Galeria.Dalie Stanisława cz.1
Re: Dalie Stanisława
A ja chcę tylko wszystkim przypomnieć,
że jutro i pojutrze
w Rybniku
wystawa DALII I MIECZYKÓW!
Zapowiada się niezwykle ciekawie. Dziś rozmawiałam ze Stanisławem - potwierdził swoje przybycie i zapowiedział, że wystawi aż 650 szt. - pewnie jednak odmiany będą się powtarzać.Podobno super piękności daliowych będzie więcej, bo zapowiedziało swój udział paru daliowych kolekcjonerów, których kolekcje królowej późnego lata liczy się w setkach.
Jeszcze raz wszystkich zapraszam w imieniu Stanisława i organizatorów.
Wystaw odbywa się w Teatrze Ziemi Rybnickiej. Także tam, tylko w salach na górze, obejrzycie najpiękniejsze i najnowsze okazy mieczyków - wystawiają głównie producenci i kolekcjonerzy z Czech i Słowacji.
Do zobaczenia!
że jutro i pojutrze
w Rybniku
wystawa DALII I MIECZYKÓW!
Zapowiada się niezwykle ciekawie. Dziś rozmawiałam ze Stanisławem - potwierdził swoje przybycie i zapowiedział, że wystawi aż 650 szt. - pewnie jednak odmiany będą się powtarzać.Podobno super piękności daliowych będzie więcej, bo zapowiedziało swój udział paru daliowych kolekcjonerów, których kolekcje królowej późnego lata liczy się w setkach.
Jeszcze raz wszystkich zapraszam w imieniu Stanisława i organizatorów.
Wystaw odbywa się w Teatrze Ziemi Rybnickiej. Także tam, tylko w salach na górze, obejrzycie najpiękniejsze i najnowsze okazy mieczyków - wystawiają głównie producenci i kolekcjonerzy z Czech i Słowacji.
Do zobaczenia!
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- lanceta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Super sprawa ! Poniewaz aparaty fotograf. są w codziennym użytku-mam nadzieję zobaczyć wystawione w Rybniku dalie Stanisława w tym watku.Jak na razie prezentowane są jedynie zakupione przez forumowiczów.
Moze miłosnicy dalii pokażą nam nowości z wystawy ,pamietając o nazwie odmiany - nie wszystkim po drodze do Rybnika,stąd ta prośba.......
Moze miłosnicy dalii pokażą nam nowości z wystawy ,pamietając o nazwie odmiany - nie wszystkim po drodze do Rybnika,stąd ta prośba.......
Lodziu, Alu -
niektórym jest bliżej na wystawę do Rybnika, a niektórym bliżej do Kamiennej Góry, a ściślej mówiąc do Ptaszkowa... gdzie można obejrzeć i sfotografować kwitnącą kolekcję dalii Stanisława, czego zazdroszczę tym, którzy mają do niego blisko. Jednak fotografie nie oddają w pełni piękna i uroku tych kwiatów. Poniżej parę zdjęć z wystawy - więcej zamieszczę dopiero po moim powrocie z urlopu.
Na razie tyle. A jeśli chodzi o nowości to nie było ich dużo. sensację wzbudził sport od Spartakusa - Bohemian Spartakus
Pozdrawiam
niektórym jest bliżej na wystawę do Rybnika, a niektórym bliżej do Kamiennej Góry, a ściślej mówiąc do Ptaszkowa... gdzie można obejrzeć i sfotografować kwitnącą kolekcję dalii Stanisława, czego zazdroszczę tym, którzy mają do niego blisko. Jednak fotografie nie oddają w pełni piękna i uroku tych kwiatów. Poniżej parę zdjęć z wystawy - więcej zamieszczę dopiero po moim powrocie z urlopu.
Na razie tyle. A jeśli chodzi o nowości to nie było ich dużo. sensację wzbudził sport od Spartakusa - Bohemian Spartakus
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- man211
- Od: 16 paź 2007, o 08:30
Przeżyjmy to jeszcze raz Piękne fotki
Dziękuję Basiu za przybycie ,wspólne biesiadowanie i piękną fotorelację .
Wystawa jeszcze trwa dzisiaj do 17,00 to dla przypomnienia i informacja dla tych którzy mają blisko do Rybnika i trochę wolnego czasu.
