Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 6
- whitedame
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 6
glohal Te nasiona Red Pear
kupiłam wiosną tego roku. Na 10 sadzonek "prawie" właściwych ( prawie, bo były różnice w wielkości, żebrowaniu, bardziej owalne, bardziej podłużne prawie sople ), jedna wyglądała tak:
SylwesterK6, jak widzisz kupowanie w sklepie nie da Ci gwarancji czystości nasion, partii którą kupił Janusz 4 lata temu dawno nie ma a to co jest..... sam widzisz.
kupiłam wiosną tego roku. Na 10 sadzonek "prawie" właściwych ( prawie, bo były różnice w wielkości, żebrowaniu, bardziej owalne, bardziej podłużne prawie sople ), jedna wyglądała tak:
SylwesterK6, jak widzisz kupowanie w sklepie nie da Ci gwarancji czystości nasion, partii którą kupił Janusz 4 lata temu dawno nie ma a to co jest..... sam widzisz.
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
-
- 200p
- Od: 15 wrz 2013, o 21:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja miałam to samo z "oryginalnymi legutkowymi" nasionami Red Pear.
3 rodzaje pomidorów: piękne duże sakiewki, podłużne (w śród których zdarzały się puste w środku) i takie "zwykłe" średniej wielkości pomidorki
Byłam zła na siebie, że coś pomieszałam przy oznakowaniu odmian ale na forum doczytałam że nie tylko ja jedna miałam takie pomieszane pomidory
Tak jak mówisz kaLo L. chyba za bardzo poszedł w ilość (markety, eksport itd ) i nie ogarnia już jakości towaru.
3 rodzaje pomidorów: piękne duże sakiewki, podłużne (w śród których zdarzały się puste w środku) i takie "zwykłe" średniej wielkości pomidorki
Byłam zła na siebie, że coś pomieszałam przy oznakowaniu odmian ale na forum doczytałam że nie tylko ja jedna miałam takie pomieszane pomidory
Tak jak mówisz kaLo L. chyba za bardzo poszedł w ilość (markety, eksport itd ) i nie ogarnia już jakości towaru.
Pozdrawiam, Aneta:)
-
- 200p
- Od: 18 sty 2012, o 20:04
Mam jeszcze nasiona z tej samej partii co kaLo ale w tym roku zebrałam nasiona z własnych pomidorów z myślą o wysłaniu ich na AWN no i zapomniałam o nich .
Pozdrawiam Ela
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Nie martw się. Za rok, wespół w zespół zasypiemy akcję nasionami czerwonych gruszek. Pan L. pewnie nie będzie miał o to pretensji, bo oferowane obecnie R.P.to zupełnie inne odmiany.
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
Niestety mi już się kończą, pozostało jakieś 15kg malinówek, ale w przyszłym sezonie posadzę kilkadziesiąt krzaków zwykłych pomidorów, bo je jednak można dłużej przechowywać.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Irenko, niektóre na zdjęciu to chyba ogórki?
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Od tygodnia już nie. Ostatnie były miękkie i pomarszczone, raczej nie miałam odmian, które dobrze by się przechowywały. Możecie jakieś polecić? Te arii i Irenki wyglądają bardzo świeżo.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Aurija bardzo dobrze się przechowuje i jest całkiem smaczna, nawet zerwana całkiem zielona i dojrzewająca w warunkach "pudełkowych".
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Kasiu, to Green Sausage za ogórki robią na tym zdjęciu.
Swoją drogą, na pewno ich nie posadzę w przyszłym sezonie, bo w odróżnieniu od Cream Sausage, nikomu nie smakowały.
Na zdjęciu jest jeszcze Country Taste F1, Aurija, K/100 i sakiewka nn, tą na pewno posadzę w większej ilości.
Pozdrawiam Irena
Swoją drogą, na pewno ich nie posadzę w przyszłym sezonie, bo w odróżnieniu od Cream Sausage, nikomu nie smakowały.
Na zdjęciu jest jeszcze Country Taste F1, Aurija, K/100 i sakiewka nn, tą na pewno posadzę w większej ilości.
Pozdrawiam Irena
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Też miałem Green Sausage, nic specjalnego
Ostatnim pomidorem jakiego zjadłem w tym roku był Kmicic. Zerwałem wszystkie na początku września a leżały prawie do końca listopada
Pozdrawiam,
Seba
Ostatnim pomidorem jakiego zjadłem w tym roku był Kmicic. Zerwałem wszystkie na początku września a leżały prawie do końca listopada
Pozdrawiam,
Seba