Rabatki Konstantego część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 4

Post »

Bishop-ten w słońcu/półcieniu lekkim też się u nas nie przebarwia.

Obrazek
Wczoraj korzystając z chwilowej obfitości wilgoci w glebie posadziłam hortensję pnącą kupioną w Jaworniku,Miiriam dzięki,że zwróciłaś mi na nią uwagę!
KOCI-MIENTKA
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 20 sie 2011, o 13:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam! :wit
Jestem nowa na forum i wciąż nieśmiała, ale tu się muszę wpisać z zaznaczeniem, że ja tu jeszcze wrócę! :tan Podoba mi si e u Ciebie i ogródeczek , i koteczek i nade wszystko Twoje samozaparcie do znoszenia kamieni :D Przypomniało mi się jak z każdego wyjazdu w plener zwoziłam kamienie. Maluch był tak zapchany, że dzieci i ja kolana mieliśmy pod brodą, a mąż jęczał, że zawieszenie się urwie :lol:
Zainteresował mnie tytuł Twojego wątku, bo zastanawiałam się nad tytułem do założenia swojego wątku Koci ogród, bo czasami wydaje mi się, że to moje 6 kotów /i siódmy pies/ korzystają z jego walorów wypoczynkowo-rozrywkowych, a ja tam głównie ciężko pracuję :roll: I jeszcze od 2 tygodni szaleje pracowity kret, który nie robi na nikim oprócz mnie wrażenia ;:223
Pozdrawiam serdecznie i życzę sił i zdrowia przy realizacji kolejnych pomysłów ;:63
Iwa
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Różową też mogę Ci Ewo wysłać jak chcesz . Kiciek fajną ma mordkę i te centki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tess-bliżej południa się ociepliło,ale zdecydowanie to już jesień.tak więc został posypany nawóz jesienny na inne rabatki.
Ambo-rozwijają się ekspresowo!
Jadziu-może przy okazji,jeśli to nie problem,bo i tak wysiew dopiero wiosną.Kotka jest bardzo ładnie umaszczona,szczególnie w słońcu to widać.No i przymilna jest bardzo.
Serdecznie witam nową rozkręcającą się(Koci-mientka),przepraszam,że z racji praktyk i remontu mało mogę chwilowo poświęcić uwagi,zapraszam częściej.
Obrazek Obrazek Obrazek
tak jakoś wszystko lila wczoraj było,poza pająkami,myślałam,że jest jeden,a to rodzinka dwa plus trzy,wszyscy długonodzy,smukli....szkód nie robią
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lip 2009, o 15:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wreszcie mogłem te zimowity obejrzeć! Bardzo ciekawe roslinki, czy dobrze widzę że z doniczkami wsadzone? Czemu?
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
:-) Moje ogłoszenie.
Moje kamienie Moje kamienie 2011
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzeju-są w koszyczkach.
Obrazek
a jak na fioletowo to jeszcze jest floks i dwie trójsklepki,już wiadomo gdzie snują sieci pajączki.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ewo-Evluk-jest Zielonooki dla Michała!
Obrazek
Susza,wcale nie widać,że padało,w południe zupełne lato,rankiem chłodnawo.Kogra pewnie na grzybach i na rybach?
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Ewo, ładne masz zimowity, u mnie też zaczynają kwitnąć. A trójsklepkę kupiłam niedawno nową, bo stare mi gdzieś zniknęły :roll: Ma dużo pączków, ale bardzo powoli sie rozwijają. Niecierpek rewelacyjny, kiedyś miałam takie na balkonie w Krakowie i też byłam z nich zadowolona.
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Ewuniu - ależ cudeńka u Ciebie kwitną :)

Czytam - że i ty też pracujesz na pełnych obrotach .... ech...
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Z winobluszczem to ciekawa rzecz :roll: u mnie od strony północnej już się przebarwił a od południa nadal zielony, odmiana ta sama .
Ewuś piękny ten pełny zimowit i trójsklepki a ławeczka widać już zajęta , jak nie kotek to komiksowy bohater
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02

Post »

Piękne zimowity, zupełnie jak nie one. Małe różyczki :)
Mój winobluszcz jeszcze zielony, chociaż też w poprzednich latach przebarwiał się na czerwono.
Jak widać, kicia się zadomowiła w Podwórkowym, dobrze jej i czuje się bezpieczna ;)
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Ewuniu. Przyłączam się do zachwytów nad zimowitem. Te podwójne są śliczne. Jeszcze takie u mnie nie rosną, choć mam nadzieję je w końcu spotkać. ;:108 . Moje z tych leżących :;230 , jeszcze to to kwiatka dobrze nie rozwinie i już leży na ziemi. Przesyłam słonko bo u mnie go dość sporo.. ;:3
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z racji praktyk pokrótce witam w Rabatkach.Z doskoku staram się wieczorami obrabiać grządki na bieżąco,dziś planuję zasadzenie zakupionych rano w "Biedronce" narcyzów tete a tete czyli glową w głowę,twarzą w twarz,takich nie miałam.W Biedronce sporo cebulowych i tanio.
Mam trochę utrudnień z podlewaniem,bo w piwnicy do kranu podłączeni są wężem robotnicy wykonujący konserwatorski remont elewacji,więc noszenie jest z pięter i to jeszcze czas jakiś potrwa.
Kwitną zimowity,ale jeszcze nie wszystkie,niestety gdy kwiat w pełni się rozwinie to się pokładają,ale i ten krótki okres kwitnienia jest piękny.
Zeniu-nie wiedziałam,że nie masz,w "Polanie" były w sierpniu,a ja tam przecież co tydzień chodzę kupować pomidory.
Teresat-cieszę się,że się podobają!Sadzę w koszyczkach,bo filuterny czterołap lubi wygrzebywać cebulowe,a koszyczek jest pewnym utrudnieniem.Miłą niespodzianką jest też floks.Może od Olgi wyproszę jeszcze białego(ona ma wyłącznie białe i całe łany)
Tija-trójsklepki już kwitną obydwie,z nieznanych mi powodów jedna zawsze około dwu tygodni później.Na ławeczkę w sezonie serdecznie zapraszam,bo na zimę zostanie rozmontowana i schowana.
Miiriam-takie jest życie.Wypatruj listonosza,dzwonki poszły priorytetem,a rejon może być duży.Na skalniaku wszystko się przyjęło.
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Wyjątkowo fotogenicznie wyszedł zielonooki na Twojej ławeczce ;:108
Pełny zimowit-godzien podziwu :uszy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”