Mój ogród przy lesie.
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród przy lesie.
MONICZKO- może masz inną odmianę szafirków, u mnie inne mają także same listki.
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tajko - wcale pokaźny zbiór wiosennych roślin Czy na zdjęciu 1 jest głodek? Taki maluszek, ale kwiatuszki ma słodkie. Kępa przylaszczek ładnie rozrośnięta! Szafirek rekordzista - nie widziałam nigdzie tak szybko kwitnącego Krokusy i irysy wyglądają jak bukiety - świetne, tak gęsto u mnie nie ma -może za kilka lat Złoć to faktycznie roślina która lubi parki, mało kto ja ma w ogrodzie -tym bardziej chwała . I jeszcze te niebieskie małe kwiaty przed zdjęciem krokusów -piekny kolor- nie wiem co to? Kojarzy mi się śnieżnik.
- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Tajeczko piękne wiosenne roślinki pokazujesz super zdjęcia
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat cz.1, cz. 2
Zapraszam
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Szkoda,że u mnie parków nie ma, bo co nieco można by podskubac.
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę, że byłaś trochę na działce I masz wiosnę na całego, nawet szafirki kwitną
Mamy podobne rośliny, nawet złoć żółtą
Wiosenne roślinki niby takie niepozorne, ale teraz to one królują
Mamy podobne rośliny, nawet złoć żółtą
Wiosenne roślinki niby takie niepozorne, ale teraz to one królują
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Zracji tego,że jestem ciemna jak tabaka, nie śmiałam pytać czy to szafirki, bo moje maja cienkie leżące na ziemi listki.
- Tajka
ANIU- tak, na pierwszym zdjęciu jest głodek, ale dopiero zaczyna kwitnąć. Szafirek jakiś wyrywny u mnie, gdyż pozostałe kwiatki ociągają się z kwitnieniem. Roślina, o którą pytasz, to rzeczywiście śnieżnik.
MAJKO- dziękuję Ci bardzo.
MAŁGOSIU- u nas w parkach i lasach kwitną złocie, a później całe lubelskie lasy będą w zawilcach. Szafirki, które obecnie kwitną, to odmiana latifolium(szerokolistny), one są wcześniejsze.Później będą kwitły Armeńskie o bardziej trawiastych liściach.
ELU- wiosenne kwiaty niepozorne, ale pierwsze zwiastuny wiosny i cieszą.
Myślę, że latem, gdy kwitną róże, lilie i liliowce nie zwrócilibyśmy na nie uwagi.
Natura wie, co robi.
Z pomocą męża doprowadziłam ogród co nieco do porządku, kilka roślin wykopaliśmy, gdyż albo przemarzły, albo tak się rozrosły, że już nie było na nie miejsca i poszły do lasu.
Doszlam do takiego wniosku, że do pielęgnacji mam ogród zdecydowanie za duży, ale miejsca na nowe rośliny za mało, ale to tak chyba wszyscy myślą.
MAJKO- dziękuję Ci bardzo.
MAŁGOSIU- u nas w parkach i lasach kwitną złocie, a później całe lubelskie lasy będą w zawilcach. Szafirki, które obecnie kwitną, to odmiana latifolium(szerokolistny), one są wcześniejsze.Później będą kwitły Armeńskie o bardziej trawiastych liściach.
ELU- wiosenne kwiaty niepozorne, ale pierwsze zwiastuny wiosny i cieszą.
Myślę, że latem, gdy kwitną róże, lilie i liliowce nie zwrócilibyśmy na nie uwagi.
Natura wie, co robi.
Z pomocą męża doprowadziłam ogród co nieco do porządku, kilka roślin wykopaliśmy, gdyż albo przemarzły, albo tak się rozrosły, że już nie było na nie miejsca i poszły do lasu.
Doszlam do takiego wniosku, że do pielęgnacji mam ogród zdecydowanie za duży, ale miejsca na nowe rośliny za mało, ale to tak chyba wszyscy myślą.
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tajko, śliczna kępka przylaszczek
Dobrze, że M Ci pomagał w sprzątaniu U mnie ogród to wyłącznie moja domena, M nie ma czasu...
Miłego dnia
Dobrze, że M Ci pomagał w sprzątaniu U mnie ogród to wyłącznie moja domena, M nie ma czasu...
Miłego dnia
- Tajka
MONICZKO- dzięki za odwiedziny.
Jesteś bardzo dzielna,że sama radzisz sobie z pracą w ogrodzie, mnie mąż także niewiele pomaga, gdyż pracuje, ale takie prace jak sadzenie, wykopywanie roslin, czy nawożenie kompostem, to jego obowiązek.
Jesteś bardzo dzielna,że sama radzisz sobie z pracą w ogrodzie, mnie mąż także niewiele pomaga, gdyż pracuje, ale takie prace jak sadzenie, wykopywanie roslin, czy nawożenie kompostem, to jego obowiązek.
- Tajka
Śnieżniki ,krokusy i ułudka wiosenna.
- Tajka
IGOR- dzięki.
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Bardzo lubię ułudkę - ma śliczny kolor i przypomina mi niezapominajki. Ale się potrafi nieźle rozpanoszyć. Szkoda że nie rośnie w zwartej kępie, tylko wyciąga pędy to tu to tam
- Tajka
ANIU- masz rację, ułudka jest rośliną bardzo ekspansywną, trzeba ja od czasu do czasu ograniczać.