Tulipany cz.4
- Aguss85
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Tulipany cz.4
Co dzień rozkwita jakiś nowy
Slawa:
Spring Green:
Green Star:
Purple Pion
Claudia:
Jackpot:
Ten wielki, kremowy to chyba Cream Jewel, ma podobne delikatnie czerwone paski.
Gavota:
I niestety znalazłam taką sierotkę Cebulę wykopałam, a kwiat poszedł do wazonu, bo jestem ciekawa jak się otworzy
Miranda:
Pays Bas:
Double Beauty of Apeldoorn:
A te dwa dalej nie wiem, co to. Pooglądałam Dynasty na zdjęciach z wystawy od Renni, to nie to. Z całej oferty tego sprzedawcy najbardziej podobne są Aleksander Kwaśniewski i Jolanta Kwaśniewska.
I inne
Slawa:
Spring Green:
Green Star:
Purple Pion
Claudia:
Jackpot:
Ten wielki, kremowy to chyba Cream Jewel, ma podobne delikatnie czerwone paski.
Gavota:
I niestety znalazłam taką sierotkę Cebulę wykopałam, a kwiat poszedł do wazonu, bo jestem ciekawa jak się otworzy
Miranda:
Pays Bas:
Double Beauty of Apeldoorn:
A te dwa dalej nie wiem, co to. Pooglądałam Dynasty na zdjęciach z wystawy od Renni, to nie to. Z całej oferty tego sprzedawcy najbardziej podobne są Aleksander Kwaśniewski i Jolanta Kwaśniewska.
I inne
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Agnieszka
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
-
- 50p
- Od: 25 lut 2015, o 22:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę tu przepiękne tulipany. Ja dwa lata temu też takie miałam, ale przez moje niedbalstwo prawie wszystkie straciłam, bo nie wykopałam ich na zimę i nie wiem, czy zmarzły, czy zostały zjedzone przez gryzonie, czy inne szkodniki.
- sawczenko
- 200p
- Od: 12 lip 2013, o 14:41
No asta6265 pojechałaś patriotycznie U mnie zbierają się powoli Flaming.... cośtam Na święto flagi wyrobiły.
- grzes993
- 200p
- Od: 24 wrz 2015, o 20:36
- Kontakt:
- Rennni
- Od: 22 lip 2012, o 21:53
Aguss85, kupiłam też w ubiegłym roku Jackpot i ......wygląda dokładnie jak Alexander Pushkin
Jackpot
Alexander Pushkin
Dziś powiedziałam do widzenia tulipanu Gerbrand Kieft, stał się potworem. Uczyniła go choroba (?). Szkoda go, w ostatnich latach był piękny
malutki Bronze Charm
Plameny
Jackpot
Alexander Pushkin
Dziś powiedziałam do widzenia tulipanu Gerbrand Kieft, stał się potworem. Uczyniła go choroba (?). Szkoda go, w ostatnich latach był piękny
malutki Bronze Charm
Plameny
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
- Aguss85
Aleksander Pushkin też piękny I co, niczym zupełnie się nie różnią? Ani środkiem, wielkością, kształtem płatka, czasem kwitnienia?
Mi się też Twój Fontainebleau z tego zdjęcia bardzo spodobał: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=168
Ma delikatniejsze przejście między kolorami, taki gradient od białego do prawie czarnego i okrąglejszy płatek. Cudo
Współczuję tego zawirusowanego
Mi się też Twój Fontainebleau z tego zdjęcia bardzo spodobał: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=168
Ma delikatniejsze przejście między kolorami, taki gradient od białego do prawie czarnego i okrąglejszy płatek. Cudo
Współczuję tego zawirusowanego
Agnieszka
Agnieszka
- Rennni
- Od: 22 lip 2012, o 21:53
Aguss85, kolor, wygląd kwiatu i wewnątrz są takie same. Wzrost Alex.P. jest nieco wyższa i wyrósł trochę później ale myślę, że to ponieważ Jackpot ma cały dzień słońce i Alex. P. jest już po południu w cieniu. Na jesieni będę je umieścić blisko siebie.
Czy masz już otwarte tulipany Slawa ?
skrajem_lata, Double beauty of apeldoorn...to prawdopodobnie będzie taka samo jak mój Miranda, lub wirus. Strona 29, na koniec pisze pelikano11
Wczoraj znalazłem kolejny problem....otwarta Elegant Lady jest całkowicie żółta. I dwa, które kwitną w przedszkolu są również żółte
Kolejny adept do kosza
Elegant Lady 2016
i 2017
Czy masz już otwarte tulipany Slawa ?
skrajem_lata, Double beauty of apeldoorn...to prawdopodobnie będzie taka samo jak mój Miranda, lub wirus. Strona 29, na koniec pisze pelikano11
Wczoraj znalazłem kolejny problem....otwarta Elegant Lady jest całkowicie żółta. I dwa, które kwitną w przedszkolu są również żółte
Kolejny adept do kosza
Elegant Lady 2016
i 2017
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Nazw swoich tulipanów nie znam, gdzieś mam oczywiście zostawione etykiety, ale prawdę powiedziawszy zupełnie mnie ich nazwy nie obchodzą. Może dlatego, ze nie kolekcjonuję ich jak róży, a podobają mi się wszystkie. Kupując patrzę więc na etykiety i jeśli zdjęcie mi się podoba, wsadzam cebulki do koszyczka. W efekcie oczywiście kilka odmian się powtórzyło, ale są na tyle piękne, że mi to nie przeszkadza. Czytam ten wątek z podziwem, że wszyscy znaja swoje tulipanki z imienia, a ja tak beztrosko do nich podchodzę, ale cóż na to poradzę, że pamięć już zawodzi i nie chcę jej dodatkowo obciążać Oto niektóre z nich
- Aguss85
Renni nie, Slawa dalej zamknięta i w sumie w ta pogodę się jej nie dziwię Jak rozkwitnie będę pamiętała o zdjęciu, na razie ten brzeg jest bardziej żółty niż pomarańczowy i na etykiecie wygląda inaczej. Ale spokojnie czekam, co będzie dalej
Ewka śliczne te różowe pełne z niezapominajkami Może to Angelique?
Zmoderowano(nie na temat). Iwona
Ewka śliczne te różowe pełne z niezapominajkami Może to Angelique?
Zmoderowano(nie na temat). Iwona
Agnieszka
Agnieszka
- silvarerum
- 1000p
- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Doll's Minuet
Jeszcze zakulkowane Wedding Gift...
... i Britt
Apricot Delight
Apricot Pride, Cosmopolitan i Antarctica
Miał być Spring Green, czyli biały z zielonym paskowaniem, a wyszedł taki - może ktoś pomoże go nazwać.
Jeszcze zakulkowane Wedding Gift...
... i Britt
Apricot Delight
Apricot Pride, Cosmopolitan i Antarctica
Miał być Spring Green, czyli biały z zielonym paskowaniem, a wyszedł taki - może ktoś pomoże go nazwać.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534