Bohemian Spartakus marzenie
Dziękuję Basiu za przybycie ,wspólne biesiadowanie i piękną fotorelację .
Wystawa jeszcze trwa dzisiaj do 17,00 to dla przypomnienia i informacja dla tych którzy mają blisko do Rybnika i trochę wolnego czasu.
Bohemian Spartakus marzenie
Pozdrawiam Grzegorz
Kolekcja dalii ze Śląska Kolekcja dalii ze Śląska cz.2
Mój garnek Poszukuję dalii Lajkonik
Grzegorzu,
nie zapominaj, że marzenia się czasem spełniają! W przyszłym roku może już znajdzie się w Twojej lub Andrzeja kolekcji. Będzie jeszcze więcej zdjęć tylko trochę później.Poniżej zamieszczam przepiękną Twoją faworytkę, którą też mam nadzieję pozyskać...Mam nadzieję, że zdjęcia z wystawy pojawią się też na Twoim wątku. Nie odpisałam sobie listy nagrodzonych dalii. Czy możesz ją zamieścić? Dziękujemy wszystkim za przyjęcie, perfekcyjne przygotowanie wystawy i "eksponaty" pochodzące głównie z Twojej i Andrzeja kolekcji. Rybnik, jak zwykle, stanął na wysokości zadania.
To właśnie przepiękna Striped Duet
ale zdjęcia nie oddają jej urody...
nie zapominaj, że marzenia się czasem spełniają! W przyszłym roku może już znajdzie się w Twojej lub Andrzeja kolekcji. Będzie jeszcze więcej zdjęć tylko trochę później.Poniżej zamieszczam przepiękną Twoją faworytkę, którą też mam nadzieję pozyskać...Mam nadzieję, że zdjęcia z wystawy pojawią się też na Twoim wątku. Nie odpisałam sobie listy nagrodzonych dalii. Czy możesz ją zamieścić? Dziękujemy wszystkim za przyjęcie, perfekcyjne przygotowanie wystawy i "eksponaty" pochodzące głównie z Twojej i Andrzeja kolekcji. Rybnik, jak zwykle, stanął na wysokości zadania.
To właśnie przepiękna Striped Duet
ale zdjęcia nie oddają jej urody...
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widać że było wspaniale...
Chciałam spytać jak to odmiana? może ktoś wie?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/076 ... f0b7d.html
Chciałam spytać jak to odmiana? może ktoś wie?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/076 ... f0b7d.html
- man211
- Od: 16 paź 2007, o 08:30
Basiu - Niestety nie robłiem fotek na wystawie i mało kiedy je robię.BarbaraR pisze:Grzegorzu,
Nie spisałem też nagrodzonych , ale postaram się zobyć całą listę nagrodzonych odmian.
Co do odm.Striped Duet złotej medalistki oraz Grand Prix
z międzynarodowej wystawy Bytca 2013 to postaram się coś uczknąć dla Ciebie po warunkiem że będą odpowiednie przyrosty oraz przechowa się dobrze .
Oczywiście pracuje przyszłściowo nad fotkami jako nowości w moim wątku daliowym .
Pozdrawiam Grzegorz
-
- 10p - Początkujący
- Od: 28 maja 2012, o 18:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
u dali robia mi sie żółte liscie co moze sie z nimi dziać??
- Yvona
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też zwróciła moją uwagę
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Może mieć za sucho.Potrzebują bardzo dużo wody ,a ostatnio znowu wróciły upałynatalia900 pisze:u dali robia mi sie żółte liscie co moze sie z nimi dziać??
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
- Mariusz DLW
- 200p
- Od: 10 mar 2013, o 12:41
- Kontakt:
Panie Stanisławie, dziękuję za pomoc .Lipien pisze: Mariusz DLW
Do Twoich kłączy katalog będzie uaktualniony jesienią. Pod pozycją 484 będzie CABALLERO i tą masz.
Stan moich roślin na dzisiaj, - jednak mają sucho.
Kolejna dalia od Pana zakwitła (późnie je sadziłem, stąd dopiero teraz zaczynają pokazywać kwiaty.
Lisonette:
Mariusz
Kaktusowy wątek sprzedażowy - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=68063" onclick="window.open(this.href);return false;
Kaktusowy wątek sprzedażowy - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=68063" onclick="window.open(this.href);return false;