justus27 pisze:Nie wiem, co chwalić
Oba storczyki cudne...
Biała hybrydka z pomarańczową warżką jest na mojej liście chciejstw...
Justynko ta biała hybrydka należy do moich ulubionych
tom_mix pisze:Zdecydowanie Phal. I-Hsin Salmon Copper Star powalił mnie na kolana. Idealny kształt i kolor
I do tego bardzo fotogeniczny Tomku,uwielbiam mu zdjęcia robić
lucynaf pisze:Ależ kolory ma ...Salmon Copper Star
Biała hybryda taka niewinna niech Ci długo i obficie kwitną
Lucynko
dudus327 pisze:Ale piękne zdjęcia
Gratuluję kwitnień
Dziękuję bardzo
Venus9 pisze:Sylwuniu przez Ciebie i Twoje zdjęcia zaczynam mieć na niego ochotę chodzi mi o Phal. I-Hsin Salmon Copper Star
Warto mieć go w kolekcji
marwes pisze:Sylwio Phal. I-Hsin Salmon Copper jest uwieńczeniem tego co można zdziałać przy hybrydyzacji roślin .
Jest fantastyczny i cóż można powiedzieć więcej
Sylwio a czy Ty wiesz że ta hybryda została stworzona i zarejestrowana przez WTChien 29.10.1998r.
Storczyk powstał przez zapylenie Phalaenopsis Princes Midas pyłkowiną Phalaenopsis Kuntrarti Rarashati. (ciekawe imiona prawda)
Marku nie miałam pojęcia o jej historii ale dziękuję za te cenne informacje,a imiona...
akwarybka pisze:Sylwio, dawno mnie u Ciebie nie było i muszę powiedzieć, że jestem pod ogromnym wrażeniem Po wspaniałej kondycji roślin i kwitnieniach widać, że jesteś storczykomaniaczką na medal!
Dziękuję bardzo mąż zastanawia się gdzie by tu mnie umieścić,jaki szpital mnie przyjmie
A tu co się dzieje u mnie
od dawna wyczekiwane kwitnienie
Phal Venosa
Masdevallia Red Wing już przekwitła,miesiąc był kwiat a tu już następny się szykuje
Masdevallia Ted Khoe w pełnym rozkwicie
i takie jeszcze wspólne po przeprowadzce
Phal. I-Hsin Salmon Copper Star którego uwielbiam
i hybrydki