Kobea pnąca
Lobelie, wysiałam trzy kolory.
Ewo , ja mam dużo odmian arbuzów na ten rok Będzie dodatkowe miejsce w ogródku, żeby się pomieściły i miały wygodnie.
Ryż ozdobny
Moniczko, proszę Kochana specjalnie dla Ciebie, widoczek w szklarni
Cynia " Oklahoma White "
Rudbeckia hirta 'Solar Eclipse' oraz Chim Chiminee
będą chryzantemki z nasion "Autumn Glory'
Verbena stricta
Gazanie Sunshine Mix
Złotokapy
Starce
Selerki
Musztardowiec jadalne liście jak sałata
dzisiaj pikowana, lawenda
kukurydza
rzodkiewka, koperek i sałata
Por
Heliotropy
Dobrej nocki
Tymczasem u mnie w domku mieszka dziewięć małych piesków i ich mama Kokosiki rosną w oczach, wczoraj skończyły dwa tygodnie. Stawiają już pierwsze kroczki i otwierają swoje oczka.
Martusiu ,oj będę miała ogród przewrócony do góry nogami
Mariusz , kolejne orzeszki kiełkują. Lubię je obserwować, zawsze coś ciekawego wychodzi. Tutaj widzę uciekającego siłacza
Wiola dziękuję i zapraszam częściej
Kobea pnąca
Lobelie, wysiałam trzy kolory.
Ewo , ja mam dużo odmian arbuzów na ten rok Będzie dodatkowe miejsce w ogródku, żeby się pomieściły i miały wygodnie.
Ryż ozdobny
Moniczko, proszę Kochana specjalnie dla Ciebie, widoczek w szklarni
Cynia " Oklahoma White "
Rudbeckia hirta 'Solar Eclipse' oraz Chim Chiminee
będą chryzantemki z nasion "Autumn Glory'
Verbena stricta
Gazanie Sunshine Mix
Złotokapy
Starce
Selerki
Musztardowiec jadalne liście jak sałata
dzisiaj pikowana, lawenda
kukurydza
rzodkiewka, koperek i sałata
Por
Heliotropy
Dobrej nocki
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Wioluś,ale masz słodkie te Kokosiki i tak pięknie się chowają ,już ich widzę oczami wyobraźni jak wyjdą na pole ,na trawkę to będzie chyba przedstawienie,rozsady masz cudowne ,tyle serca we wszystko wkładasz i tak się odwdzięczają ,pozdrawiam
Kokosiki jakie przytulaski,słodziaki
Zdjęcie orzeszka mnie rozbawiło,super rosną
Lobelię wysiewałem bez powodzenia a twoja bardzo ładnie wygląda
Zdjęcie orzeszka mnie rozbawiło,super rosną
Lobelię wysiewałem bez powodzenia a twoja bardzo ładnie wygląda
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Wiolu ale masz kokosików Słodkie maleństwa,no to się musi mamusia uwijać,by wszystkie nakarmić
Twoje siewki to mistrzostwo,zawsze podziwiam.Wszystko czego się tkniesz robi się zielone
Najbardziej spodobał mi się siłacz.Lobelia jaka tłuściutka,moje jeszcze mikre,ale poczekam,może się zagęści?
Tak sobie oglądam Twoje poletka i nagle sobie przypomniałam,że dmuszka zapomniałam wysiać,a nasiona w torebce leżą
Jak myślisz,wysiewać,czy już za późno?
Twoje siewki to mistrzostwo,zawsze podziwiam.Wszystko czego się tkniesz robi się zielone
Najbardziej spodobał mi się siłacz.Lobelia jaka tłuściutka,moje jeszcze mikre,ale poczekam,może się zagęści?
Tak sobie oglądam Twoje poletka i nagle sobie przypomniałam,że dmuszka zapomniałam wysiać,a nasiona w torebce leżą
Jak myślisz,wysiewać,czy już za późno?
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Violka Maluszki słodkie - mam Owczarka Staroangielskiego, jak był malutki to też taka włochata fasolka była ... Teraz to wielkolud Rozsady wspaniałe ... jednak co szklarnia to szklarnia Niech tylko ta wiosna się wreszcie rozkręci życzę.
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Violu, jakbym się nie bała Kokosa, to bym zamieszkała w Twojej szklarni ;)
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Violka, masz już Kokosiki pozamawiane, czy wszystkie zostają? Pamiętam, jak bolesne były te rozstania. Miały imiona, były moimi małymi pieseczkami,,,,,aż przychodziły te chwile, kiedy trzeba było się rozstać. Bolało.
Ostatni miot nie chciałam, by Zuza nadawała imiona, ale nie dało się, one były na jakiś czas nasze.
Zazdroszczę Ci tej folii, szalejesz na maxa. Uwielbiam oglądać Twoje sieweczki
Ostatni miot nie chciałam, by Zuza nadawała imiona, ale nie dało się, one były na jakiś czas nasze.
Zazdroszczę Ci tej folii, szalejesz na maxa. Uwielbiam oglądać Twoje sieweczki
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Viola Kokosiki są przeurocze, zakochałam się Zaglądałam do Twojego wątku tak co dwa dni ostatnio, bardzo ciekawa szczeniaczków i postępów w szklarni. Wszystko rośnie Ci jak zaczarowane! Kukurydza jest piękna, a jakie ma grube łodygi A moja dalej nie wysiana Jakoś się nie mogę w tym roku obrobić
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Violu a jak tam wiosna na ogrodzie? Kokoski już były na powietrzu?
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
U Wioli jak zawsze cudne szaleństwo z wysiewami masz kochana dar
Jakie te psiaki przecudne spadła bym z nimi póki małe
Jakie te psiaki przecudne spadła bym z nimi póki małe
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Dzień dobry wszystkim pieski rosną i zaczynają rozrabiać, skończyły już trzy tygodnie.
Sporo pracy w szklarni i w ogrodzie. Codziennie coś pikuję i dosiewam.Teraz najlepszy mój czas, lubię taką pogodę
Na początek może krótki spacerek po ogrodzie, zapraszam
kokorycz czerwona
mam już pierwsze tulipanki miniaturki
Cebulowe .. nie mogę się doczekać czosnki, hiacynty, tulipany
Tulipany posadzone na kamieniu
Róże .. róże . . róże och! jaka jestem ich ciekawa,ponad 40 krzaczków posadzonych jesienią. Po zimie wyglądają całkiem ładnie.
Lilie
Pierwsza ułudka zakwitła
Zapraszam do szklarni, zacznę od jedzonka
sałaty, już się zajadamy ..
Martusiu ,zawsze chciałam mieć pieski, są kochane bo malutkie i takie bezbronne. Ale zaraz będzie z nimi kłopot .. bo póki co mamusia po nich sprząta i je karmi. . a później ?
Karczochy
Kapusta biała
Mariusz, coś robisz źle z tą lobelią. Ja sieję ją co rok i pikuję kępkami. Może ma u Ciebie mało światła ?
Orzeszki pięknie kiełkują
Wysiałam wcześniej kilka arbuzów dla znajomej, swoje będę zaczynała wysiewać po niedzieli
Sałatowy mix
Rukola
Aniu ,dmuszka można jeszcze siać.. one szybciutko rosną.
Brokuły
Ewo , miałaś bobtaila świetne psy, ma go moja sąsiadka. Więc wiesz ile czasu trzeba im poświęcić na czesanie
...a kuku
Bób, chyba już posadzę go do gruntu ?
Pomidory
Chryzatema z nasion
Heliotropy
Moniczko, rozumiem Cię bo również kocham swoją szklarnię, uwielbiam ten zapach roślinek i ziemi. Pieski jeszcze nie były na dworze, może za tydzień jak będą po szczepieniach.
Moje petunie, fajnie się rozkrzewiły dzięki temu,że obrywam im listki
Facelia dzwonkowata
Małgosiu , część piesków ma już nowych właścicieli którzy niecierpliwie na nich czekają. Jednego, a może dwa sobie zostawię, jeszcze nie wiem. Chcesz też małego Kokosika ?
Pelargonie
Agniesiu , kukurydza rośnie jak szalona, i bób własnie widziałam u Ciebie,że masz już w gruncie. Mam zamiar też posadzić.
Szałwie błyszczące
Rudbekia
Kasiu małe pieski ładne i fajne do zabawy .. a później nie ma komu po nich sprzątać i czesać.
Sosna limba w czepku
Sporo pracy w szklarni i w ogrodzie. Codziennie coś pikuję i dosiewam.Teraz najlepszy mój czas, lubię taką pogodę
Na początek może krótki spacerek po ogrodzie, zapraszam
kokorycz czerwona
mam już pierwsze tulipanki miniaturki
Cebulowe .. nie mogę się doczekać czosnki, hiacynty, tulipany
Tulipany posadzone na kamieniu
Róże .. róże . . róże och! jaka jestem ich ciekawa,ponad 40 krzaczków posadzonych jesienią. Po zimie wyglądają całkiem ładnie.
Lilie
Pierwsza ułudka zakwitła
Zapraszam do szklarni, zacznę od jedzonka
sałaty, już się zajadamy ..
Martusiu ,zawsze chciałam mieć pieski, są kochane bo malutkie i takie bezbronne. Ale zaraz będzie z nimi kłopot .. bo póki co mamusia po nich sprząta i je karmi. . a później ?
Karczochy
Kapusta biała
Mariusz, coś robisz źle z tą lobelią. Ja sieję ją co rok i pikuję kępkami. Może ma u Ciebie mało światła ?
Orzeszki pięknie kiełkują
Wysiałam wcześniej kilka arbuzów dla znajomej, swoje będę zaczynała wysiewać po niedzieli
Sałatowy mix
Rukola
Aniu ,dmuszka można jeszcze siać.. one szybciutko rosną.
Brokuły
Ewo , miałaś bobtaila świetne psy, ma go moja sąsiadka. Więc wiesz ile czasu trzeba im poświęcić na czesanie
...a kuku
Bób, chyba już posadzę go do gruntu ?
Pomidory
Chryzatema z nasion
Heliotropy
Moniczko, rozumiem Cię bo również kocham swoją szklarnię, uwielbiam ten zapach roślinek i ziemi. Pieski jeszcze nie były na dworze, może za tydzień jak będą po szczepieniach.
Moje petunie, fajnie się rozkrzewiły dzięki temu,że obrywam im listki
Facelia dzwonkowata
Małgosiu , część piesków ma już nowych właścicieli którzy niecierpliwie na nich czekają. Jednego, a może dwa sobie zostawię, jeszcze nie wiem. Chcesz też małego Kokosika ?
Pelargonie
Agniesiu , kukurydza rośnie jak szalona, i bób własnie widziałam u Ciebie,że masz już w gruncie. Mam zamiar też posadzić.
Szałwie błyszczące
Rudbekia
Kasiu małe pieski ładne i fajne do zabawy .. a później nie ma komu po nich sprzątać i czesać.
Sosna limba w czepku
Dzieje się u ciebie,oj dzieje Kokosiki urocze Podziwiam cię za pracowitość przy tych sadzonkach
Z lobelią może masz racje że światła miała za mało.
Z lobelią może masz racje że światła miała za mało.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Violka, jakby Pepsi i Miki i całej trójcy kotowej nie było, to uwierz mi, już by jeden Kokosik był zaklepywany. A tak, to wiadomo, mam co mam. I jeszcze podobno jeden kot w drodze do mnie, bo kiedyś uparłam się, żeby mieć kotkę tricolor, no to znajoma się właśnie stara o to
Piękne wysiewy, wszystko rośnie jak na drożdżach. Bobu nie robię rozsady, sieję bezpośrednio do gruntu. Taki z rozsady szybciej zawiązuje strąki.
Dobroci u Ciebie, że nie wiadomo gdzie oko zawiesić
Piękne wysiewy, wszystko rośnie jak na drożdżach. Bobu nie robię rozsady, sieję bezpośrednio do gruntu. Taki z rozsady szybciej zawiązuje strąki.
Dobroci u Ciebie, że nie wiadomo gdzie oko zawiesić